Çocuklar İçin Zeka Geliştirici Oyuncaklar

Zeka Geliştirici Oyuncaklar
Çocukların pratik gelişimine yol, yordam gösterebilmek ve buna bağlı olarak zekalarını maksimum seviyeye ulaştırabilmek için yapılması gereken birçok önemli işlemler bizleri bekliyor. Ailelerin büyük sorumluluk taşıması gereken en önemli konulardan birisi çocuklara alınabilecek zeka geliştirici oyun gruplarından geçiyor. Bu oyun türünün ne olduğunu henüz net olarak bilmeyen çok fazla kişiler mevcut olduğundan dolayı ilgili bu makaleden yola çıkarak doğru bir bilgilendirme amacı doğrultusunda açıklama yapmanın oldukça faydalı olacağına inanıyoruz. Zeka geliştirici oyunların günümüzde oldukça popüler konumda olmasına sebebiyet veren aslında birçok sebeplerin olduğu söyleniyor. Doğal olarak hepimiz çocuklarımızın iyi bir zekaya sahip olmasını ve bunu doğru bir biçimde kullanacak olmaları için emek gösteriyoruz. Zaman, zaman istenen sonucun verilmemesi tabi ki doğal olarak pes etmeden daha iyi uğraşlar içerisinde yer almamıza neden olmaktadır. Uzmanların aktarmış olduğu ana fikirlerden yola çıkarak hangi yaş grubunda ki çocuklara nasıl bir oyuncak seçimi yapılması gerektiği ve en önemlisi hangi oyuncak türlerinin zeka geliştirmeye müsait olduğunu araştırmamız ve tüm aile bireylerinin buna mutlak suretle uyum sağlamalarını beklememiz gerekir. Bu neticede yapılan araştırmalar sonucunda bir çocuğun zeka gelişimi verilen tahminlere göre 2 yaşından itibaren başlıyor. Bu ne demektir? Ailelerin 1.5 yaşında olan ve bu yaşı doldurmuş 2 yaşa doğru giden çocuklara karşı daha iyi bir hassasiyet sağlayacak olmaları gerekmektedir. Bu hassasiyetle birlikte tüm oyuncak seçiminin de kesinlikle zeka geliştirici alanlarda olması gerekmektedir. Zeka geliştirici oyuncaklar hakkında henüz bilgi sahibi olmayan kişiler bu yazımız sayesinde ultra bilgiye sahip olacak ve çocuklara nasıl bir oyuncak takdim edilmesi gerektiğini detaylarıyla birlikte öğrenecektir.


Zeka Geliştirici Oyuncak Seçmede Görülen En Büyük Yararlar Nelerdir?

bebekler için zeka geliştirici oyuncaklar
Zeka geliştirmeye yönelik müsait olan oyuncakları seçmekte ki en büyük yararın kesinlikle çocuğun beklenenden daha iyi bir algıya sahip olması ve yine bununla beraber beklenmeyen cevaplar vererek zeka gücünü kullanacak olmasıdır. Peki bu çocuklardan böyle beklenmedik bir şey duyabilmek mümkün mü? Hacet midir? Diye soracak olursanız zeka gelişiminin 2 yaşından itibaren hızla büyüdüğünü ve geliştiğini az önce sizlere aktarmıştık. Bu yaşa sahip kız, erkek fark etmez bir çocuğunuz varsa bu konu sizin için çok önemlidir de demiştik. Haliyle bu yaşta başlayan zeka küpüne karşı sorulan sorulardan alınacak cevapların zaman, zaman tarafımızı şaşırtacak olması anormal değil, tamamen doğaldır. Aile bireylerini oldukça mutlu eden tatmin edici hareket ve cevapların gelişmesi doğrudan bu inancı ikiye katlamakta olup, gösterilen ilgi de aynı şekilde periyodik olarak hızlı bir artışa geçmektedir. Böylesine bir çalışma içerisinde yer almak ve başarıyı mutlak surette görebilmek için verilen uyarılara harfiyen uyum sağlamanız gerekiyor. Akabinde kesinlikle bir sonuç elde edecek olmanız söz konusu değildir.

