Hediyelik Kadın Parfümü Nasıl Seçilir

hediyelik kadın parfümü
Kadınlar için hediye alırken en çok tercih edilen her daim parfüm olmaktadır. Erkekler için kısa ve kolay bir yol olan fakat kadınları çok memnun eden bu hediye en çok tercih edilenlerin başında gelmektedir. Bu sebep ile birçok erkeği hediye derdinden kurtaran parfüm birçok koku ile erkeklerin kafasını karıştırsa da yine de eşini yada alacağı kişiyi tanıyan erkek için çokta zor olmayacaktır. Bu sebep ile erkekler için en önemli unsur hangi bayana ne amaç ile bu hediyeyi seçmiş olması ve hediye edeceğidir. Kadınlar için hediyenin büyüğü küçüğü yoktur onlar için en önemlisi sevdiği veya sevdikleri kişiler tarafında hatırlanmaktır. Hediye alacak kişi olarak en iyi kadın parfümleri olarak birçok koku ve marka bulabilirsiniz. Bu sayede en kalitelisinden en güzel kokuya kadar bulabilir ve keşfedebilirsiniz. Bu alanda eğer kendi zevk veya koku zevkinize güvenmiyorsanız o zaman alacağınız yerde yetkili kişiye bırakmanızda fayda vardır.

Kadınlar için en çok kullanılan kokular 

Kadın parfüm markaları olarak birçok marka bu alanda başarılı çalışmalar yapmaktadır. Bu sebep ile çok geniş bir dünyaya hakim olan kadın parfümleri her daim değişik ve hoş kokular bulmanız mümkün olmaktadır. Kadınlar parfüm tercih ederken en çok çiçek ve kalcı kokulara yönelirler. Bu sayede her kadının kokusu ayrı bir dünya barındırır. Bu ince detayları düşünmek hediye alacak kişinin aklına çok gelmese de alacak olan kişi kendi zevkine bağlı olarak bir alım yapmalıdır. Ayrıca koku alırken çok ağır ve çok bilinmeyen kokulardan uzak durmanızda fayda vardır. En çok tercih edilen kış aylarında lavanta ve menekşe kokusu olurken yaz aylarında ise bu koku yerini papatya ve nergis kokusuna bırakmaktadır. Ayrıca her parfüm markasında kadın parfüm fiyatları ayrı bir fiyat ile karışımıza çıkmaktadır.
kadınlara hangi parfüm alınır
Bu sebep ile ne alacağınıza karar verirken kendi bütçenizi düşünerek de karar vermeniz sizin açınızdan fayda sağlayacaktır. Ayrıca kadın veya erkek fark etmez parfüm seçerken birçok detaya dikkat etmekte fayda vardır. Bu detayların hepsini size yazımızın diğer kısımlarında aktarmaya çalışacağız. Sizde bu sayede hem kendinize hem de hediyelik alırken bu detayları düşünerek alım yaparsınız. Böylelikle aldığınız parfüm daha çok beğenilir ve değer kazanır.

Kadın parfümü alırken dikkat edilmesi gerekenler 

kadın parfümleri
Öncelikle alacağınız kokunun mevsime uygun olan bir koku olması gerekmektedir. Bu sebep ile mevsimsel duruma göre alım yapmalısınız. Bu durum kokunun kalıcılığını arttırır ve uzun vadede koku kullanmanızda yardımcı olacaktır. Bunun yanı sıra bir diğer önemli konu ise ten renginiz olmaktadır. Bayan parfüm önerileri konusunda ten rengi önemlidir. Ten rengine göre parfüm seçimi yaptığınız zaman kısa zamanda koku uçmaz ve uzun süreli koku üzerinizde kalacaktır. Bu sebep ile hediyelik parfüm aldığınız zaman alacağınız kişinin ten rengine göre uygun olacak olan kokular seçmelisiniz.
en iyi kadın parfümleri
Bunların yanı sıra alacağınız kişinin tarzını yansıtan bir koku almalısınız. Mesela; naif bir bayana daha hafif kokulu almalı, kalın yapılı ve sert bir bayana daha sert kokular tercih etmelisiniz. Bazen ucuz parfüm olarak bilinen dolum parfümlerin kokuları da oldukça kaliteli ve kalıcı olabiliyor. Bu sebep ile eğer iyi bir koku bulduğunuz zaman bu parfümleri de tercih etmelisiniz. Bu size hem yeni kokular keşfetmenizi sağlar hem de daha uygun fiyat ile şık bir koku bulmanızı sağlayacaktır.

