Sevgiliyle Hafta Sonu Neler Yapılabilir?

sevgiliye sürprizler
Hafta Sonu Sevgilimle Nereye Gitsem, Ne Yapsam?
Özellikle hafta içi birbirinden ayrı kalan sevgililerin kafasında genellikle şu düşünce olur; “Bir an önce hafta sonu gelse de sevgilime kavuşabilsem, O’nunla şöyle baş başa güzel bir gün geçirebilsem!” Bunun için de genellikle erkek sevgili, kız arkadaşı ile buluşacağı günün planlamasını daha hafta başından itibaren yapmaya başlar; “Sevgilimi filanca yere götüreyim, Filanca yerde baş başa yemek yiyelim. Arabayla şehir dışına çıkalım. Şu filmi birlikte izleyelim. Şu sanatçının konserine şimdiden bilet alayım” gibilerinden hafta sonu için özel planlar yapmaya çalışır. Eğer sevgiliniz ile birlikte özel bir hafta sonu geçirmek istiyor ama bunun için yapılabilecekler konusunda fikirler istiyorsanız, bu yazımız tam size göre! Sevgilinize bu hafta sonu, önermiş olduğumuz aktiviteler ile mükemmel bir sürprizler yapabilir ve O’nunla unutulmaz bir hafta sonu geçirebilirsiniz! 

Sevgili ile baş başa yapılabilecek ve hemen hemen herkesçe bilinen bir takım aktiviteleri bu yazımızda başlıklar halinde veya detaylı bir şekilde tekrar söylemenin pek doğu olmayacağı kanısındayım. Hatta herkesin zaten yaptığı şeyleri tekrar burada söylemenin okuyucuya karşı saygısızlık olduğunu düşünmekteyim. Örneğin; “Alın sevgilinizi hafta sonu sinemaya götürün, tiyatroya gidin, konsere gidin” bunlar zaten bilinen ve herkesçe yapılan şeyler! Amacımız hafta sonu için orijinal fikirler üretmek! Hatta bu konuda değişik fikirleri, düşünceleri olan varsa, lütfen yorum bölümünden bizlerle paylaşsın!

İşte Sevgilinize Hafta Sonu İçin Yapabileceğiniz Sürprizler

konu çizgisi

Sevgilinize Hafta Sonu Sürprizi & Balonla Peri Bacaları Turu

sevgilimle ne yapabilirim
Sevgilinize güzel bir sürpriz yapıp, İstanbul dışında farklı bir yere götürmek istiyor ama bu yerin neresi olabileceğine karar veremiyorsanız, size harika bir önerimiz olacak! Sevgiliniz ile baş başa romantik bir hafta sonuna var mısınız?  Ürgüp’e giderek kız arkadaşınıza Peri Bacaları’nı Balon Turu ile gezdirin! Bu sevgiliniz için de sizin için de hem muhteşem bir hafta sonu olacak, hem de ikiniz için de mükemmel bir deneyim olacaktır. Üstelik Türk Hava Yolları‘nın Nevşehir’e uçak seferlerinin şu günlerde promosyonlu olduğunu da hatırlatmak isterim. Pegasus Hava Yolları da yine önceden rezervasyon yaptırmanız halinde, uygun fiyata uçak bileti bulabilirsiniz. Bu konuyu kapatmadan önce hemen şunu belirtmekte fayda var; Bildiğiniz gibi, Türkiye’nin her karşı aslında birer sanat eseri, birer cennet! Her çakıl taşının altında önemli bir tarih yatıyor! Biz hafta sonu için Ürgüp Peri Bacaları’nı tavsiye ettik ama, dilerseniz siz tercihinizi farklı bir il ya da şehir için de kullanabilirsiniz. Bunun için Google, Yandex gibi arama motorlarından görsel araması yapıp, daha önce hiç gitmediyseniz zevkinize ve beğenilerinize en uygun şehri kolaylıkla seçebilirsiniz! Örneğin gideceğiniz yerde “Nereleri gezmelisiniz, o şehrin neleri meşhur, orada neler yiyebilirsiniz, nerelerde konaklayıp kalabilirsiniz?” gibi tüm bilgileri çok kolaylıkla bir “Tık” ile öğrenebilirsiniz. Örneğin kahvaltısı ile meşhur olan Van’ı tercih edebileceğiniz gibi, tarihi kent Mardin, tatil beldesi Antalya, sevimli evleri ile Safranbolu’da tercih edilebilir. Bu şekilde bir hafta sonunu kız arkadaşınızın doğum gününe denk getirebilirseniz, O’na en güzel doğum günü hediyesi olur! 
konu çizgisi

Hafta Sonu Ne Yapsak & Müzeleri Gezin!

