Kendin Yap Süslü Bileklik

kendin yap bileklik
Bu gün sizlere hızlı bir şekilde el yapımı bileklik yapımını anlatacağım. Resimde gördüğünüz basit ama son derece zarif bileklikleri talimatlarımızı takip ederek sizde hiç yardım almadan, çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Yaz mevsiminin en çok tüketilen abur cuburu nedir diye sizlere diye sorsam, şüphesiz hepiniz dondurma dersiniz. Şimdi dondurmanın bu yazıda ne işi var diye soranlara da hemen cevabını verelim. Dondurmayı son damlasına kadar afiyetle yedikten sonra elimizde kalan tahta çubuklar yok mu? İşte onları bugünkü konumuz olan el yapımı bileklik yapımında kullanacağız. Öyle ki bu basit ama harika tasarımları Kendiniz için hazırlayabilir veya sevdiklerinize hediye edebilirsiniz. Hediye demişken yaklaşan anneler gününde sevgili annenize bu şekilde bir bileklik yaparak anneler günü hediyesi olarak sevgili annenize de hediye edebilirsiniz. Kendini daima genç hisseden annelerinizin oldukça hoşuna gideceğinden eminim. Gençlere yönelik bir el yapımı bileklik gibi görünebilir ama siz yinede annelerinizi ihmal etmeyin. Hazırsanız bilekliğin nasıl yapılacağının anlatımına geçelim.
Bu proje için gerekli malzemeler.
  • Dondurma çubukları
  • Silikon tabancası
  • Boncuk
  • Takı zinciri
  • Boya (isteğe bağlı)
kendin yap bileklik
Gördüğünüz gibi malzemelerde kolaylıkla bulunabilecek türden malzemeler. Evde ne kadar incik boncuk varsa bir yerde toplayın ve içlerinden bilekliğiniz üzerinde ahenkle durabileceğiniz düşündüğünüz taşları veya düğmeleri ayrı gruplayınız. Artık kaç tane bileklik yapacaksanız ona göre incik boncuğu gururlandırırsınız. Dondurma çubuklarını da biriktirirken dikkat etmeniz gereken bir noktada şu olsun. Dikkat edin de bedava çıkan dondurma çubuklarını zayi etmeyin:)
kendin yap bileklik
Dondurma çubuklarına oval bir şekil vermemiz gerekiyor. Bunun için tahta dondurma çubuklarını, içi su dolu bir tencere veya tava içinde kaynatın. Bu şekilde tahta çubuklar esneklik kazanacaktır. Esneklik kazanan tahta çubukların bileğinizin şeklini alması için bir bardak içinde bir müddet bekletebilirisiniz. Artık bileğinizin kalınlığına göre kimi bardak kimi sürahi kullansın J Bu şekilde bekleyen dondurma çubukları kuruduğunda tekrar eski sert hallerine döneceklerdir.
kendin yap bileklik
Kuruyan tahta çubuklarını isteğe bağlı olarak basit bir fırça ile boyayabilirisiniz. Veya çubukları doğal haliyle de değerlendirebilirisiniz.
kendin yap bileklik
Şimdi el yapımı bilekliğimizin en zevkli uygulama kısmına geldik. Burada silikon tabancasını kullanarak tahta çubuğun üzerine yakışacağına inandığınız boncukları taşları yapıştırın. Ne kadar renkli olursa göze o kadar hoş gelecektir. Yapıştırma işlemi tamamlanınca takı zincirini yerleştirelim. Bunun için karga burun pense ile kolay bir şekilde zinciri yerleştirebilirsiniz.
kendin yap bileklik
İşte final… Bu bilekliklerin dondurma çubuklarından yapıldığına inanması güç görünüyor değil mi? Ama artık biliyorsunuz. Sizde bu göz alıcı ve rengarenk bilekliklerden artık yapabilirsiniz. Özel günlerde sevdiklerinize beşer onar yaparak hediye edebilir ve onları mutlu edebilirsiniz. Ve neredeyse ekstra bir ücret ödemeden bunu yapacaksınız. Kalın sağlıcakla…

CEVAP VER