El Yapımı Mini Sevgili Kitabı

sevgiliye sürpriz el yapımı hediye
Size adeta masallardaki gibi büyük ve güzel bir aşk yaşatan sevgilinize, siz de anlamlı bir hediye vererek aşkınızı pekiştirmek ister misiniz? İnternette hali hazırda bir çok yerde satışa sunulan sevgili Kitabını bu sefer tamamen kendi ellerinizle yapacaksınız. El Yapımı Mini Sevgili Kitabını hazırlarken hem hiç zorlanmayacak, hem de oldukça eğlenceli vakit geçireceksiniz. İçerisine ister geçmişte yaşadığınız en güzel hatıralarınızı koyun, ister en romantik aşk sözlerinizi, isterseniz de O’na evlilik teklifinizi Mini Sevgili Kitabı ile yapın! Piyasada oldukça pahalı bir şekilde satışa sunulan sevgili kitabını kendi ellerinizle hazırlayarak, sevgilinize acayip güzel ve romantik bir jest yapabilirsiniz. Siz değerli okurlarımıza kolaylık olması açısından bu yazımız içerisinde ayrıca minik romantik kitabın nasıl hazırlandığı ile ilgili bir de Yotube video ekledik. Ancak hemen belirtelim ki, el yapımı sevgili kitabının adım adım nasıl anlatıldığını gösteren bu video İspanyolca hazırlanmış! Ancak Yotube videoyu  izlediğinizde eminiz ki, İspanyolca bilmemekten dolayı kesinlikle kendinizi pişman hissetmeyeceksniz. O halde hazırsanız, hemen adım adım sevgili kitabının nasıl yapıldığına ve hangi malzemelere ihtiyaç duyacağınıza geçebiliriz.

Adım Adım El Yapımı Minik Sevgili Kitabı Hazırlama

sevgiliye el yapımı hediyeler
Öncelikle bu özel hediyenin hazırlanması için ihtiyacınız olacak malzemeleri sıralayalım;
  • 1 Adet Makas
  • 1 Adet Cetvel
  • 1 Adet Kurşun Kalem ve 0,5 kalem
  • Karton. İstediğiniz kalınlıkta karton kullanabilirsiniz. (Mesela bunun için buz dolabı poşet ambalaj kutusu, çay kutusu da kullanılabilir)
  • İstediğiniz renklerde kitap kaplama kağıdı
  • Silikon yapıştırıcı tutkal
  • Akrilik boya ve beyaz yapıştırıcı
  • 5 cm. ölçülerinde bloknot kağıtlar(Bunun için evdeki beyaz A4 kağıtlardan da yararlanabilirsiniz)
  • Son olarak kitabın üzerini süslemek için isteğe bağlı olarak kullanabileceğiniz süsler.
sevgili kitabı el yapımı
Sürpriz mini sevgili kitabının yapımına ilk olarak, kitabın kapağı ile başlayalım! Şimdi vereceğimiz ölçüleri siz istediğiniz şekilde kendinize uyarlayabilirsiniz. Yani bu konuda bir kesinlik yok! İstediğiniz ölçülerde sevgili kitabınızı tasarlayabilirsiniz. Bu çalışmada 13 cm en, 5 cm ise yükseklik hesaplanmıştır. Kitap kapağı için bu ölçülerde karton kesiyoruz.Daha sonrasında kartonun tam ortasında 6. ve 6 cm = 12 cm. 1 santim boşluk kalacak şekilde kenarlarını alttan ve üsten olacak biçimde kalemle işaretliyoruz. İşaretlediğimiz noktadan aşağı doğru düz bir çizgi çiziyor ve kartonumuzu bu noktalardan katlıyoruz. Şimdi masamızın üzerine 15 X 7 cm. ölçülerinde kesilmiş beyaz renk bir A4 kağıdı koyuyoruz. Anı veya nostalji kitabımıza eski bir görüntü vermek için, resim fırçası ile kahve rengi tonlarda akrilik boya ile boşluk kalmayacak şekilde boyuyoruz.