Müzeler
Hafta sonu sevgiliniz ile alış veriş merkezlerine gitmek bir yerden sonra sıkıcı başladıysa ve yaşadığınız şehirde sevgilinizle birlikte yapabileceğiniz değişik seçenekler araştırıyorsanız size bir önerimiz var; Sevgilinizi alıp Müzeleri gezin! Müze gezmesi kimileri için sıkıcı gelebilir ama emin olun ki bu sıkılganlık durumu müzenin kapısına adım atacağınız ana kadar yaşanır! Kendinizi içeri attığınız andan itibaren çok farklı bir ruh haline gireceğinizi garanti ederim. Binlerce yıl önce insanlar ne yapmışlar, neler yaşamışlar, neleri kullanmışlar, savaşta ve barışta neler olmuş? Tüm bu gizemler dünyası, müzeyi gezdiğiniz süre boyunca size farklı bir Dünya’nın kapılarını aralayacak! Hem sevgiliniz için hem de sizin için çok farklı bir tecrübe olacak! En azından kendinizi bir alış veriş merkezinin Fast Food katında olduğunuzdan daha iyi hissettireceğine eminim! İstanbul’da hangi müzelerin olduğunu öğrenmek istiyorsanız, şuradaki adresten öğrenebilirsiniz; İstanbul Müzeleri
konu çizgisi

Kız Arkadaşınızla Balık Tutmaya Çıkın

Balık tutmak
Denize bakmak, maviye dalmak sizi de rahatlatıyor mu? Eğer buna cevabınız “Evet” ise, hafta sonu için en güzel hareketlerden biri de sevgilinizi alıp balığa çıkmak olacaktır. Ama ha! Çok da fazla açılmayın:)
konu çizgisi

Hafta Sonu Can Sıkıntısına İyi Gelir & Go Kart

Go Kart
Hemen hemen bütün büyük şehirlerde Go Kart yapılabilecek yerlere rastlamak mümkün! Hafta sonu İstanbul’da, İzmir’de ya da Türkiye’nin diğer büyük şehirlerinde sevgilimle heyecanlı bir şeyler yaşamak istiyorum diye düşünüyorsanız, Go Kart en ideal seçimlerden biri!
konu çizgisi

Sevgili ile Hafta Sonu Ne Yapılabilir & Duvar Tırmanışı

Duvar Tırmanışı
Haftasonu için farklı bir aktiviteye ne dersiniz? Bir hafta boyunca masa başında çalıştınız! Şimdi biraz spor zamanı! Sevgilinizi alıp hafta sonu duvar tırmanışına gidebilirsiniz! Aslında en güzeli bunu gerçek doğada yapmak olacaktır ama, bunun elbette ki can güvenliği açısından çeşitli riskleri olacaktır. Bunu riskleri göze alıyorsanız ve kız arkadaşınız da bu konuda onay verirse, bir dağcılık kulübü ile irtibata geçebilirsiniz!
konu çizgisi

Sahilde Yalın Ayak Baş Başa Romantik Bir Yürüyüş

Şimdi önereceğim şey çok klasik gelecektir ancak, daha parlak ya da daha romantik bir fikri olan varsa bir adım öne çıksın:))) Hafta sonu için yapılabilecek en güzel, en romantik şey; sevgilinizle deniz kenarı, göl kenarı ya da bir nehir boyunca hiç fark etmez, ayakkabılarınızı çıkartıp el ele yürümek olacaktır! Sahilde romantik bir yürüyüş, hem ruhsal açıdan rahatlamanızı sağlayacak, hem de sevgiliniz ile geleceğiniz hakkında konuşma fırsatı verecektir. 
konu çizgisi

İstanbul’da Hafta Sonu Ne Yapılabilir & Kapalı Havuza Gidebilirsiniz! 

Kapalı Havuza Gidebilirsiniz!
Özellikle kış aylarında insanlar bir şekilde evlerine mahkum bir hayat yaşıyorlar! Eğer hafta sonu için farklı ve orijinal bir planınız yoksa, sevgilinizi alıp bir otelin kapalı havuzuna gidebilirsiniz! Ya da bulunduğunuz şehirde olimpik yüzme havuzları varsa bunlardan birinde rezervasyon yaptırabilirsiniz! Eminim ki, kışın ortasında havuz sefası size de sevgilinize de iyi gelecek ve bu şekilde üzerinizdeki tüm negatifliği atmış olacaksınız! 
konu çizgisi

Yöresel Yemekler Yapan Yerlere Gidebilirsiniz!

Sevgili ile ne yapılabilir
Fast Food kültürü o kadar benliğimize işledi ve o kadar tercih edilmeye başlandı ki, hemen hemen her köşe başında hamburgerci görmek mümkün hale gelmeye başlandı! Eğer Hafta sonu için planlarınızda sevgiliniz ile baş başa bir yemek yeme düşüncesi varsa, neden bu yemek yöresel yemekler olmasın? Sevgilinize farklı yörelerin meşhur yemeklerini yapan, kaliteli bir restorana götürebilirsiniz. Bu hem sizin için, hem de kız arkadaşınız farklı bir deneyim olacaktır.
konu çizgisi

O’nunla Balık Ekmek Yemek!

