EL Yapımı Konserve Kutusu Mum

Konserve kutusu nasıl değerlendirilir
Teneke konserve kutularıyla da muhteşem el yapımı hediyeler tasarlanabilir. İşte bu yazımız bunun kanıtı niteliğinde. Siz de teneke salça kutularından veya bezelye, taze fasulye veya diğer konserve kutularından romantik bir mumluk yapmak ister misiniz? İster ev dekorasyonunuzu tamamlamak, ister özel günlerde sevgilinize hediye etmek, isterseniz de romantik anlarınızı mum ışıklarıyla süslemek için kendi ellerinizle kolaylıkla teneke kutu mumlardan yapabilirsiniz. Düşük maliyetlerle kolay şekilde hazırlayacağınız bu mumlar, tüm özel günler için son derece romantik bir hediye fırsatı sunuyor.
 
Mum Yapmak için Gerekli Malzemeler
  • Stearin (Yanabilme özelliğine sahip, sabun, mum, metal cilası yapımında kullanılan asitik bir madde)
  • Parafin (katı, beyaz, yarı saydam, buharı
    parlak bir alevle yanan madde. Nerede satılır?)
  • Renklendirici (mum boyası)
  • Pamuk ip ya da mum fitili
  • Çiçek esansı (koku)
evde mum yapımıMum Nasıl Yapılır? Bir kere şu unutulmamalıdır ki, eiyik haldeki mum, elastikiyet özelliğine sahip yani her şekle girebilen bir maddedir. Dolayısıyla mumlardan istediğiniz şekli alabilmeniz mümkündür! Yeter ki muma şekil verecek bir kalıbınız olsun! Parafin normal şartlarda katı bir maddedir. Bu nedenle mum yaparken parafini eritmek gerekir. Öncelikle eski bir metal kap alarak içerisine katı haldeki parafini koyun ve kısık ateşte eritin! Dikkat; özellikle eski bir kap diyoruz çünkü sonrasında bu kabı tekrardan kullanamayabilirsiniz. Parafin eridikçe içine stearin ekleyin. Bu iki maddeyi de ahşap bir çubuk veya metal bir şişle iyice karıştırın. İçerisine renklendirici ve beğendiğiniz kokulardan çiçek/meyve esansı koyun! Özellikle çilek esansını tavsiye ederim! Mum yandıkça ortama harika bir çilek kokusu yayılacaktır. Kab içerisinde eriyik haldeki muma istediğiniz şekli verebilirsiniz. Bu konuda yaratıcılık tamameln hayal gücünüze bağlı! Mesela hazırladığınız mumu teneke dışında cam bardak, seramik kupa, pet şişe, ve hatta değişik meyve kabukları (ceviz kabuğu, portakal kabuğu) içerisine de koyabilirsiniz. Sıvı haldeki mumlarla ister kalp şekli, isterseniz de size estetik gelen farklı tarzlarda şekiller çıkartabilirsiniz. Konumuza dönecek olursak; El yapımı mum için hazır olan sıcak sıvıyı teneke konserve kutusu içerisine (elinizi yakmadan) dikkatlice boşaltın ve daha sonra saf pamuklu ipi ya da mum fitilini içine yerleştirin. Sıcak mum karışımı oda sıcaklığına ulaştıktan sonra iyice katı hale gelmesi (donması için) buzdolabına koyun. 20 dakika kadar sonra donma işlemi tamamlandıktan sonra işte mumunuz hazır.
evde hediyelik mum yapmak
Konserve kutusunun şeklini alan mum, (artık tercihinize bağlı olarak istediğiniz koku veya renge sahip) artık süslenmeye hazır! Eğer özel gün hediyesi olarak sevgilinize el yapımı konserve kutusu mum hediye etmek istiyorsanız, tenekenin üzerini romantik bir şeylerle süslemeniz şart! Örneğin bu projede, konserve kutusunun etrafı sicim iple sarılarak ucuna da kalp şeklinde “LOVE” yazılı bir karton bağlanmış! Siz de bu tarz romantik kutular tasarlayabilirsiniz.

CEVAP VER