Converse Ayakkabı Nasıl Boyanır

Converse Ayakkabı Nasıl Boyanır

Artık renginden sıkıldığınız veya yeni aldığınız spor bir kıyafete uyum sağlaması amacıyla eski spor ayakkabılarınızı yeni ve havalı yapmaya ne dersiniz? Üstelik bunu yapmak oldukça da kolay Dilediğiniz renk converse ayakkabı sahibi olmanız artık hayal değil. Sitemizde yayınladığımız el yapımı ürünler arasında kabul etmek gerekirse yapımı neredeyse en kolay olacak olan kendin yap projesi ile karşınızdayız. Diğer kendin yap projelerimizin birçoğu daha çok sevdiklerimize hediye edilecek tarzda ürünlerdi. Mesela anneler gününe özel el yapımı hediyeler veya sevgiliye özel el yapımı hediyeler tarzındaydı. Ancak bu defa sadece kendinize özel ve sadece kendinize hediye edebileceğiniz bir el . Biraz bencillik iyidir. Hep eşe dosta hediye bir yere kadar. Şimdi rengi solmuş veya renginden sıkıldığınız bez ayakkabıları yenileme zamanı geldi. Hazırsanız bu projenin anlatımına başlıyoruz. Ama önce bu proje için gereken malzemeleri sıralayalım.

Gerekli Olan Malzemeler

  • Bez ayakkabı
  • Altın sarısı akrilik kumaş boyası
  • Altın sarısı yaldız tozu
  • Fırça
  • Tek kullanımlık eldiven
altın sarısı converse ayakkabı
İlk olarak kullanacağınız ayakkabı çok kirli veya tozlu ise nemli bir bez ile ayakkabı yüzeyindeki kirli, tozlu kısımları silmeniz gerekiyor. Hangi yüzeyi boyayacaksanız boyayın,boyacılıkta değişmeyen bir kural vardır. O’ da Boya yapılacak yüzeyin temiz ve kuru olması gerektiğidir. Bu sebeple ayakkabı yüzeyini iyice temizleyin ve temizlediğiniz ayakkabı yüzeyinin kuruması için bir müddet bekleyin. Kuruma işlemi tamamlandıktan sonra akrilik boya şişesinin içine altın sarısı yaldızlardan da katarsanız boyandıktan sonra ayakkabınız oldukça ışıltılı olur. Yok, o kadar ışıltı parıltı istemem derseniz de sorun yok. Normal bir şekilde boyama işlemini siz yapın. Boyayacağınız ayakkabının rengine göre kullanacağınız akrilik boya miktarı artabilir. Mesela beyaz renk bir converse ayakkabı üzerine boya yapacaksanız daha kolay bir şekilde istediğiniz renge ulaşabilirsiniz. Bu hatırlatmayı yaptıktan sonra devam edelim. Eline tek kullanımlık eldivenleri geçirin ve ayakkabı üzerine ilk kat boya sürün. Burası önemli. İlk sürdüğünüz boya tabakası kurumadan ikinci kat boya sürmeyin. Kuruma işlemi tamamlandıktan sonra ikinci kat boyayı sürebilirsiniz.
Converse Ayakkabı Nasıl Boyanır
Boyama işlemini tamamladıktan sonra işte karşınızda böyle harika bir çift ayakkabı çıkmış olması gerekiyor. Nasıl sizce de havalı durmuyorlar mı? Sıcak geçecek olan bu yazın tadı işte bu ayakkabılarla çıkacak. Bu şekil de rengi solmuş bütün bey ayakkabılarınızı dilediğiniz renk akrilik kumaş boyaları ile boyayabilirsiniz. Kendiniz ve sevdiklerinize hediye edilmek üzere hazırlayabilirisiniz. Bir sonraki el yapımı ürün ve hediye hazırlama yazısında tekrar görüşmek dileğiyle şimdilik hoş çakalın.
el yapımı hediye

CEVAP VER