En Güzel Cuma Mesajları

Mübarek Gün için Anlamlı Cuma Mesajları… Geçmişten gelen bir çok alışkanlıklarımız, cep telefonlarının hayatımıza girmesi ile ciddi şekilde değişikliklere uğradı. Nasıl mı? Örneğin, kendi el yazımız ile yazdığımız ve emek verdiğimiz mektuplar, neredeyse tarih oldu. Var mı çevrenizde hala mektup yazan bir tanıdığınız? Her derde deva hazır sms/Mesajlar ile kısa yoldan derdimizi anlatır duruma geldik. Ben teknolojinin bu yönünü eleştiriyorum. Olay o kadar abartıldı ki, ikili ilişkilerimizde bile, karşımızdaki kişinin ne konuştuğunu, ne anlattığını takip etmeyi bırakıp, telefona gelecek SMS, e-posta, sosyal paylaşım sitelerindeki arkadaşlarımızın paylaşımlarına, daha çok dikkat eder duruma geldik. Yani karşımızdaki kanlı canlı bizlerle aynı havayı soluyan kişileri, ihmal eder duruma geldik. Sakın yanlış anlaşılmasın! ben teknoloji düşmanı biri değilim. Hatta biraz sonra, cep telefonundan anlamlı cuma günü sms veya mesajları konusunu okuyunca, aklınıza “bu ne yaman çelişki” diye düşünceler gelebilir. Bir taraftan telefonunu elinden bırak, diyor; diğer taraftan cep telefonundan veya e-posta ile en güzel cuma mesajı örnekleri veriyor. Ben sadece bu durumu yadırgadığımı ve gerçekten yakınlarımızdaki ve ulaşabileceğimiz insanları bizzat aramamız gerektiğinden, hatta mümkün ise ziyaret edilmesi gerektiğinden bahsediyorum. Elbette, çalışma hayatı içerisindeysek, arama veya görüşme konusunda vakit bulma problemi yaşıyorsak, tek yapabileceğimiz şey , karşımızdaki kişiyi hatırlamış olduğumuzu, değerli bulduğumuzu hissettirmek için, cep telefonlarımızdan mesaj çekmek olacaktır.

cuma mesajları Konuyu çok uzattığımın farkındayım, şimdi gelelim konumuza… İslam Dinince, kabul edilmiş, en önemli günlerden biri malum mübarek cuma günüdür. Müslümanlar için cuma günü, tıpkı diğer dini bayramlar olan Ramazan bayramı ve Kurban Bayramı kadar önemli ve özel bir gündür. Bu günde bir Müslüman mümkün olduğunca, en temiz kıyafetini giyinmeli ve en güzel kokulardan sürünmelidir. Çünkü kendisine, camide kılınması farz olan en önemli namazlardan birini kılacak ve diğer Müslümanlar ile birlikte ibadet edecektir. Az önce değindiğim gibi, cuma günü aslında bir Müslümanın Bayramı olduğu için, Müslüman olan insanlar, yakınları ile bayramlaşır ve kucaklaşır. Ben de tam bu noktada arama fırsatı bulamadığınız (Lütfen mümkünse aramayı ihmal etmeyin!), uzaktaki arkadaş, dost veya akrabalarınız için en anlamlı ve en güzel cuma mesajlarını paylaşmak istiyorum. Umarım beğenirsiniz…

Anlamlı Cuma Mesajları

# Elleriniz açık, kalbiniz sevgi dolu olsun, gözlerinizde iki damla yaş olsun, sağnak sağnak yağan rahmet dergahından bir damla da, size nasip olsun… Kardeşliğin en güzeli duadır, kardeşler! Dualarınız, kardeşleriniz için olsun, cumanız gibi bütün günleriniz rahmet olsun…

# Ey Rabbim! İstemeden verdiklerine bakınca istediklerimizi vereceğine inanarak; duasını beklediğimizi hayırlara ulaştırmanı diliyoruz. Hayırlı cumalar!

# Sizlerin de, cuma günü için, güzel ve anlamlı mesajlarını bekliyorum. Umarım beğenmişsinizdir. Ben yeni mesajlar buldukça bu yazıyı güncel tutmaya çalışacağım…

# ALLAH’ım! Bizleri rahmetinin o engin lütfuyla bağışla, bize merhamet et. Bize hidayet ver ve sırat-ı müstakimden ayırma. Hayırlı Cumalar.

cuma mesajları

# Rabbim Rızasından ayırmasın, iki dünyada da hayırlarla sonuç verecek ameller işlememizi nasip etsin. Allah (c.c.) cumanızı ve ettiğiniz duaları kabul etsin..

# Rabbim sen kalbi kırıkların sığınağı, yolda kalmışların yoldaşı, sen yalnızlığımıza arkadaş ve tüm gönüllerin dert ortağısın. Bizi senden uzak tutma. Cumanız mübarek olsun.

