EL Yapımı Deri Erkek Cüzdan

el yapımı cüzdan

Doğadaki hiçbir şey, sevdiğiniz birine kendi ellerinizle hazırlayacağınız herhangi bir hediye kadar değerli ve manevi olamaz! İşte bu yazımızda kendi ellerinizle yapıp hazırlayabileceğiniz ve tabi ki de tamamladığınızda kendinizle gurur duymanızı sağlayacak, uzun ömürlü, anlamlı ve kalıcı El Yapımı Erkek Deri Cüzdan yapımı anlatacağız. Sevdiğiniz bir erkeğe (Ki bu babanız, erkek arkadaşınız veya kocanız olabilir) bu yazımızda yer alan ölçüm, çizim, kesim ve dikim talimatlarını uygulayarak en çok kullandığı deri aksesuarlardan biri olan Cüzdan yapıp hediye edebilirsiniz. Gerçek deriden hazırlayacağınız el yapımı cüzdan, hem piyasada gerçek anlamda muhteviyatının ne olduğunu pek de iyi anlayamadığımız (Ki sözüm ona hepsi %100 gerçek deriden imal ettiği iddiasında) sıradan cüzdanlardan çok daha kaliteli, hem de uzun yıllar severek kullanabileceği, içerisinde el emeği göz nuru barındıran özel bir cüzdan olacak. Piyasadaki pahalı marka modellere bile taş çıkartacak el yapımı gerçek deriden erkek cüzdan, sevgililer günü hediyesi veya doğum günü hediyesi olarak erkeğe verilebilecek en göz kamaştırıcı ve en ucuza mal edebileceğiniz en güzel hediyelerden biri. Peki evde deri bir cüzdan nasıl yapabiliriz? Erkekler için deri cüzdan kalıbını nasıl ayarlayabiliriz? Siz malzemeleri temin edin, yapım detayları da resimleriyle birlikte bizden olsun:) İşte evde kendi başınıza yapabileceğiniz el yapımı erkek cüzdan modeli.

Hediyelik El Yapımı Erkek Cüzdan Modeli


el yapımı cüzdan
Markalı cüzdanlar bile bir kaç ay kullanıldıktan sonra, sağı solu deforme olmaya başlar veya dikişlerinde atmalar yaşanır. Çünkü fabrikasyon üretimi cüzdanlar ilk etapta tüketiciyi avlamak için şık görünüme önem verirler. Haliyle de hakiki deriden yapıldığı iddiası (tüm firmaları kast etmiyoruz) külliyen yalan:) Çünkü gerçek deriden yapılan bir cüzdan, yumuşacık olur ve değim yerindeyse jilet gibi bir görünüme sahip değildir. Ancak mağazalarda gördüğümüz cüzdanlar ekseriyetle şık olmasına özen gösterildiği için uzun ömürlü kullanıma pek uygun değiller. Neyse nasıl olsa bu sefer hediyelik cüzdanınızı kendiniz yapacaksınız:)
el emeği cüzdan
Evet! Kesinlikle cömert bir sevgiliniz var! Hatta öyle ki, iş hesap ödemeye geldiği zaman elinizi çantanıza asla attırmayan biri. Ancak çok kere “GIK” bile demeden içinden kredi kartı veya nakit para çıkarttığı eski cüzdanına artık elveda diyebiliriz. Bundan böyle eli açık cömert sevgilinizin yeni bir cüzdanı olacak:) Aşağıdaki talimatları uygulayarak kolay bir şekilde kendi ellerinizle cüzdan yapabilirsiniz.
el yapımı cüzdan nasıl yapılır
Erkeklerin en beğendiği deri cüzdan modelinin taslakolarak çizim kalıbı yukarıdaki gibidir. Siz de çalışmanıza, hem cüzdanın dış yüzeyi, hem de iç yapısını hazırlarken yukarıdaki gibi bir taslak oluşturun. Şablon oluşturarak hem gereksiz yere deri ziyan etmemiş olursunuz, hem de paranız boşa gitmemiş olur.
Cüzdan Yapımı İçin İhtiyaç Duyacağınız Malzemeler
  • DERİ: Orta sertlikte ve orta kalınlıkta tabakalanmış deri. Zevkinize veya hediye edeceğiniz erkeğin kullanım alışkanlıklarına göre taba veya siyah renk olabilir. Çok zayıf bir deri temin ederseniz dikimi kolay olacak ancak, cüzdanın kısa sürede deforme olma sorunu yaşayacaktır. Çok sert deride ise, sanayi makinası kullanılmıyorsa zorluk yaşanabilir.
  • Deri Dikiş İpliği. Seçeceğiniz cüzdanın rengiyle uyumlu olmasına dikkat edin. Bu konuda gerekirse bilen birinden yardım isteyin.
  • Makas, deri kesme aleti, cetvel, dikiş iğneleri

Adım Adım Deri Cüzdan Yapımı

adım adım cüzdan yapımı
Öncelikle bir kağıt üzerinde cüzdanın model taslağını oluşturun. Kağıt üzerinde pratik uygulamasını yaptıktan sonra sonra model halindeki parçalı kağıtları deri tabakası üzerine yerleştirin.
el yapımı cüzdan
Bir maket bıçağı veya tekerlekli bir kesme aleti ile deri tabakasını dikkatlice ve temiz bir şekilde kağıttaki modele uygun olarak kesiyoruz. Deri kesimi çok kolay olmadığı için, kesim işlemi yaparken aman ha, dikkatli davranın elinizi filan kesmeyin:)
hediyelik el yapımı deri cüzdan
el yapımı cüzdan

Şimdi birlikte tüm parçaları bir araya getirmeye hazırız. 2 küçük parça halindeki A-B ve C-D üzerindeki dikiş delikleri üst üste gelecek şekilde ayarlanır. Deriyi katlarken alttaki delkleri doğru şekilde üst üste getirdiğiniz taktirde dikim işi daha kolay olacaktır.

el yapımı cüzdan
cüzdan nasıl yapılır
el emeği cüzdan
Aşağıda, bu proje için kullanılmış taslak model parçaları ve uzunluk ölçüleri verilmiştir.

cüzdan ölçüleri1 inc= 2,54 cm’dirVideolu şekilde ve farklı bir yöntemle daha profesyonel bir şekilde deri cüzdan yapımını görmek istiyorsanızi bu videoyu izleyebilirsiniz.isim yazılı cüzdan

CEVAP VER