Zeka Geliştirici Oyuncaklar Nelerdir? Hangi Yaş Grupları İçin Uygundur?

zeka geliştirici oyuncak modelleri
Bahsi geçen zeka geliştirmeye yönelik bu oyuncakların her yaşa hitap ettiği ve yine her yaşı kapsayacak biçimde gerçekleştiği biliniyor. Tabi ki oyuncakların doğrudan zekaya yönelik tasarlanması bazı yaş şartlarını da ön planda tutuyor. Örneğin satın alacağınız her bir zeka oyunundan yola çıkarak çocuklarınızdan istenen performansı elde edebilecek olmanız imkansızdır. Bu nedenle verilen yaş programına uyum sağlayacak olmanız 2 yaşında ki bir çocuğun hangi oyuncağa sahip olması gerekiyorsa, hızlı ve doğru bir zeka gelişimi için bu oyuncaklara sahip olmanız gerekmektedir.
bebekler için zeka geliştirici oyun ve oyuncaklar
Her yaş grubuna uyum sağlayacak bir şekilde hareket etmeniz ve buna bağlı olarak yaş arttıkça farklı bir periyoda geçiş yapacak olmanız sizin açınızdan kesinlikle en doğru tepkiyi verecektir. Tabi ki burada uzmanların dile getirmiş olduğu diğer ana konulardan birisi de, çocuklara gösterilecek ilgilerden ibarettir. Şu sözü kullanarak yazımıza devam etmek istiyoruz! Bakarsanız bağ, bakmazsanız dağ olur! Burada da anlatıldığı gibi bu konuda yeterli ivmeyi, ilgiyi göstermezseniz istenen sonucu alabilmeniz maalesef mümkün olmayacaktır. Lakin doğru bir ilgi ile çocukların gelişimine önemli bir etki sağlarsanız bu durumla beraber çocuklarınızın zekasını doğal olarak arttırmış olur sağlıklı biçimde gelişmelerine muhakkak göz, kulak asmış olursunuz.
çocuk oyuncakları
Yukarıda belirtmiş olduğumuz önemli yazılardan yola çıkarak bilgi sahibi olan kişilerin sürekli 2 yaş ibaresine önem verdiği bu doğrultuda 2 yaşına yaklaşan çocuklar adına 2 yaş için zeka geliştirici oyuncaklar alındığı bilinir. Alınan oyuncakların ne kadar doğru veya yanlış olduğunu kestirmemiz zor olsa da, bu yazı sayesinde kişiler ne kadar doğru olup, olmadığını rahat bir şekilde belirleyebilecektir. Doğru bir seçim esnasında gelişen zeka farklarını kısa bir sürede elde edebilmeniz zaman, zaman mümkün olmayacaktır. Bu nedenle aile bireylerinde sıklıkla yaşanan en büyük ana sorunlardan birinin çocukların yavaş tepki vermesi sonucudur. Bu tip sonuçlar yanlış düşünmelere mahal verdiği gibi, aileleri tedirgin de edebilmektedir. Ancak bunun çaresi doktor değil ailelerin göstereceği uzun vadeli ilgi ilham kaynağı olduğunu da kesinlikle unutmamanız gerekiyor. Zamana yayılarak gösterilen ilgi sonucunda istenen potansiyeli erde olsa geçte olsa alabilmeniz kesinlikle mümkün olacak ve bu gelişmeler zaman içerisinde diğerlerine nazaran daha iyi bir biçimde gelişecektir. Bu duruma şahit olabilmeniz için 2 yaşında bu teknikleri uygulamış ve sonrasında gelişim almış ailelere sormakla yeltenebilirsiniz. Aceleci olan hiçbir işten hayır gelmeyeceği gibi çocuk gelişiminde de aceleci olmak kesinlikle beklenenden daha farklı bir sıkıntıları da doğurabileceğini unutmayalım.