# Rabbim, yarar getirmeyen bilgiden, korkmayan kalpten, duyulmayan duadan, doymak bilmeyen nefisten, açlıktan ki, o kötü bir arkadaştır. Hıyanetten ki o ne kötü sırdaştır. Tembellikten, korkaklıktan, cimrilikten, kocamaktan, ezeli ömre döndürülmekten, Deccal fitnesinin kötülüğünden, kabir azabından, hayatın ve ölümün fitnesinden sana sığınırım.

cuma mesajları

# Cumamız mübarek dualarımız ve tövbelerimiz kabul olsun. Selamların en güzeli sizlerin üzerine olsun.

# Allah hikmetiyle bir kapıyı kapatırsa, rahmetiyle diğerini açar. Ya Rabbi, bu mübarek cuma günü hürmetine bizlere hayırlı kapılar aç. Amin! Hayırlı Nurlu Cumalar.

# Rabbimiz! Güçsüzlüğümüzü ve Senin isteklerini yerine getirmedeki yeteneksizliğimizi Sana şikayet ediyoruz. Üzüntümüzü ve tasamızı da, yalnız Sana arz ediyoruz.

cuma mesajları

# Ne yaprağınız kurusun ne gülünüz solsun, her tuttuğunuz altın olsun, avuçlarınız semada dudaklarınız duada olsun, her an ve her günkü dualarınız kabul olsun Cumanız Mübarek Olsun!

# Cuma gibi günümüz var. İslam gibi dinimiz var. Muhammed gibi sahimiz var. Allah dedim, dostum dedim, 99 ismine mühür vurdum, üstüne. Cumanız Mübarek Olsun

# Denizler bozulmuş, dağlar yanmada, bacalar, göklere zehir sunmada, dünya can çekişir; son savunmada; Nimete namertçe açmışız harbi, ne kadar da sabırlısın. Ya Rabbi. Anlatmaya, dilde lisan yetmiyor, utancından, durdu kalem gitmiyor, ne yapsak da, bizde kusur bitmiyor; olmuşuz. Bir kere isyana tabi; Kurtar bizi. Kurtar bizi, Yâ Rabbi. Amin. Cumanız hayırlı ve bayram tadında olsun.

cuma mesajları

# Bize bildirdiğin ve yine bizden gizlediğin tüm isimlerini ve Kur’an-ı Kerim’i, kalbimizin baharı, gönlümüzün nuru, sıkıntımızın ilacı yap Rabbim. Hayırlı bereketli cumalar.

# Güneşin tüm parlaklığı ile doğan, saflığıyla süzülen, herkese nasip olmayan “mutluluk” denen, o en güzel duygu, seninle olsun. Hayırlı cumalar dilerim.

# Bugün Cuma günüdür. Dinim Islam dinidir. Dinimin İslam dini olduguna, yetmis binin nisfina, mühürledim üstüne. Selatü selaya yolladım Mevlaya, sen cümlemizin muradini ver gelecek Cuma’ya. Dualarda unutulmamak dileğiyle Cumanız mübarek olsun.

# Kalbimiz imana, gönlümüz islam’a, dilimiz Kur’ana, kulağımız ezana, gözümüz nura, evimiz huzurlu ve neşeli olsun. Amin. Hayırlı Cumalar.

# Kul nafilelerle bana durmadan yaklaşır, nihayet onu severim Bir kere de onu sevdim mi, artık o kulumun işiteceği kulağı olurum, göreceği gözü olurum. (Kudsi Hadis) sevilen kullardan olmak duasıyla Cumanız mübarek olsun.

# Günler bize dostların güzelliğiyle, geceler onların dualarıyla mübarek oluyor. Umudumuz dostların hediyesi, duamız ise sizlerin sevgisi. Cumanız mübarek olsun..

# Yükü sevgi, özü saygı, gücü barış, süsü hoşgörü olan mübarek dinimizin seçtiği haftanın özel günü olan cumanızı kutlarım.

cuma mesajları

# Allah’ım şeytanın şerrinden, kabirdeki yılanlardan, çıyanlardan, ölümün dehşetinden, kabrin azabından, sıratın zulmetinden muhafaza eyle Allah’ım. Cumanız Mübarek Olsun.

# İnsan; Geçmişin Hasretçisi, Geleceğin Özlemcisi, Yaşadığı Anın Şikayetçisidir! ALLAH, bizi şikayet edenlerden değil, Şükredenlerden eylesin. (Amin!) Hayırlı Cumalar.

# Bildirdiğin ve gizlediğin tüm isimlerini ve Kur`an-ı Kerim`i, kalbimizin baharı, gönlümüzün nuru, sıkıntımızın ilacı yap. Hayırlı Cumalar.

cuma mesajları

# Huzur ve güven içinde yenen kuru bir ekmek,endişe içinde yenen baldan daha tatlıdır. Namus içinde yaşanan bir çadır, ahlaksızlığın hüküm sürdüğü bir köşkte yaşamaktan daha sevimlidir. Cumanız Mübarek Olsun

# Sahabelerden biri Rasulullaha: Cenab-i hak kime kıyamaz ya Resulullah diye sorar. Efendimiz(sav)’de Allah’u teala birbirinin arkasından dua eden kullarıma kıyamam, ikisini de affederim!’ diye buyurdu. Dualarınızda anılmak, dileğiyle hayırlı cumalar.

