Tişört Üzerine Ütü İle Resim Nasıl Basılır

 el yapımı baskılı tişört
Fabrikasyon üretimi olan standart tişört baskılarından sıkıldınız mı? O halde bu yazımız tam size göre. Çünkü bu yazımızda “Evde tişört baskısı nasıl yapılır?” Ya da “Genel manada kıyafet ya da yazın en çok tercih edilen kıyafet türü olan tişört üzerine resim ya da yazılar nasıl basılıyor?” gibi sorularınıza basit uygulama yöntemleri ile cevap bulabileceksiniz. O halde hemen başlayalım. Mesela sıcak ütü ve transfer kağıdı yardımı ile beyaz tişörtlerinizi dilediğiniz gibi şekillendirebileceğinizi biliyor muydunuz? Kesinlikle bu mümkün. Ütünüz, yazıcınızdan alacağınız dilediğiniz tasarımlar ve transfer kağıdı ile istediğiniz tişört baskılarına sahip olabileceksiniz. Tişörtünüz üzerine ister logonuzu taşıyın, ister blogunuzun ismini, isterseniz de en sevdiğiniz film karakterlerinin ya da dikkat çekici resimlerin baskısını taşıyın! Ya da doğum gününde sevdiklerinize el yapımı baskılı tişört hediye edin. Evet arkadaşlar, bu yazımızda sizlere en kolay şekilde kendin yap – tişört tasarlamaktan bahsedeceğiz. Aslına bakarsanız, baskılı tişörtler sadece tişörtler için geçerli olmayıp, tüm kıyafetleriniz için uygulanabilir özelliktedir. Ama malumunuz üzere yaz mevsimine girdik ve şu dönemde herkesin üzerinde dikkat çekici tişört tasarımları var! Bu nedenle de bu yazımızda özellikle herkesin de takdir edeceği üzere baskılı tişört tasarımlarını yazımıza taşıdık. Dolayısıyla bu yazımızın tamamını okuduğunuzda, evde kendi başınıza üstelik kimselerde olmayan en orijinal tişört tasarımlarını kendi başınıza yapabilirsiniz. El yapımı hediye fikirleri için kendin yap projeleri her zaman okurlarımıza tavsiye ettiğimiz armağanların başında gelmektedir. Bu kolay teknikle, sevdiklerinize unutamayacakları el yapımı hediyelerden tasarlayabilirsiniz. İşte karşınızda ütü ile tişört üzerine transfer baskı nasıl yapılır, sorusunun cevapları. Hadi o zaman bu konunun meraklılarını yazımızı okumaya davet ediyoruz.
el yapımı ütü ile tişört transfer baskısı
ÜTÜ İLE TİŞÖRT ÜZERİNE BASKI NASIL YAPILIR? GEREKLİ MALZEMELER
  • Transfer Kağıdı (Yazıcınızın modeline bağlı olarak A3 veya A4 boyutunda)
  • Buharsız Ütü ve pamuklu ayarı bulunan bir ütü
  • Lazer yazıcı
  • Resim, yazı veya desen tasarımı
el yapımı ütü ile tişört transfer baskısı
Yukarıda adı geçen tüm malzemeleri herhangi bir kırtasiye veya mağazadan kolaylıkla satın alabilirsiniz.  Tişört üzerine, yazı, resim veya figür aktarmanın etmenin en basit ve en kolay yolu, ütü ile tişört üzerine transfer yapmaktır. Bu makalemizde size bu en basit yöntemin detaylarını vermeye çalışacağız. Bu yazımızı, dünyaca ünlü el yapımı proje makale yazılarının yer aldığı WikiHow sitesinden aldık! Ancak hemen baştan belirtmemiz gerekiyor, transfer kağıdının iki farklı modeli bulunmaktadır. Bunlardan birincisi en kolayı siyah beyaz  resim transfer kağıdı; ikincisi ise renkli ve sticker şeklindeki transfer kağıdı. Çünkü tişört baskısı kullanılan transfer kağıdının türüne göre değişebiliyor. fakat ister renkli transfer kağıtları, isterse de renkli transfer kağıtlarında işleyiş veya mantık aynı; her iki kağıt türünde de sıcak ütü ile tişört üzerinde  gezdirerek baskı alınıyor.
el yapımı ütü ile tişört transfer baskısı
Hadi başlayalım; Öncelikle ister kendi tasarımınız, isterseniz de hazır olarak internette bulacağıunız herhangi bir tasarımı seçin. Photoshop ve benzeri tarzdaki gibi resim düzenleme programlarıyla istediğiniz tasarımları kendiniz yapabilirsiniz. Seçmiş olduğunuz resmi, transfer baskı kağıdı üzerine lazer yazıcınızla basın.
el yapımı ütü ile tişört transfer baskısı
