Kot Pantolondan Kot Şort Yapımı

kot pantolondan şort yapımı

Yaz mevsimlerinin yaklaşmamızla birlikte havaların ısınması ve yazlık kıyafetlerin raflara yerleşmesi ile yeni kıyafet almak yerine eski kıyafetlerinizi değerlendirmeye ne dersiniz? Bu şekilde hem kıyafetlere çok para vermek yerine eski kıyafetlerinizi değerlendirerek kendinize büyük bir iyilik yapmış olursunuz. Yaz aylarının vazgeçilmezi olan kot şortlar fiyat bakımından oldukça yüksek fiyatlar ile raflarda yerlerini almaktadır. Bunun için evde kullanmadığınız kot pantolonlarınızı değerlendirerek kot şort yapabilirsiniz. Kot pantolonunuzdan mini şort yapmak için malzemeler ise şu şekildedir;

kot pantolonu şort yapmak

1. Kullanmadığınız Pantolon
2. Makas
3. Şişe Kapağı
4. Terzi Kalemi

Kot şort yapmak için öncelikle tabi ki eski kot pantolona ihtiyacını vardır. Daha sonra ise kumaş tebeşiri ile şortun kısalığını belirleyerek desen vererek boyamalısınız.

kottan şort pantolon yapımı

Bu şekilde pantolonu yamuk kesme olasılığınız ortadan kalmış olacaktır. Kesim yaptıktan sonra verdiğiniz ovaller ile hem güzel bir desen oluşturarak hem de kesim izlerinin kalmaması için ideal bir yöntem olacaktır. Kotunuzun illaki bu renk olması gerekmez farklı renklerde olan kotlarınıza da aynı bu deseni uygulayabilir ve bu şekilde şık bir şort kot yapabilirsiniz. Aynı zaman da kot şorta oval desenleri verebilmek için öncelikle mezura ile düz bir çizgi çizebilir daha sonra ise şişe kapakları ile alt çizginin alt kısmına koyarak ovalleri düzgün bir şekilde yapabilirsiniz. Bu işlemleri yaptıktan sonra ise ütü ile ovalleri düzeltebilirsiniz.

CEVAP VER