Adım adım el yapşımı mini anı kitabı
Boyama işlemi bittikten sonra, kurumasını bekliyoruz. Kuruyan kapak ciltinin beyaz olan yüzeyini masamızın üzerine koyup üzerini silikon yapıştırıcı ile iyice yediriyoruz. Ardından da ilk başta hazırladığımız 13 X 5 ölçülerindeki kartonu yapışkan yüzey üzerine serip sımsıkı yapıştırıyoruz.
Adım Adım El Yapımı Mini Sevgili Kitabı
Kitap kapağının taşan bölgelerini dört bir ucundan makasla kesiyoruz. Nasıl yapıldığını videoya baktığınızda eminim ki çok iyi göreceksiniz. Kesme işlemi tamamlandıktan sonra, dışarıda kalan 1 cm. lik yüzey üzerine silikon yapıştırıcı yayarak kapağın içine doğru katlayarak yapıştırıyoruz.
el yapımı sevgili kitabı
El yapımı mini sevgili kitabının kapak çalışması ile ilgili birinci bölümünü tamamlamak üzereyiz. Şimdi yine 13×5 cm. ölçülerinde beyaz renk A4 kağıdını, aynı renkte akrilik boya ile boyuyor ve kapağımızın içine doğru yapıştırıyoruz. Kitabın içi de dışı da bu durumda aynı renkte görünecek.
el yapımı sevgili kitabı
Marketlerde manav alış verişi yaparken içerisine meyve doldurduğumuz kese kağıdını bilirsiniz. Bana kalırsa muhteşem bir rengi var! Şimdi o kağıttan kitabımıza nostaljik bir hava katmak için kesiyoruz ve kitap kapağının katlama yerine yapıştırıyoruz.
el yapımı hediyeler
Hatıra/anı kitap kapağın süslemek için bir raptiye yardımı ile iki noktasından delikler açıyoruz. Ardından deliklerin içerisinden (mümkünse deri iplik veya ince ayakkabı bağcığı geçirip kurdele yapıyoruz.)
sevgiliye hediye yapımı
Sürpriz sevgili kitabının kapak tasarımı ve süslemesi tamamlandı. Artık kitabımızın içiyle ilgili çalışmaya geçebiliriz. 4,5 x 5,5 cm. ölçülerinde beyaz renk blok not kağıtları alıyoruz.
el yapımı sevgili kitabı nasıl yapılır
Blok not kağıtlarını aynı hizaya gelecek ve dümdüz olacak şekilde bir araya getiriyoruz. Ardından beyaz renk kağıt tutkalını yüzeye iyice yayıyoruz. (Burada dikkat edilmesi gereken en önemli şey, kitap kapağı hazırlarken arasına koyacağımız yaprak sayısı için ölçü olarak 1 cm. boşluk bırakmıştık. Bu nedenle, siz de sayfa adedini belirlerken, toplamda 1 cm. yi aşmamasına dikkat edin. Aksi halde, kitap kapağı ile içindeki yaprak sayısı orantısı olacak ve emek vererek hazırladığınız sevgili kitabının sayfaları birbir dökülmeye başlayacaktır.)
el yapımı hediyeler
Kitap kapağı ile içerisine istediğimiz notları, nmesajları veya resimleri yapıştıracağımız blok not kağıtlarını birleştirme zamanı geldi! Yapışkan yüzey ile kitap kapağının orta kısmını birleştirip, ellerimizle bir müddet baskı yapıyoruz.
sevgiliye romantik el yapımı hediye
Yapışkan iyice kuruduktan ve tam yapıştığından emin olduktan sonra, defter kapağımızın üzerini süslemeye başlıyoruz. Kapağın uç kısımlarına da bütünsellik oluşturabilmesi açısından yine kese kağıdı ile üçgen şeklinde keserek uç yapıyoruz.
sevgiliye hediye yapmak
Sevgilinize şahane bir sürpriz yapabileceğiniz mini sevgili kitabının tasarımsal olarak artık bir eksiği kalmadı. İşin bundan sonraki kısmı işte çok eğlenceli. Şimdi sıra sevgilimize hediye edeceğimiz bize özel kitabın içerisini doldurmaya geldi. Bunun için bir fikir isterseniz, içerisine bol bol hatırası olan fotoğraflarınızla doldurabilirsiniz. Elbette fotoğraflarınızı da keserek ziyan etmeyeceksiniz. Ya nasıl olacak? Mesela yazıcınızdan yaprak boyutlarında küçülterek fotoğraflarınızın baskısını alabilirsiniz. Biraz Photoshop bilginiz varsay veya resim düzenleme programlarından anlıyorsanız, bu işin üstesinden kolaylıkla gelebileceğinizi düşünüyorum. Ya da dilerseniz, gazete dergilerden romantik mekanların olduğu fotoğrafları, dergi kapaklarını keserek de sevgili kitabını hazırlayabilirsiniz! Daha ne önerebiliriz? Mesela sevgilinize doğum günü hediyesi olarak, her bir sayfasına içinizden O’nunla ilgili olarak en romantik aşk mesajlarınızı yazabilirsiniz. 2-3 sayfada bir de size özel bir fotoğrafla süsleyebilirsiniz.
el yapımı hediyeler

Videolu Anlatımla El Emeği Sevgili Kitabı Yapımı

Konumuza giriş yaparken sizlere bu romantik hediyenin ne şekilde yapıldığını gösteren bir de İspanyolca hazırlanmış videoyu paylaşacağımızı söylemiştik. Gerçekten de nasıl yapıldığını anlamak için kesinlikle yabancı dil bilgisine hiç gerek yok. Çünkü oldukça güzel ve açık bir şekilde el yapımı sevgili kitabının nasıl yapıldığı gösteriliyoruz. Siz de sevgilinize bu el yapımı hediye ile unutamayacağı bir sürpriz yapabilirsiniz.
Sevgiliniz için sitemiz içerisinde inceleyebileceğiniz diğer seçeneklere aşağıdaki linkten göz atabilirsiniz.
Lütfen TIKLAYIN: Sevgiliye Hediyeler

CEVAP VER