zeka geliştirici oyuncak
Gelişimler her zaman sesli olarak değil, tepki olarak da gelişebileceğini unutmayınız. Doğru bir eğitim sayesinde öğrendiklerini sesli olarak yansıtabilmesi uzun bir zaman alabilecektir. Nitekim söylenenleri tepki mantığında cevap verebilmek veya tepki mantığında faaliyete geçirebilmek çocuklar için zor değildir. Bu sebeple yapmış olduğu hal ve hareketleri kesinlikle gözlemeniz buna bağlı olarak gelişimleri kendi iradeniz doğrultusunda yorumlamanız gerekmektedir.
erkek çocuk için zeka gelkiştiren oyuncaklar
Erkek çocuğa zeka geliştirici oyuncaklar nasıl olmalıdır, nasıl bir oyuncak almalıyız, nereden temin etmeliyiz şeklinde piyasa içerisinde çok fazla sorular yer almaktadır. Bu tip sorulara cevap vermenin oldukça iyi bir alana ulaşacağına inanmamız gereğince sizlere bu alanda neler yapmanız gerektiği konusunda net bir bilgiler vermeye çalışacağız. Öncelikle 2 yaşını doldurmuş veya doldurmaya yakın bir çocuğunuzun zeka pratiğini geliştirmek üzere oyuncak tipi arıyorsanız bu tipler kesinlikle renkli kutucuklar, lambirentler, rakamdan oluşan yapboz tarzı oyunlar olmalıdır.
zeka gelşiştiren çocuk oyuncakları
Erkek çocukların oyun esnasında iyi bir dinleyici olduğunu kesinlikle unutmamanız gerekiyor. Erkek çocuklar annelerinden veya babalarından duyduklarının ne olduğunu anlamaya çalışır ve gösterilen terimlerden yola çıkarak buna uyum sağlamaya devam eder. Haliyle zeka geliştirmeye yönelik bir oyuncak ile çocuğunuzla ilgileniyorsanız yaptığınız her bir işi sesli yapmanız, doğruyu, yanlışı ve buna benzer birçok hatayı muhakkak sesli olarak anlatmanız gerekmektedir. Böylesine bir hareket içerisinde çocuk daha iyi bir gelişim kazanacak olup, gelişmelerin tekrarlanmasını da kısa bir süre içerisinde tarafınıza sağlayacaktır. Çocuklarınıza sadece bir zeka oyunu öğretmeyecek olmanız kesinlikle çok önemlidir! Çocukların hafızası sandığımızdan daha güçlü olduğundan dolayı bazı beklemediğimiz kritik durumları daha kısa bir sürede algılayabilirler. Bundan dolayı hiçbir zaman oyuncak konusunda kısıtlı olmamanız gerekmektedir.
zeka geliştiren oyuncak
Aynı şekilde kız çocuğa özel zeka geliştirici oyuncaklar seçiminin de nasıl olması gerektiği hususunda tarafınıza detaylı bir bilgi vereceğiz. Bu bilgilere uyum sağlayacak olmanızda kız çocuğunuzun nasıl bir gelişim içerisinde yer alacağına işaret edecektir. Bu minvalde; Kız çocuklarının zekaya yönelik oynamaları gereken birden çok oyuncak yer almaktadır. Aslına bakarsanız yapboz, labirent ve buna benzer rakamdan oluşan kutucuklardan oluşan oyunlarda herhangi bir cinsiyet ayrımı gerektirmiyor. Bunun en büyük sebebi aynı mantığa ve zekaya hitap ediyor olmasından kaynaklıdır. Bu sebeple çok farklı bir oyuncak aramak isteyen kişiler elbette arayabilir lakin doğrudan erkek çocuklar için belirlemiş olduğumuz oyuncaklara sahip olmanız da yeterli bir durum olacaktır.
