Sevgiliye El Yapımı Anı Kutusu Sürprizi

sevgiliye el yapımı hediyeler
Hazır Sevgililer Günü de yaklaşıyorken, Ona ne hediye vereyim diye karar kara düşünüyorsanız, İşte fotoğraflarınızdan oluşan harika bir anı sürprizi! Sevgiliye El Yapımı Anılarımız Kutusuyla bu sevgililer gününe unutulmaz bir hatıra bırakabilirsiniz. Aşkınıza dair özel fotoğraflarınızla hazırlayacağınız ve eminim ki yaparken de bir çok kişi gibi Sizin de kimi zaman duygulanıp, kimi zaman da tatlı tatlı gülümsemelerinize sebep olacak el yapımı anı kutusuyla sürprizlerin en güzeli bu sevgililer gününde sevgilinizi bekliyor olacak. Bir bakıma sevgilin varsa tatlı da bir derdin var demektir. Çünkü, sevgili olmanın ve yaşama dair romantik Onunla şeyleri paylaşmanın getirdiği bir takım sorumluluklar da üzerimize binmiş olur. Örnek olarak mesela 14 Şubat Sevgililer Gününü ele alalım; Sevgiliniz olmamış olsaydı mesela ne bir hediye düşünme, araştırma veya alma gibi bir derdiniz, ne de romantik bir sürpriz planlama sorununuz olacaktı:) Ama keşke Onunlayken tek dert de bu olsa öyle değil mi? Yaşattığı olağanüstü mutlulukların yanında bunlar vız geliyor insana:)

Ancak şurası kesin ki; insanın sevgilisi olduğu vakit, özellikle de yıl dönümü, sevgililer günü, doğum günler veya yılbaşı gibi özel günlerde, hediye almak ciddi bir sıkıntıya dönüşebiliyor. Hayır, aslında sorun maddi değil; bilakis manevi! Yani ne hediye alsam veya nasıl bir şey olsun diye düşünmekten adeta düşünceleri kilitlenip kalıyor. İşte bu gibi anlar için de Allah’tan el yapımı hediye fikirleri veren blog, forum, sosyal medya gibi siteler de var diyebiliyor insan:) Şu an kendimi nedense çok özel hissettim:) Şayet işinize yarar ve sevgilinizi mutlu edebilecek güzel hediye önerileri sunabildiysem ne mutlu bana! Konumuza dönecek olursak; kendinizi sevgiliye hediye konusunda açmaz içerisinde hissediyorsanız, bu yazımızda resimleriyle paylaşacağım el yapımı anı kutusu bir hayli beğeneceğinizi düşündüğüm armağanlardan biri. Düşünebiliyor musunuz, içerisinde sevgiliniz ve Sizin için özel anlamları olan baktıkça kendinizi mutlu hissedeceğiniz ve her biri paha biçilemez değerde fotoğraflardan oluşan bir Anı Kutusu! Bundan daha etkili, daha anlamlı ve daha özel nasıl bir sevgililer günü hediyesi bekliyor olabilirsiniz ki? Tamamen aşkınıza ve hatıralarınıza özel bir anı kutusu bu!

Sevgilinize Fotoğraflarınızdan Oluşan Anı Kutusu Sürprizi

 el yapımı hatıra kutusu hediyesi
“Acaba Ben yapabilir miyim?” diye bana kalırsa hiç düşünmeyin ve kesinlikle üşengeçlik yapmayın! Çünkü el yapımı anı kutusunu tamamladığınızda, onu yapmak için uğraş verdiğiniz her dakikaya emin olun ki fazlasıyla değecek son derece özel ve anlamlı bir hediyeniz olmuş olacak! Erkek arkadaşınıza Sevgililer gününde veya yıldönümünüzde armağan edebileceğiniz bu özel sürpriz hediye kutusu, erkekler için sıklıkla düşünülen cüzdan, kemer, kravat, futbolla ilgili hediyeler gibi diğer klasik hediyelerden kesinlikle çok daha etkileyici olacak bir şey! Kaldı ki, bu kutudan oluşan bir nevi hatıra albümünü Ona kendi ellerinizle hazırlamış olacaksınız! El Yapımı Anı Kutusunu yapmanız için bir diğer güzel sebebiniz ise, içerisine yerleştirdiğinize her fotoğrafta sevgilinizi düşünüp kendinizi mutlu hissedeceksiniz! Eee, o halde hem bu güzel sürprize, hem de sevgilinize verdiğiniz değere çok yakışacak anı kutusunu yapalım hemen?