# Umutsuz kapılar vardır açılmaz, Rabbimin kapısı büyüktür, kapanmaz. Sen de umudunu asla kaybetme, Çünkü Rabbim, kulunu bırakmaz. Hayırlı Cumalar.

cuma mesajları

# Günlerin en kıymetlisi cuma’dır. Cuma günü, bayram günlerinden ve Aşura gününden daha kıymetlidir. Cuma: dünyada ve Cennette müminlerin bayramıdır. Cumanız Mübarek olsun.

# La ilahe illallahtir özüm, Muhammed Mustafa’dır sözüm, ihlas-i şerif ile yıkadım yüzüm. Ayetele kürsü için sen kabul eyle sözüm.

# Özünün hakikati ve yüzünün nuru üzerine yemin ederiz ki, Sana duyduğumuz ihtiyaç, Senin zenginliğine denk! Sana olan ihtiyacımız Senin büyüklüğün kadar…

cuma mesajları

# Ya Rabbim! Bu mübarek cuma günün yüzü suyu hürmetine, biz aciz kulların ne derdi varsa, ne sıkıntısı varsa; dertlilere deva, hastalara şifa, borçlu kullarına edalar nasip et! Ya Rabbim. Biz kullarının dualarını kabul et. Amin! Hayırlı nurlu cumalar.

# Allah’ım, Sen, benim Rabbimsin; Senden başka ilâh yoktur. Beni Sen yarattın; ben, Senin kulunum ve gücüm yettiğince, Sana olan ahdime ve vaadime bağlıyım. İşlediklerimin (kötülüklerin) şerrinden, ancak Sana sığınırım. Üzerimdeki nimetlerini itiraf eder; günahlarımı da ikrar ederim. Beni bağışla. Zira günahları bağışlayan ancak sensin. Cuma’mız Mübarek olsun Hayırlı nurlu cumalar.

# Özünün hakikati ve yüzünün nuru üzerine yemin ederiz ki, Sana olan duyduğumuz ihtiyaç, Senin zenginliğine denk! Sana olan ihtiyacımız Senin büyüklüğün kadar. Hayırlı Cumalar.

cuma mesajları

# Önce yollar uzanır hakka yürümek için, tomurcuklar güller açar onu görmek için, dua eden biri var senin için. sende dua et ALLAH için. Cumanız mübarek olsun.

# Bu dünya fani sakın güvenme, giden geri gelmez, gelen yerinde durmaz, Allah sevgisi gönülden çıkmaz, gönlünüz iman, ahiretiniz cennet olsun…Hayırlı cumalar.

# Güneşin pembeliğiyle doğan, saflığıyla süzülen, herkese nasip olmayan mutluluk denen o en güzel duygu sizinle olsun. Hayırlı cumalar dilerim.

cuma mesajları

# Cumamız mübarek, dualarımız ve tövbelerimiz kabul olsun. Selamların en güzeli sizlerin üzerine olsun.

# Kalpler imanla, gönüller huzurla dolsun. saadetler hepimizin olsun. ne kurulan bağlar bozulsun, nede dostlar unutulsun. Cumanız mübarek olsun.

# Melekler daima duacımız olsun. Yüreğimiz ferah, ilhamımız bol olsun. Sevgili peygamberimiz, ahirette şefaatçimiz olsun. Cuma’mız mübarek olsun.

cuma mesajları

# “Ey Rabbimiz! Bizi Sana boyun eğenlerden kıl, neslimizden de Sana itaat eden bir ümmet çıkar, bize ibâdet usûllerimizi göster, tevbemizi kabul et. Zîrâ, tevbeleri çokça kabul eden ve çok merhametli olan, ancak Sen’sin.” (Bakara, 128) Hayırlı Cumalar…

# Seherde açılan eller hürmetine, rükuda bükülen beller hürmetine, kabul et yakarışlarımızı. Secdeye kapanmış başlar hürmetine, gözlerden akan yaşlar hürmetine, sevginle doldur sana yönelmiş kalplerimizi… Sen affedicisin, affı seversin, af eyle, ya rabbi cümlemizi… Hayırlı Cumalar.

# “İki dua vardır ki, reddedilmez; O dua edenlerle Allah arasında bir perde yoktur; Biri, zulüm gören kişinin duası, öbürü de mü’minin kardeşine gıyabında ettiği dua”

cuma mesajları

# Mübarek Cuma günü yapılacak ibadetlere, diğer günlerde yapılanların, en az iki katı verilmektedir. Buna karşılık ise ,Cuma günü yapılan günahlar da iki kat yazılmaktadır. Cuma gününü en hayırlısı ile geçirmek dileğiyle…Cumanız mübarek olsun…

CEVAP VER