zeka geliştirici oyuncaklar
Kız çocukları, erkek çocuklarına göre çok daha duygusaldır. Bundan dolayı yapmış oldukları her bir işlemde ailelerine karşı daima güler yüzlü bir biçimde tepki vermektedir. Kız çocuğa özel zeka geliştirici oyuncaklar seçimi esnasında alınan durum bilindiği üzere erkek çocuğunda bu durum tam tersidir. Yani bir erkek çocuğu şaşkın tipinde tepki vermektedir. Duygusal olarak bir birlerinden her ne kadar bağımsız olsalar da beyin yapıları daima aynıdır. Ancak beyin gelişimi kesinlikle aynı değildir. Alacağınız oyuncak ne olursa, olsun çocuklarınıza gerekli ilgiyi gösteremedikten sonra ve o sevgi dolu şefkati gösteremedikten sonra yapılan ve verilen emek daima boşa çıkacaktır. Çocuklar daima yaptıkları veya yapmaya çalıştıkları oyun gruplarında ailelerinden yardım beklemekte ve istemektedir. Bu ilgiyi doğru biçimde gösterirseniz kesinlikle çocuklarınızın daima ilerlemesinde ki en doğru potansiyel olursunuz lakin o ilgi gösterilmedikçe zeka oyuncakları olarak nitelendiren bu oyun türlerinin daima sıradan bir oyun olarak nitelendirileceğini de kesinlikle unutmayınız.
zeka geliştiren oyuncaklar
2 yaşında standart olarak yapılacak bu işlemlerin dışında her geçen yaş sınıflarına göre bu durumu farklı alana çekecek olmanız kesinlikle önemlidir. Çocuklarınızın sürekli aynı oyunlarda kalmasına izin vermemeniz gerçekten iyi bir gelişime sebebiyet verecektir. Onların yeni, yeni ürünlerle tanışmasına imkan vermeniz ve bu bağlamda aralarında ki ana farkların nasıl olduğunu göstermeniz iyi bir gelişimin habercisi olarak bilinmektedir. Tabi ki, yaşa göre belirlenen her bir oyun grubunun farklı bir mantaliteye sahip olması, çocukları daha zorlu bir zeka gelişimi yolunda olmalarına neden olacaktır. Çocuk eğitimi sırasında alınabilecek oyuncakları tarafınıza çeşitli bir şekilde bilgilendirdik lakin zekaya yönelik sürekli yenilikçi biçimde yapılan oyuncaklardan bihaber olduğumuzu varsayacak olursanız doğal olarak bunları size nakledemiyor olmamız doğal olacağından dolayı sizin zaman, zaman zeka pratiğini arttırabilecek oyun gruplarını yalnız çocuğunuzun yaşına uyum sağlayacak olması çok önemlidir takip etmeniz gerekmektedir. Gelişen oyun gruplarının tanıtılmasına yardımcı olursanız ve bu bağlamda sürekli ilerlemeye yönelik çalışmalar içerisinde yer alırsanız eminiz ki muhteşem bir sonuç elde edebilecek ve çocuklarınızın geleceğe dair daha iyi bir alt yapıda olmasını, daha iyi bir formda olmasını sağlayacaksınız. İlgili bu yazımızda çocuk sağlığının, zeka gelişiminin ve daha doğrusu hangi oyuncaklarla daha iyi bir ivme alınabileceği konusunun tüm detaylarını tarafınıza paylaştık. Bu şartlara uyum sağlayarak hareket edecek olmanız tabi ki sizin ve çocuklarınızın daha iyi bir gelişim içerisinde olmasına neden olacaktır. Böylesine güzel bir durumları zamanında değerlendirecek olmanız çocuklarınızın hayatına ciddi anlamda potansiyel katacaktır. Geç gelişimlere müsaade etmeyecek olmanız ve tüm işi zamanında doğru bir şekilde yapacak olmanız kesinlikle yaptıklarınızın karşılığını fazlasıyla sizlere verecek, vermeye devam edecektir.

CEVAP VER