Örnek çalışmada WikiHow logo baskısının yazıcıdan print edilmesi ile transfer kağıdı hazırlanmıştır. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli şey; desen veya yazıyı ekranınızda ayna yansıması oluşturacak şekilde yani ters olarak hazırlayın. Dikkat ederseniz, WikiHow yazısı WORD çalışma sayfasında ters olarak yazılmıştır. Siz de yazacağınız yazılar veya resim desenleri ile ilgili olarak çalışmanızı her zamankinden farklı olarak ters bir şekilde hazırlayın. Tıpkı aynadaki yansıma gibi.
el yapımı ütü ile tişört transfer baskısı
Daha sonra sert ve düzgün bir zemin üzerine beyaz renk tişörtü yerleştirin ve tişörtün içine de baskı yapacağınız yüzeyden daha büyük olacak şekilde karton parçası yerleştirin. Bu şekilde ütüleme işlemi yaparken, baskının tişörtün alt zeminine geçmesini engellemiş olacaksınız!
el yapımı ütü ile tişört transfer baskısı
Transfer kağıdının arka yüzeyi size bakacak şekilde, tişört üzerine dikkatlice yerleştirin. Her ne kadar sıcak ütü ile transfer kağıdı üzerinde geçtiğinizde boya sarkması gibi bir durum söz konusu olmasa da, siz her ihtimale karşın, bir bez veya tülbent parçasını transfer kağıdının üzerine yerleştirin.
el yapımı ütü ile tişört transfer baskısı
Ütünüzün ısı derecesini maksimum seviyeye getirin. Ayrıca ütüleme işlemini yapmadan evvel dikkat edilmesi gereken en önemli şey, ütününü buharsız çalıştırdığına dikkat etmenizdir. Yani kısacası ütünüz, kuru ve buharsız olacak.
el yapımı ütü ile tişört transfer baskısı
Maksimim ısı derecesine ulaşmış olan ütünüzü tişört üzerindeki transfer kağıdının üzerinde yaklaşık 30 saniye kadar gezdirin. Bu şekilde transfer kağıdı üzerindeki mürekkep, ısının da etkisiyle yavaş yavaş tişörttünüzün üzerine geçmiş olacak.
el yapımı ütü ile tişört transfer baskısı
30 saniye kadar ütüleme işlemini tamamladıktan sonra, ütü işlemi bitmiş olacak ve tişörtün sıcak olan yüzeyini soğumaya bırakın.
el yapımı ütü ile tişört transfer baskısı
Önemli: Genellikle ilk kez tişört baskısı yapacak olanların atladıkları ancak son derece önemli bir konu vardır; O da transfer kağıtlarının niteliği ile ilgilidir. Genellikle bir çok alış veriş sitesinde transfer kağıtlarından bulabilmek mümkündür ancak, özellikle koyu renk tişört üzerine baskı almayı düşünüyorsanız, seçeceğiniz transfer kağıdının koyu renk transfer kağıdı olmasına dikkat ediniz.
el yapımı ütü ile tişört transfer baskısı
Önemli olan ve bilinmesi gereken bir diğer önemli şeyse; açık renk transfer kağıtları ile baskı aldığınızda bu tip baskıların yıkama neticesinde zarar görebiliyor olması. Bu nedenle koyu zemin transfer baskıları her zaman için daha dayanıklı olmaktadır.
el yapımı ütü ile tişört transfer baskısı
Bu arada, dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise, tişört üzerine basılacak, logo, yazı veya resim gibi tasarımların telif yasasına aykırı olmamasına özen gösterin! Yani mesela Super-Man, Pembe Panter, Şirinler, çeşitli markalar gibi figür, logo, resimleri tişörtünüz üzerine basmanız halinde, başınıza iş alabilirsiniz:) Benden söylemesi. Bunun yerine daha orijinal ve size özgü tişört baskıları hazırlamanız hem daha güzel; hem de işin en doğru yöntemi olacaktır.
el yapımı ütü ile tişört transfer baskısı
Ütü ile baskı yapılan tişörtün uzun süre kullanılabilmesi için, elde ve düşük sıcaklıklarda yıkanması önerilir.
el yapımı ütü ile tişört transfer baskısı

Ve işte karşınızda, el yapımı transfer baskılı tişört!

el yapımı ütü ile tişört transfer baskısı
İstediğiniz gibi siz de kendi tarzınızı, stilinizi yansıtacak kendinize özel tişörtler yapabilirsiniz. Hatta bir diğer tavsiyem ise, bu basit yöntemle hem kendinize, hem de sevgilinize romantik bir konsepti olan sevgili tişörtleri de yapabilirsiniz.
el yapımı ütü ile tişört transfer baskısı
Bir el yapımı hediye projemizin de sonuna geldik. Aşağıda, Türkçe Tişört Baskısı ile ilgili videoyu izleyebilirsiniz. Güle güle kullanın…

CEVAP VER