El Yapımı Aşk Defteri | Anı Defteri

el yapımı aşk kitabı
Tarzınızı ve aşkınızı yansıtmanın en güzel halidir özel hediyeler. Kendi emeğinizle yaptığınız hediyeler aşkınızı yansıtmanıza yardımcı olur. Sizi ve aşkınızı özel kılan romantik hediyeler. Bu özel hediyelerden biri kolaylıkla tasarlayabileceğiniz aşk kitabı olacaktır. Aşka dair küçük notlar alabileceğiniz, sevginizi yansıtabileceğiniz bu tasarımı kendiniz küçük bir bütçeyle yapabilirsiniz. Sevgilinize hediye aramak yerine, pahalı hediyeler almak yerine bu tarz hediyeler yaparak sevgilinizi özel hissettirebilirsiniz. Sevgilinize hece hece yaz bizim aşk hikayemizi dercesine güzel bir hediye tasarlayabilirsiniz.
el yapımı romantik defter
Sayfa sayfa anılarınızı, sürpriz romantik notlarınızı, unutulan özel günlerinizi ve aşkınıza dair daha birçok şeyi not edebileceğiniz küçük bir aşk kitabı hazırlamak heyecan verici ve kulağa hoş geliyor doğrusu. 🙂
Aşk Kitabı için Gerekli Malzemeler
• Boş defter yaprakları,
• Cetvel,
• İp,
• Karton,
• Yapıştırıcı,
• Maket bıçağı,
• Anahtarlık uçları gibi süsleme malzemeleri (isteğe bağlı).

 

Aşk kitabımızı hazırlayabilmek için öncelikle kitabımızın ne kadar kalınlıkta olmasını istediğinizi belirlememiz gerekiyor. Kalınlığına ve ebatına bağlı olarak kitabın dış kapağını hazırlayacağız. Kalın kartonu istediğimiz ebatlarda keserek kitabımızın dış kılıfını yapabiliriz. Hatta kartonun mukavva görüntüsünü ortadan kaldırmak için kırtasiyede satılan renkli kağıtlardan faydalanabiliriz. Ya da sadece boya yardımı ile kendi desenimizi kendimiz oluşturabiliriz. Diğer bir alternatif de kitabın dış kapağını deri ile kaplamak olabilir.

el yapımı hediye defter

Aşk kitabımızın dış kapağını bitirdikten sonra almış olduğunuz A4 kağıtlarını kitabın dış boyutu oranında katlayıp düzgünce kesin ve eşit boyuta gelen kağıtları katlayın. Kağıdın boyutu tamamen size bağlı olacak. Büyük, küçük ya da orta boy seçim sizin zevkinize bağlıdır. Daha sonra katladığınız bölümün arka tarafından beyaz bir iplikle dikmeye başlayın. Başta, ortada ve sonda olmak üzere 3 bölümden sağlam olarak dikmeniz yeterli olacaktır.
Kitabın dış yüzeyi için arzu ederseniz seçmiş olduğunuz deri kılıf içerisine orta kısmına yapışkan sürün ve elde etmiş olduğunuz küçük defterinizi yapıştırın. Kitabınızın taslağı hazır. Daha sonra yapışkanı kuruduğunda kitabınızın dış yüzeyini ister kendi anılarınızla oluşturduğunuz fotoğrafları kullanarak, isterseniz de sevdiğiniz desenleri kullanarak aşk kitabınızı tamamlayabilirsiniz. Oluşturduğunuz kitabın boyutunu kendiniz belirleyeceğinizden dolayı küçük bir aparatla birlikte anahtarlık olarak da tasarlayabilirsiniz.

CEVAP VER