Anı Kutusu Yapabilmek İçin İhtiyaç Duyacağınız Malzemeler:

  • Şık ve eskitilmiş görüntüye sahip Craft Mukavva hediye kutusu
  • Fotoğraflarınıza fon yapmak için karton!
  • Önemli, Orijinal fotoğraflarınızla çalışma yapmamanızı tavsiye ediyorum. Bunun yerine bilgisayarınızın yazıcısından renkli fotoğraflarınızı siyah beyaz A4 kağıdına basmanızı öneririm.
  • Hediye kutusunu romantik bir hüviyete sokmak için süs sticker’lar
  • Yapıştırıcı (Çift taraflı bantla uygulama yapmak daha kolay. Ancak bu bir zorunluluk da değil.)
  • Bol miktarda çikolata :)) (Romantik bir kutu hazırlamak için tercihen kalp şeklinde çikolatalar koymanızı öneririm. Ya da kare şeklindeki çikolatalar üzerine “Seni Seviyorum” mesajınızı taşıyan yine bilgisayar çıktısı ambalajlar hazırlayabilirsiniz. )

Adım Adım ANI KUTUSU Yapımı

el yapımı sevgililer günü hediyesi
Kraft Hediye kutusu bulmak bu romantik projeyi hayata geçirebilmenin galiba en zor aşaması! Ancak kraft hediye kutusu (kese kağıdı renginde kare hediye kutusu) olsa mükemmel olur ancak olmaması da dünyanın sonu değil. Şayet hediye kutusunu nereden satın alabilirim diyorsanız, BU LİNK‘ten kırmızı renk hediye kutusunu güvenle sipariş edebilirsiniz. Veyahut da el becerinize güveniyorsanız hediye kutusunu kendiniz de pek ala yapabilirsiniz. Aşağıda origami şeklinde hediye kutusunun ne şekilde yapıldığını anlatan son derece güzel bir video yer almaktadır.
Origami hediye kutusunun nasıl yapıldığını net ve anlaşılır bir şekilde bu videodan izleyebilirsiniz. Görüntü ve estetik açıdan hoş bir hediye kutusu tasarlamak için mümkün mertebe kalın karton kullanmanızı tavsiye ediyorum. Yaparken belki birazcık katlamakta zorlanacaksınız ancak kalın hediye kutusu hediyenizi daha tok ve şık gösterecektir. Bir de kullanacağınız renk de önemli. Şayet siyah beyaz fotoğraflarınızla bir anı kutusu yapacak iseniz, hediye kutusunun çok renkli ve şatafatlı olmaması gerekir diye düşünüyorum. Mesela gri veya siyah tonlarda, SEPYA kese kağıdı renginde hediye kutusu çok daha anlamlı ve güzel olacaktır.
sevgiliye el yapımı hediye anı kutusu
İşin en zor kısmı hediye kutusu temin etmekti:) Şayet hediye kutusunu temin ettiyseniz şimdi adım adım bu romantik hediyenin nasıl yapıldığına geçebiliriz. İşe ilk olarak kaç tane fotoğrafla anı kutusu hazırlayacağımıza karar vermekle başlayacağız! Eğer bol sayıda fotoğraf kullanacaksanız, kenarlardan ve altta-üstten 0,5’er cm. boşluk bırakacak şekilde o ölçüde şerit fon kağıdı hazırlamanız gerekecek. Siyah karton şeridin düzgün bir şekilde katlanabilmesi için içerisine yapıştıracağınız her fotoğrafın aynı ölçülerde olmasına dikkat edin! Mesela fotoğraflarınız en: 12 cm, boy:8 cm ise, katlanacak şeridin her birinin ölçüsü 12,5 x 8,5 cm. olması gerekir. (Çünkü dediğimiz gibi fotoğrafın her bir tarafından 0,5 cm. boşluk bırakılması gerekir.)
anı kutusu hediyesi
Ölçü işlemi alındıktan sonra, üzerine fotoğraflarımızı yapıştıracağımız siyah şerit kağıdın katlama kısımlarını cetvel veya makasın ter kısmıyla düzgün bir şekilde üzerinden sert şekilde geçirerek katlıyoruz. Amacımız şerit kartona akordiyon veya merdiven şekli vermek!
romantik anı kutusu yapımı resimli
Şerit kartonumuzu katladıktan sonra, şimdi de geldi işin en eğlenceli kısmına, yani üzerine yapıştıracağımız fotoğraflarımıza. Bana kalırsa burada şöyle bir yöntem çok daha isabetli olacaktır. Fotoğraflarınızı kronolojik olarak (yani ilişkinizin en başından veya bir olay kurgusu yapıyorsanız), olayın en başından alarak fotoğraflarınızı sıralamanız! Fotoğraflarınızın arkasına karışmaması için 1-2-3 şeklinde numara verdikten sonra, şerit karton üzerine yapıştırıyor. Bazı fotoğraflarınız dikey, bazıları ise yatay şekilde çekilmişse ve fotoğraflarınızı kırparak anlam bütünlüğünün kaybolmasını istemiyorsanız, Paint veya Photoshop gibi programlar yardımıyla şeride sığmayan fotoğraflarınızın kenarına Film Şeridi şeklinde siyah efekt verebilirsiniz. Bu şekilde hem fotoğrafınızın tamamını göstermiş olacak, hem de fotoğrafınıza hoş bir görsellik katmış olacaksınız.
