En Kolay Şekilde Bardak Altlığı Yapımı

el yapımı bardak altlığı

Evdeki kullanılmayan banyo karolarından bardak altlığı yapmak oldukça çılgınca değil mi? Banyo karosundan bardak altılığı mı olurmuş demeyin! Gayette güzel oluyor! Eğer basit ve ucuz bir hediye arıyorsanız, bu DIY projesi sizler için biçilmiş kaftan! Bu bardak altlıklarını, anneler günü, doğum günleri veya hatta düğün hediyesi bile olarak sevdiklerinize armağan edebilirsiniz! Oldukça sıra dışı ve harika duran bu fayans bardak altlığı şimdiye kadar gördüğünüz en güzel bardak altlığı olabilir! Eğer evinizde fazladan beyaz fayanslar yok ise hiç üzülmeyin! Çok uygun bir fiyata seramikçilerden temin edebilirsiniz! Bu projeyi güzel kılan en büyük etmenlerden biri de fiyatı zaten! Sonrasında birkaç sprey boya darbesi ile ortaya çıkacak olan sonuca inanamayacaksınız! Daha önce herhangi bir el emeği hediye yapmadıysanız hiç endişelenmeyin! Sizlere en ayrıntılı ve resimli bir şekilde evde kolay bardak altlığı yapımını anlatacağız! Ya da dilerseniz kişiye özel bardak altlığı sipariş de verebilirsiniz. Ama yok, ben kendim yapmak istiyorum derseniz, bu proje tam size göre. Oldukça pratik olan bu projeyi hangi ara bitirdiğinizi anlamayacaksınız bile! Sevdikleriniz sıcacık kahvelerini yudumlarken sizin bardak altlığınızı kullandığını bilmek ne kadar güzel, değil mi? Öyleyse daha ne bekliyorsunuz? Evde kolay bardak altlığı yapımı nasıl olur gelin hep birlikte görelim! Önce malzemeler…

EVDE KOLAY BARDAK ALTLIĞI İÇİN MALZEMELER

• Beyaz banyo karoları
• Sprey boya
• Şablon için vinil
• Dekupaj veya poliakrilik sprey boya
• Keçe çevreler
• Zikzak desenler

EVDE KOLAY BARDAK ALTLIĞI YAPILIŞI

el yapımı bardak altlığı

1. İlk olarak yapmanız gereken şey bardak altlığının şeklini oluşturmak! Bunun için de tasarımı oluşturmak için zikzak veya şekilli şeritlerinizi beyaz banyo karolarının üzerine yerleştirmeniz lazım! Kesme bıçağı ile şablonlarınızı karoların boyutuna uygun olarak kesmek çok önemli! Tasarımınızı kestikten sonra, alttaki yapışkan kağıdı soyup banyo fayansının üzerine yapıştırın!

el yapımı bardak altlığı

2. Daha sonra şablonun üzerine ince bir tabaka püskürtme boya püskürterek en az 5 dakika bekleyin. Boya tercihinizde saten boya kullanabilirsiniz! Ardından, kenarları yakalamak için bir kat ince tabaka daha püskürtme boya sürün.

el yapımı bardak altlığı

3. Boyanızın yapışkan şablonları çıkartırken dağılmaması için kuru olması için iyice kuruyana kadar birkaç dakika bekleyin. Sonra yapışkan şablonu yavaş yavaş ucundan tutarak kaldırın!

el yapımı bardak altlığı

4. Boyanızın kuruması için yaklaşık bir saat bekleyin ve boyayı sızdırmaz hale getirmek için ince bir tabaka daha boya sürün veya poliakrilik sprey boya kullanın!

el yapımı bardak altlığı

5. Bardak altlığı neredeyse hazır! Fayans kuruduktan sonra masanızın çizilmemesi için her köşeye keçe takın. Böylece bardak altlığınızı kullanmak daha konforlu olacak!

el yapımı bardak altlığı

Ve bitti! Evde kolay bardak altlığınız kullanıma hazır! Şimdi biraz daha yaratıcı olarak farklı tür, desen ve renklerde bardak altlıkları yapma zamanı! Bu yazın en güzel DIY projesi bu! Ellerinize sağlık! Güle güle kullanın!

CEVAP VER