Meyve kokusu ile hediyelik parfüm 

kadınlara hediye parfüm
Parfüm markaları kadın kokusu olarak uzun yıllardır en çok tercih edilen meyve kokuları olmaktadır. Bu kokuları çoğu hafif ve kalıcı oldukları için ve birçok bayana yakıştığı için en çok tercih edilen kokular arasında ilk sıraları alarak ön plana çıkmışlardır. Bu sayede erkekler için en kolay yol bu koku türlerinden bir koku seçmeleri olmaktadır. Ayrıca birçok meyve kokusu birçok bayanda kullanılarak kalcı koku haline gelmekte ve buda avantaj sağlamaktadır. Birçok markanın üretimi en çok meyve kokularından yana olmaktadır. Kadınlarında son zamanlarda özellikle kış ayları ve bahar aylarında bu kokulara yönelmesi bu kokuların ne denli güzel olduğunun bir göstergesi olmaktadır. Eğer parfüm alımı yapmak istiyor veya hediye alarak sevdiğinizin gönlünü kazanmak istiyor iseniz bu kokuları da denemenizde veya bakmanızda fayda vardır.
kadınlara hediye parfüm
Birçok ünlü bayanında günlük veya iş zamanları en çok tercihleri arasında genellik ile meyve kokuları bulunmaktadır. Hem hafif olması hem de cazip kokular arasında en çok tercih edilmesi bu kokulara olan ilgiyi arttırıyor.

Son yıllarda en çok satılan parfümler

Yapılan araştırmalara göre dünya geneli olarak kadınların koku konusunda çok hassas olduğu ve kullandıkları kokudan vazgeçemedikleri bir gerçek olarak bilinmektedir. Fakat en çok tercih edilen bayan parfümleri arasında ilk sırayı gül kokusu almaktadır. Bayanların bu kokuya olan ilgileri oldukça büyük anlaşılan kendi gibi kokusu da naif olması sebebi ile en çok bu çiçeğin kokusu tercih edilir. Bunun dışında ikinci sırada ise özellikle kış aylarında kullanılan ve çok tercih edilen kokuların başında menekşe kokusu gelmektedir. Birçok bayan özellikle kış aylarında bu koku ile kendilerini güvende hissetmektedirler. Bayanlar için kalıcı olması kadar kokunun zarafeti de önemli olmaktadır. bu sebep ile bu detaya çok dikkat eden bayanlar bir diğer koku olarak tercihleri arasında yasemin kokusu geliyor. Yasemin yıllardır birçok bayanın en çok tercih ettiği kokular arasında ilk sırayı alıyor. Birçok bayanın vazgeçemediği bu koku her daim asaleti ile dillerden dillere gezmektedir.
kadına parfüm
Ayrıca bayanlar arasında çok konuşulan ve tercih edilen kokuların arasında baharatlı kokularda gelmektedir. Özellikle duruşu itibari ile sert ve mizaç gereği katı duran birçok bayan baharatlı kokulardan vazgeçemiyor. Baharatlar arasında en çok ön plana çıkan kişniş kokusu bu tarz bayanların tek tercihi olmaktadır.
en iyi kadın parfümleri
Ayrıca daha öncede belirttiğimiz gibi meyve kokularından vazgeçmeyen bayanlar en çok gül ve mandalina ile harmanlanmış olan kokuları tercih etmektedirler. Bu harman kokusu için birçok markada koku bulmanız mümkün olmaktadır.
kadın parfümü nasıl seçilr
Bu alanda orkide ve nar çiçeği kokusunu da unutmamak gerekir. Ayrıca bu kokunun duruş itibarı ile oldukça asil bir koku olduğunu bilmeyen yoktur. Birçok bayanın orkideye olan hayranlığı bilinene bir gerçek olmaktadır. Birde buna enfes kokusundan yapılmış bir parfüm eklenirse vazgeçilmez bir hal alacaktır. Bu sebep ile birçok bayanın en çok tercihleri arasında yer alır.
kadın parfüm modelleri
Bunların dışında öyle bir koku var ki birçok bayanın asla hayır diyemeyeceği bir koku olmaktadır. Bu kokuyu merak edenler için şöyle açıklayalım tadı ile de bayanların vazgeçemediği bir tat olan çikolata kokusu her bayanı kendine cezp etmektedir. Özellikle bitter çikolata ile portakal kokusundan oluşan harman koku en tercih edilenlerin başında gelmektedir.  Koku alırken birçok özelliğe dikkat etmenizde ve bu doğrultuda almanızda fayda vardır. Sadece pahalı markaların kokuları güzel diye bir kural olmamaktadır. Bu sebep ile çok iyi araştırmalı ve size vermiş olduğumuz püf noktalarını düşünerek almanızda fayda vardır.

CEVAP VER