El Yapımı Kumaş Bilezik

kumaştan bilezik yapma
Anneler gününe özel el yapımı hediye tavsiyelerine kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bugün birlikte ne mi öğreneceğiz? Biricik annenizi çok mutlu edeceğine inandığım, kendi aklım yettiğince ve dilim döndüğünce sizlere kumaş bilezik yapımını anlatacağım. Kullanmadığınız ya da artık ömrünü tamamlamış çeşitli kumaşlardan bu özel aksesuarı kendi başınıza evde yapabilirsiniz. Özelikle de ekose kumaşları bu harika takıyı tasarlamak için tavsiye ederim. Çünkü ekose kumaşlardan harikulade sonuçlar alınıyor. El yapımı hediyelerin, piyasada satılan ve basma kalıp olarak standart bir şekilde sunulan, kısacası hazır olarak alabileceğiniz hediyelerden farkını yazmama sanırım ki gerek yok. Çünkü kendi el emeğinizi ve göz nurunuzu katarak hazırlayacağınız küçücük bir armağan bile, her zaman diğer tüm hediyeliklerden daha anlamlı ve özeldir. Anneler gününde sevgili annenizi özel ve mutlu hissettirecek en güzel anneler günü hediye önerilerine sitemizden araştırarak ulaşabilirsiniz. En uygun hediye blogumda birçok el yapımı hediye seçenekleri var ve bunlardan bir mutlaka size ve sevdiklerinize özel olduğunu düşünüyoruz. Sözü daha fazla uzatmada ekose battaniye kumaşlarından el yapımı bilezik yapımını anlatmaya geçelim.
hediye el yapımı bilezik
Bu proje için gerek malzemeler 
  • Desenli Ekose kumaş
  • Düğme
  • Japon yapıştırıcı
  • Pense
Bu malzemeler arasında bulmakta zorluk çekeceğiniz bir malzeme olduğunu düşünmüyoruz. Boş bilezik halkasını bir kaç yoldan temin edebilirisiniz. Öncelikle Hobi marketlerden satılan büyük boy bantların sarılı olduğu plastik malzemeyi çıkarıp kullanabileceğiniz gibi Yine hobi marketlerde ahşap malzemeden oluşan bilezik satın alabilirisiniz. Ahşap ya da plastik boş bilezik halkasının üzerini ince şerit halinde kesilmiş kumaş parçasıyla bir uçtan diğer ucuna kadar verev bir biçimde sarın.
kumaştan bilezik yapma
Kumaşın ilk ucunu Japon yapıştırıcı ile tutturduktan sonra boydan boya bileziğin etrafını saracak şekilde sararak tamamlayın
el yapımı kumaş bileklik
Kumaşı bilezik etrafında sarma işlemini tamamladıktan sonra en son dışarıda kalan kumaşın diğer ucunda yine yapıştırıcı ile yapıştırıp kurumasını bekleyin.
el yapımı bileklik
İşte asıl bileziği hava katacak kısma geldik. Bileziğin üzerine istediğiniz desenlerde düğmeler ile süsleyebilirsiniz. Ne kadar çok düğme ile süslerseniz o kadar hava katarsınız bileziğe.
el yapımı bilezik

İşte final… Gördüğünüz gibi basit bir bilezik halkasınından harika bir bilezik halkasını nasıl oluşturulduğunu… Sizden bu anneler gününde sevgili annenize bu tarz el yapımı bir hediye ile mutlu edebilirsiniz. Özel günler için el yapımı hediye anlatımlarımız devam edecektir. Bir sonraki el yapımı hediye anlatımlarımızda tekrar görüşmek dileğiyle hoşça kalın….

anneler günü için hediyeler

CEVAP VER