Hediyeye Anlam ve Şıklık Katmak

hediye sunumu
Sevdiklerimize hediyelerimizi nasıl ve ne şekilde vermek daha uygun olur? Bir hediyenin şıklığı nasıl arttırılabilir? Hediye notu olarak ne yazılabilir? Ne tarz hediyeler seçmek daha isabetli olur? Doğum günü, Sevgililer günü, anneler günü, yıl dönümü, öğretmenler günü veya bir takım özel günlerde çam sakızı çoban armağanı değer verdiğimiz insanlara çeşitli hediyeler alırız. Seçtiğimiz hediye, ucuz veya pahalı olabilir ki bu kişinin kendi olanaklarıyla alakalı bir durumdur. Ancak biraz daha özen ve biraz daha titiz davranma ile hediyemizi aslında daha şık ve daha etkileyici bir hale getirebiliriz. Tebrikler… Zorlu bir süreci tamamladınız .Uzun uzun düşündünüz araştırdınız ve nihayet nasıl bir hediye alacağınıza karar verdiniz. Sürecin ilk adımını başarı ile geçtiniz. Şimdi sıra ikinci adıma geçmeye geldi.Ve ikinci adım da en az ilki kadar önemli. Hediye almak kadar önemli diğer bir konu da hediyenin ne şekilde takdim edileceği konusudur yani hediyenin şık sunumu! Gelin şimdi kişiye özel alınan hediyelerin nasıl takdim edileceği üzerine beyin fırtınası yapalım ne dersiniz?

Hediyelerinizi Şık Hediye Kutuları İçinde Sunun

hediye paketi
Kaliteli restoranların sırrı, bazen hazırladıkları lezzetli yemeklerden ziyade, onları harikulade şekilde sunumlarında gizlidir. Nasıl ki hoş bir manzara, sofra süsü gibi detaylar yemeği olduğundan daha lezzetli kılıyorsa, aynı şey sevdiklerimize alınan hediyenin sunumunda da işe yarar. Aldığınız hediyenin özenle hazırlanmış şekilde paket yaptırmanızda büyük önem vardır. Alelacele alınmış küçük bir hediyenin üzerine bile ufak dokunuşlar yaparak harika görünümler yaratabilirsiniz. Mesela hediye paketinin üzerine uygulanacak küçük süsler, kurdele hediyenizin görünümünde anlamlı değişikliklere yol açabilir.

Hediye Notunu İhmal Etmeyin

hediye notu
Hediye paketinizin içine koyacağınız, küçük bir not, kısa bir söz ya da duygu ve düşüncelerinizi döktüğünüz kısa bir metin hediyenin muhatabını daha da mutlu edecektir. Şayet sevgiliye hediye verecekseniz, O’na özel olarak kalbinizden geçen duygularınızı hediye notu üzerine yazarsanız etkisini siz bile tahmin edemezsiniz.

Doğru Hediyeyi Seçtiğinize Emin Olun

Aslında düşündüğümüzde yıl içerisinde hediye alacağımız insan sayısı o kadar fazladır ki, gerçekten kime ne hediye alınacağı tam bir uzmanlık gerektirir. Eşinize, dostunuza, çocuğunuza, arkadaşlarınıza, anne-babanıza, öğretmeninize, patronunuza, mesai arkadaşlarınıza, doğum günü, yılbaşı v.s. daha sayalım mı? Önemli olan hangi kişiye, hangi zamanda ne hediye alacağımıza iyice karar vermek! Evden çıkarken ya da bilgisayar başında Online hediye alış verişi yaparken kararlı olmak ve ne hediye alacağımıza emin olmak işleri daha çok kolaylaştıracaktır. Yani doğru kişiye; doğru zamanda, doğru hediyeyi vermek şart! Yakınımız olan birine hediye alırken işimiz nispeten daha kolaydır. zira tanıdığımız kişinin zevklerini beğenilerini az çok bilir ona uygun hediye seçimi yapabiliriz. Burada kendimizi kasmanın bir alemi yok. Ancak burada önemli olan veya dikkat edilmesi gereken husus; birbirinin kopyası, herkesin aklına gelebilecek hediyelerden uzak durmak! Benzer hediyeler almamaya gayret gösterin ki hediyenizin sürpriz etkisi olsun. Peki ya, hediye vereceğimiz kişiyi iyi tanımıyorsak ne yapmalıyız? Burada tabi işimiz biraz daha zor ve karmaşık. Muhatabımızın zevkleri hakkında fazlaca bilgi sahibi değilseniz daha genel hediyeler seçmeye gayret göstermelisiniz. Kişinin yaşına, cinsiyetine ve bulunduğu kültüre uygun hediye seçimi önemlidir. Bu gibi durumlarda hediye paketinden tutunda hediye notuna kadar her şey değişir. Daha genel mesaj ve hediye paketi seçimi yapılabilir.

Hediyenin Doğru Zamanda ve Doğru Yerde Verilmesi

hediyenin verilme zamanı
Zamanında alıcısına ulaşmayan hediye, maalesef tüm esprisini kaybeder ve motivasyon kaybı yaratır! Hadi bir gün öncesinde ulaşan hediye için mazeret bulunabilir de, bir kaç gün sonra parti bitmiş, herkes dağılmış, eğlence geçmiş gitmiş işte o zaman ulaşan hediye, maalesef fiyasko olur:) Bu nedenle doğum günü, sevgililer günü gibi hediyelerinizi en doğru anda sevdiklerinize ulaşmasına gayret edin. Doğru anda vereceğiniz armağan sürpriz etkisini kaybetmez! Ayrıca Belkide hediyenizden daha önemli olan ise hediyenizi nerede ve nasıl verdiğinizdir. Mesela eşiniz ya da sevgiliniz için özel bir gün ise,  aldığınız hediyeyi bir akşam yemeği eşliğinde sunmanız onu daha çok mutlu edecektir. Yıllar sonra ne aldığınız unutulur ama nerede hediyenizi verdiğiniz unutulmaz! Ayrıca hediyenizi sunarken,  sıcak bir gülümseyişi yüzünüzden eksik etmeyin. Asık surat ile moraliniz bozuk iken hediye sunmayın daha iyi. Unutmayın en güzel hediye sıcak bir gülümseyiştir. Yapabiliyorsanız espriler ve iltifatlar eşliğinde hediyenizi takdim edin. Sürpriz bir hediye özel bir günde alınandan daha da mutlu eder. Sürprizi kim sevmez ki değil mi?. Hediye vermek için özel bir günün olmasına da gerek yok!
erkeklere sürpriz

CEVAP VER