Balık Ekmek Yemek
Çevrenizdeki herkesin “Sevgilimle filanca lüks restoranda yemek yedik” sözlerine inat, siz sevgiliniz ile baş başa Eminönü’nde sıradan bir balıkçıda ekmek arası, balık ekmek yiyebilirsiniz! Hatta öyle böyle de değil bol soğanlı:))) Elbette Balık yemeği sevmeyen bir sevgiliniz varsa, O’na da zulüm etmenin anlamı yok! 
konu çizgisi

O Gün Çocuklar Gibi Şendik! Uçurtma Uçurun

Uçurtma Uçurmak
Sevgilinizle hafta sonu çocukluğunuza geri dönmeye ne dersiniz? Sevgilinizi alıp, hafta sonu uçurtma uçurmaya gidebilirsiniz! Size bir soru: “Bu hafta gök yüzüne kaç kere baktınız?” Eminim ki, bir çoğumuz iş yerinde gece miydi, gündüz müydü hiç anlamadan evlerimize geri döndük! Sevgiliniz ile baş başa uçurtma uçurmaya çıktığınızda hem çocukluğunuza neşeli bir yolculuğa çıkacak, hem de hasret kaldığınız o gökyüzü mavisine kavuşmuş olacaksınız! Uçurtma uçurma etkinliği için hafta sonu hava durumunu öğrenmenizde fayda var! Bunun için NTV hava tahminlerine bakabilirsiniz! Doğum günü için sevgilinize güzel bir sürpriz hazırlamak istiyorsanız bu fikir bence mükemmel!
konu çizgisi

Sevgiliye Sürprizler & Bu Sefer Mangalda Aşk 

Bu Sefer Mangalda Aşk
Hafta sonu için şehrin gürültüsünden uzak, yeşille ve doğayla iç içe sevgilinizle romantik bir hafta sonu ister misiniz? Bunun için ilk önce hava tahmin raporlarına göz atın! Hafta sonu hava açık ve güneşli ise, sevgiliniz ile baş başa  mangal keyfi yapabilirsiniz! Özellikle tercih edeceğiniz alanlar; yeşilin mavinin iç içe girdiği sakin ve nezih alanlar olmalı! Bunun için özellikle arabayla girişin ücretli olduğu alanları tercih etmenizi tavsiye ediyorum. Çünkü aşırı derecede kalabalık piknik alanları her zaman sorun yaratabilir. Bir diğer önemli şey ise, hafta sonu filanca derneğin ya da köyün, piknik yapacağınız yerde bir kutlaması var mı yok mu bunu iyice öğrenin:)))
konu çizgisi

Huzur Evlerini, Ya da Hastahaneleri Ziyaret Edebilirsiniz

Haftasonu planları
Unutmayalım ki arkadaşlar hepimiz bir gün yaşlanacağız! Moral bozucu ama bu kaçınılmaz bir son! Şu an gergin bir cildiniz olabilir, taşı sıksanız suyunu çıkartabilirsiniz ancak, tüm bunların bir gün geride kalacağını bilmeliyiz! Keşke yapsaydım dediğiniz şeyler için vakit henüz geç değil! Hafta sonu yapılabilecekler içerisinde bir diğer önerimiz ise, sevgilinizi alıp el ele kol kola, yaşlılardan, hastalardan, kimsesiz çocuklardan “Hayır duası” almaya, Onları mutlu etmeye çalışmaktır! Nasıl mı? Bulunduğunuz şehirdeki  huzur evlerini ya da hastahanelerini ziyaret ederek! İnanın hafta sonu yaşlı bir amca ile ya da  teyze ile sohbet etmek, O’nun sahipsiz olmadığını O’na hissettirmek, O’nun yüzünde bir tebessüm oluşturmak size de sevgilinize de çok iyi gelecektir! Eğer kimsesiz çocukları ziyarete gidecekseniz, yanınızda bir kaç oyuncak ya da çikolata gibi şeyler götürürseniz onları inanılmaz derecede mutlu kılabilirsiniz! En önemlisi de ne olacak biliyor musunuz? Bu ziyaretiniz sonrasında kendinizi o kadar iyi hissedeceksiniz ki, adeta bir kuş gibi! Vicdanınız hiç olmadığı kadar hafif ve rahat olacak! Dahası bu klas ve asil hareketiniz ile bence kız arkadaşınızın da kalbini bir kez daha fethedeceksiniz! 
konu çizgisi
Hafta sonuna özel aktiviteler için daha bir çok fikir bu yazımızın devamına eklenecek! Sakın bizden ayrılmayın!
konu çizgisi
istanbulun en güzel yerleri

CEVAP VER