El Yapımı T-shirt

el yapımı tişörtSevgililer gününde veya yıldönümlerinde sevgilinize hediye bulamıyorsanız ve daha önce hiç vermemiş olduğunuz bir hediye vermek istiyorsanız, bu seçiminizde zorlanabilirsiniz. Sevgililer günü hediyesi seçimi yapmakta zorlanıyorsanız, size kendinizin tasarlayacağı bir T-shirt ile sevgilinize hediye yapımını paylaşmaktan mutluluk duyacağız.
Resimden de göreceğiniz üzere böylesine şık bir tişörtün jel çamaşır suyu kullanarak sizin tarafınızdan hazırlandığına kimseyi kolay kolay ikna edemeyeceksiniz. Jel çamaşır suyu ile yapacağınız tişört tasarımları ile sevgilinize, sevgililer gününde, doğum gününde veya yıldönümlerinizde birbirinden değişik model ve tarzda tişörtler yaparak hediyenizi hazırlayabilirsiniz! Bu hediyenin yapımı 10 dakikadan kısa sürmektedir. Önceden hazırlık gerektirmeyen ve evinizdeki malzemeler ile yapabileceğiniz tişört sayesinde, sevgilinize en güzel hediyeyi verebileceksiniz. Aynı zamanda kendiniz için de aynı tişörtten hazırlayabilir ve sevgililer gününde giymek adına iki adet tişört elde edebilirsiniz. Aynı modele sahip iki tişört ya da birinizin resminin, diğerinin tişörtünün üzerinde tamamlandığı bir tişört modeli… Çok daha ilginç fikirler bulabilir ve özel günleri çok daha özel hale getirebilirsiniz. Sevgililer için oldukça moda haline gelmiş olan sevgili tişörtleri yaparak, sevgilinizi mutlu edebilirsiniz.

Jel Çamaşır Suyundan T-shirt Yapımı İçin Malzemeler:

• Bir adet tükenmez veya keçeli kalem
• Bir adet mukavva
• Jel çamaşır suyu
• Tasarım yapacağınız düz renk T-shirt
1. Adım: Yazıya Karar Verme
sevgiliye hediye el yapımı tişört
Sevgililer günü için harika bir hediye yapımı olan bu hediye tasarımı ile hediyenizi 5 dakika içerisinde hazırlayabilirsiniz. Erkeğe hediye olarak da yapabileceğiniz bu hediye ile sevgililer günü için birden fazla T-shirt yapabilirsiniz. Hediyenizi yaparken jel çamaşır suyu kullanacağınız için öncelikle yazacağınız yazıya karar vermeniz gerekiyor. Yazıya karar verdikten sonra hediyenizi hemen yapabilirsiniz. Yazınızın iki veya üç kelime olması hem sizin için hem de T-shirt tasarımı için daha iyi olacaktır. Baş harflerinizin yazılı olduğu bir T-shirt yapabilirsiniz ya da üzerinde 2-3 kelime ile anlatacağınız duygularınızı yazabilirsiniz. Burada fikir tamamen size ait olacaktır. İstediğiniz yazıyı yazabilirsiniz. Eğer sevgili T-shirtleri yapacaksanız, bir T-shirte çöp adam, diğer T-shirte çöp adamdan kız çizebilirsiniz. Bu sayede değişik tasarımlar yaparak kendi hayal gücünüzün ürünün olan sevgili tişörtleri oluşturabilirsiniz.
2. Adım: T-shirt Hazırlama
tişört baskısı yapmak
Tercih edeceğiniz T-shirt düz renk olmalıdır. Hangi renk olacağı ise tamamen sizin seçiminize kalmıştır. İlginç hediye fikirleri arasında yer alan jel çamaşır suyundan T-shirt hazırlama tekniğini hediye yapımında kullanabileceğiniz gibi kendi tişörtleriniz için de kullanabilirsiniz. Hediye edeceğiniz tişörtü hazırlarken içerisine bir mukavva sokarak düz bir zemin elde etmeniz ilk yapacağınız iştir. Bu sayede çamaşır suyunun arka zemine ulaşmasını engeller ve yazacağınız yazıyı daha düz bir zeminde yazma şansına sahip olurusunuz. Yazacağınız yazının boyutunu bir cetvel yardımı ile ayarlayabilir ve kendinize yazı için alan oluşturabilirsiniz. Bu kısımda dikkat etmeniz gereken yazınızın boyutunu iyi ayarlamak olacaktır. Bu nedenle çamaşır suyunu dökmeden önce mutlaka tişörte uzaktan bakmayı deneyin. Yazınızı istediğiniz şekilde yazabilirsiniz. İsterseniz tersten, isterseniz aşağıya doğru ve dilerseniz tişörtün arkasına ve önüne iki adet de yazı yazabilirsiniz.

 

3. Adım: Çamaşır Suyu ile Yazının Üzerinden Geçmek

tişört yazısı nasıl yazılır

Hediyeyi yaparken belki de en çok zorlanacağınız kısım bu kısımdır. Çamaşır suyunuz jel olacağı için fazla sıkıp T-shirt üzerinde dağılmamasına özen göstermelisiniz. Bu nedenle jel çamaşır suyunuzu öncelikle bir tutkal kabına koymanız ve tutkal kabının ucunu bir iğne ucu ile delmeniz sizin yararınıza olacaktır. Bu sayede yazınızı daha kusursuz bir şekilde yazabilirsiniz. Bu noktada çamaşır suyunu sıkmadan önce elinize mutlaka bir eldiven geçirmeye özen gösterin. Gerisi ise tamamen hayal gücünüze kalacaktır. Dilediğiniz tasarımı yaptıktan sonra çamaşır suyu ile üstünden geçin ve 1 saatliğine kurumaya bırakın. Kendi tasarım ürününüz olan tişört 1 saat sonra hazır olacaktır. El yapımı hediye fikirleri arasında olan bu hediye ile birbirinden farklı modellerde tişörtler tasarlayabilirsiniz.
Sonuç mağazadan alınanlardan çok daha özel ve çok daha anlamlı bir tişört olacaktır. Sizlerin fikirleri ve sizlerin emekleri ile bütünleşen bu hediyeyi alan sevgiliniz, eşiniz veya değer verdiğiniz insanlar da sizin verdiğiniz önem karşısında mutluluk duyacaklardır.
Hazırlayacağınız muhteşem tişörtleri iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.

CEVAP VER