Kravat Şeklinde Anahtarlık Yapımı

el yapımı kravat şeklinde anahtarlık

Babalar Günü için babanıza küçük ama benzersiz bir babalar günü hediyesi mi arıyorsunuz? Ve aynı zamanda çok kullanışlı bir şey? O halde kravat şekilli anahtarlık, babanıza verebileceğiniz en güzel hediyelerden birisi olabilir! Hem de el yapımı! Kendi ellerinizle yapacağınız bu anahtarlık adeta bir sanat eseri! Gittiği her yere taşıyabileceği bu anahtarlıklar herkes tarafından çok beğenilecek! Eğer daha önce bir Kendin Yap projesi yapmadıysanız hiç endişelenmeyin! Sizlere kravat şekilli anahtarlık nasıl yapılır en ince ayrıntısına kadar anlatacağız! Üstelik resimli şekilde! Evdeki malzemeler ile kolaylıkla yapabileceğiniz bu anahtarlıkları babanıza yapmak harika olacak! O halde daha fazla sabırsızlanmadan kravat şekilli anahtarlık yapımına başlayalım! İşte karşınızda ne hediye alınır farkıyla adım adım el yapımı kravat anahtarlık yapımı.

KRAVAT ŞEKİLLİ ANAHTARLIK İÇİN MALZEMELER

el yapımı kravat şeklinde anahtarlık

• Kravat şablon
• Dondurucu kâğıt
• Açık renkli kumaş artıkları
• Kumaş belirteçler
• Çift taraflı sert eriyebilir ara-yüz
• Şerit artıkları
• Yüzük
• İplik
• Temel dikiş malzemeleri

KRAVAT ŞEKİLLİ ANAHTARLIK YAPILIŞI

el yapımı kravat şeklinde anahtarlık

1. 20×25 cm olan dondurucu bir kâğıt parçası kesin. Aynı boyutlarda bir kumaş parçası daha kesin. Dondurucu kâğıdını kumaşınıza yapıştırmak için bir ütü kullanın ve her parçanın kenarlarının dikkatle hizalandığından emin olun. Şimdi, kravat şablonunu bu parçanın kumaş tarafına yazdırmak için bilgisayar yazıcınızı kullanın. Daha sonra kumaş işaretleyicileri kullanarak küçük birinizin kravat şablonlarına renk katmasına izin verin. Isı işaretleyici paketi talimatlarına göre işaret mürekkebini ayarlayın ve ilk adım bitti bile!

el yapımı kravat şeklinde anahtarlık

2. Renkli bağlarınızın her birinin etrafına kıvırın ve her birinin etrafına küçük bir kenarlık bırakın. Düzeltilmiş kravat parçalarını, her kravat parçasının sağ tarafı yukarı bakacak şekilde arabiriminizin üzerine hizalayın. Arabirim parçasını tamamen kaplayacak kadar geniş bir kumaş parçası kesin. Yapışmış kravatınızı ters çevirin ve bu kumaş parçasını bu tarafa ütüleyin.

3. Şablonun kesik çizgileri boyunca her kravat kesin. 4 cm uzunluğunda bir şerit parçası kesin. Kravat parçanızın üst orta ön tarafındaki kumaşı dikkatlice geri çekin ve bir ucunu şerit parçasını bu aralık içine sokun. Kravatınızı ters çevirin ve üstteki merkezin aynısını aşağı çekin.

4. Dikiş makinesi ile şekildeki gibi altıgen şekilde ilerleyin ve dikişi sabitleyin. Kravatınızın alt kısmının kenarlarında da dikiş yapın.

el yapımı kravat şeklinde anahtarlık

Ve bitti!

CEVAP VER