sevgiliye el yapımı hediyeler
Şerit üzerine en beğendiğiniz fotoğraflarınızı yapıştırdıktan sonra, işin yarısını tamamladınız demektir. Ancak henüz işimiz bitmedi:) Şimdi de sıra bu müthiş hediyeyi içinde taşıyacak olan hediye kutusuna biraz romantizm ve biraz da süs katmaya geldi. Ben hediye kutusuyla kıyafetler arasında son derece doğru bir orantının var olduğunu düşünüyorum. Şöyle ki; mesela bizler de örneğin bir düğüne veya davete katılacağımız vakit şık giyinmeye özen gösteririz. Hediye kutusu da tıpkı biz insanlarda olduğu gibi içinde taşıdığı o özel şeyin kıyafeti gibidir. Bugün de amma gevezeliğim tuttu galiba:) Neyse hediye kutusu üzerine kalp şeklinde bir kesilmiş bir sticker yapıştıracağız. Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi bu işlem için Kalp kesme makinesi kullanılmış (Kalp Şekilgeç) ancak evde bu makineden yok diye vazgeçecek değiliz ya! Cetvel ve pergel yardımıyla kutu kapağı üzerinden çok taşmayacak ve çok da küçük kalmayacak ölçülerde kalp şekli çizin ve makasla keserek kutu üzerine yapıştırın. Bu kadar basit. Göze hoş gelmesi açısından kalp kağıtla, şerit şeklindeki kartonun aynı renklerde olması etkileyiciliğini arttıracaktır. Ayrıca buradaki talimatlara uymak zorunda değilsiniz. İsterseniz El yapımı Anı kutunuzun hediye kapağını başka şekilde de süsleyebilirsiniz. Mesela renkli keçe kalemleriyle kalp figürü çizip, ortasından ok geçirebilirsiniz. Ya da Seni Çok Seviyorum Aşkım tarzında romantik mesajlarınızı yazabilirsiniz. Veya kalemle çizeceğiniz yüzlerce kalp figürüyle de kutun tüm çevresini saracak şekilde süsleme yapabilirsiniz.
el yapımı romantik hediyeler
Ve evetttt. işimiz bitti sayılır. Bu son adımda hediye kutusu içerisine lezzetli bir şeyler doldurmaya geldi. Bu konuda sizi hayal gücünüzle baş başa bırakıyorum ki Siz eminim ki en iyi şekilde kutunuza tatlı bir şeyler koyacaksınız. Bu projede  üzeri kalp benekleri ile süslemiş yine kalp şeklinde çikolatalar kullanıldı. Ama Siz isterseniz, örneğin erkek arkadaşınızın hoşuna gideceğini düşündüğünüz el yapımı kurabiyelerinizi veya Jelibon, Marshmallow, kek gibi lezzetli atıştırmalıklar koyabilirsiniz. Hatta farklı bir şey de deneyebilirsiniz. Mesela Onu çocukluk yıllarına geri götürecek ağaç dalından yapılmış bir sapan, çocukken belki de oynamayı çok sevdiği misketlerden, minyatür bir uçurtma da olabilir. v.s. v.s….
el yapımı sevgililer günü hediye fikirleri
El yapımı anı kutusu sürprizi kadar, bana kalırsa evde hazırlanabilecek ve yapımı onun kadar kolay olabilecek başka bir hediye daha yok! Hem etkileyici, hem de son derece romantik bir sevgililer günü hediye seçeneği olan Anı Kutusu tüm özel günler için en anlamlı el yapımı hediyelerden biri.
Sevgiliye Anı Kutusu Sürprizi Nasıl Yapılır

Tüm malzemeler hazır olduğunda, muhtemelen Sizin için de yapımı en fazla 30-45 dakikanızı alacak olan El Yapımı Anı Kutusunu yaparken eminim ki Siz de çok eğlenecek ve kendinizi  böyle bir hediye tasarladığınız için iyi hissedeceksiniz! O halde yaklaşmakta olan Sevgililer günü için benzersiz ve son derece anlamlı bir hediye sürprizi sunan bu romantik hediyeden sevgilinizi mahrum etmeyin! Hadi kolay gelsin…

erkek için sevgililer günü hediyeleri

CEVAP VER