El Yapımı Dekoratif Kokulu Mumlar

El Yapımı Kokulu Mum
Hazırlanması ve yapımı son derece kolay olan mis kokulu mumlarla sevdiklerinize sürpriz bir hediye vermek ister miydiniz? Cevabınız evet ise yazımızın devamını okumaya davet ediyoruz. Bütün edebi kaynaklarda, şiirlerde daima yar her daim en güzel kokusu olan çiçeklerle özdeş olarak betimlenir, anlatılır. Bütün toplumlarda, kültürlerde sevgili hep en güzel varlıkların en güzel kokuların bizzat kendisi olarak yazılır. Gerçekten de kişi sevgilisini o denli sever ki en güzel kavramlar kokular ve görüntüler sevgiliyle eş anlamlıdır. İşte bu yazımızda sevgiliye yakışır, ona çok hoş bir sürpriz olarak hazırlanabilecek el yapımı kokulu mumları nasıl yapılacağını anlatacağız. Kokulu mumlar sevgiliye hediye olarak verilebileceği gibi bütün sevdikleriniz içinde çok hoş bir hediyelik eşya olabilir.


Kokulu Mum Nasıl Yapılır ? İşte Adım Adım Hazırlanışı

Bu harika kokulu mumlar sevdiklerinizin evlerine ferah kokular katmakla kalmayacak bu kokular sürekli sizi hatırlatacaktır. Dekoratif mumların yapımı oldukça kolay. Mumların nasıl görüneceğine veya nasıl kokacağına siz karar vereceksiniz. Bu yazımızda anlattığımız çiçekler ve kokuları sizde farklı olabilir. Sadece bu yazımızda nasıl yapabileceğinizi size anlatacağız. Daha sonrası için yapabilecekleriniz tamamen sizin hayal gücünüzle sınırlı. Sevgilinizin kokusu ile eşleştirdiğinizi bir çiçek sizin için bir ilham kaynağı olabilir. Ve hazırlayacağınız kokulu mum size özel olabilir. Sözü daha fazla uzatmadan el yapı kokulu mumları nasıl yapabileceğinizi anlatmaya geçelim.

El Yapımı Kokulu Mum İçin Gerekli Malzemeler.

  • Beyaz mumlar
  • Balmumu levhalar 
  • Boş bir teneke kutu
  • İp ve makas
  • Maket bıçağı
  • Gül lavanta veya istediğiniz bir bitki
  • Çeşitli esanslar
  • Karıştırmak için kullanacağınız bir kaşık veya şiş
Bu arada küçük bir hatırlatma yapmadan geçmeyelim. Lavanta çiçeği stres azaltan ve rahatlan bir etkiye sahip bir bitki olarak bilinir. Lavanta çiçeği ile hazırlayacağınız kokulu dekoratif bir mum, etrafına oldukça ferahlatıcı ve rahatlatıcı bir etki yaratacaktı. Lavanta bitkisini bu projenizde es geçmeyin. Ayrıca güve gibi zararlıları ortamdan uzaklaştırmak gibi oldukça faydalı bir özelliğinin olduğunu da belirterek yazımıza kaldığımız yerden devam edelim. Mum gibi sonradan leke bırakabilecek ve yerlere yapışacak bir malzeme ile çalışacağınız için önceden önlem olarak çalışacağınız alan üzerine yağlı bir kâğıt veya sizin için önemi olamayan bir örtü ile koruyunuz.
El emeği kokulu mum yapılışı
Benmari usulü ile balmumunu eriterek işe başlayacağız. Yani bir tencere içine doldurduğunuz suyu önce kısık ateşte kaynatıp daha sonra konserve kutusu içine yerleştirdiğiniz mumları su dolu tencere içine koyarak erimesini bekleyiniz. Erime işlemi tamamlanınca hoşunuza giden esansları erimiş sıvı mum içine katabilirsiniz. Daha o an bile hoş bir kokunun nasılda odanızı sardığını etkili bir şekilde hissedeceksiniz.
Erimiş balmumunu istediğiniz bir forma kavuşturabilirsiniz. Mumlarınızın nasıl görünmesini istiyorsanız ona göre kalıp seçimi yapabilirsiniz. Yani ister yuvarlak ister kare isterseniz dikdörtgen şekillerde mumlara hazırlayabilirsiniz. Yazımızın başında belirttiğimiz gibi biz size balık tutmayı öğretiyoruz. Sonrası size kalmış. Evet, mumlar eritildi ve şimdi kalıplarına dökülemeye hazırlar. Ama daha önce yapmamız gereken bir kaç küçük işlem var. Hazırladığınız mum kalıplarının içine sığabilecek şekillerde lavanta veya gül yapraklarını kırpmamız gerekiyor. Bu şekilde mum kalıplarınızın için sığdırabiliriz.
Kokulu Mum Nasıl Yapılır
Resimde gördüğünüz gibi dallarını ayıkladığınız veya nasıl görünmesini istiyorsanız o hale getirdiğinizi çiçeklerinizi mum kalıbının içine yerleştirdikten sonra üzerine erimiş haldeki balmumunu döküyorsunuz. Yavaş bir şekilde ve taşırmadan bu işlemi yapmaya gayret ediniz. Bal mumunu çiçeğiniz tamamen gömülünceye kadar dökmeye devam ederek işlemi tamamlayın. Çiçeklerinizin sabun içindeki yoğunluğu sizin keyfinize kalmış durumda.
Kokulu Mum Nasıl Yapılır
Neredeyse tamamlanmak üzere. Mum kalıbının içinden mumları çıkardıktan sonra sıra mumların pürüzlü olan kısımlarını maket bıçağı yardımıyla tıraşlamaya geldi. Bu işlemi yaparken Amman çok dikkatli olun! Zira mum yüzeyi oldukça kaygan ve maket bıçağı ise oldukça keskin. Lütfen maksimum dikkat ile bu işlemi tamamlayınız.
ev yapımı kokulu mum
Burada yapacağımız işlem yine sizin keyfinize kalmış vaziyette… Eğer mumlarınızı her hangi bir yerde mesela banyoda bir yere asmak istiyorsanız; bir kenarından delik açabilirsiniz. Veya bir yerde asarak değil de her hangi bir zemin üzerinde kullanmayı düşünüyorsanız bu adımı pas geçebilirsiniz. Eğer siz sevgiliye hediye edecek kokulu mumlardan yapıyorsanız siz iyisi mi işi şansa bırakmayınız. Eliniz değmişken mumların kenarlarında uygun bir delik açın ve içinden asabileceği ipi geçirin.
Kokulu Mum Nasıl Yapılır
Ve işte final…Nasıl sizce de harika görünmüyorlar mı? Dilediğiniz şekillerde ve kokularda hazırlayabileceğiniz bu mumlara sevdikleriniz, özelikle de sevgiliniz bayılacak. Hem dekoratif olarak kullanılabilecek hem de evde fresh bir koku yayacak bu kokular her zaman sevgiliye hazırlanabilecek sürpriz el yapımı ürünler arasında yer alamaya aday. Her defasında farklı çiçekler ve kokular ile sevgiliye yeni bir sürpriz hazırlayabilirsiniz. Bu mumlar yaşanılan ortamlarda sizden birer imza olarak kalacaktır.
Bugünkü yazımızda sizlere ela yapımı dekoratif mumların nasıl yapılacağını anlattık bir sonraki el yapımı sevgiliye hediye yazımızda daha buluşmak üzere…
el emeği hediyeler

CEVAP VER