Taş Bardak Altlığı Nasıl Yapılır?

el yapımı bardak altlığı

Yaz aylarında yiyeceklerden daha çok içecekler tüketilir. Sıcak soğuk tüm içecekler yaz boyu elimizden düşmezler. Evde veya iş yerlerimize gelen hemen herkese sorduğumuz ilk sorumuz “Ne içersiniz?” sorusu olur. İçecek ikramlarınızı daha çekici ve gösterişli yapmaya ne dersiniz? İçecek servislerinizi resimde gördüğünüz gibi rengârenk taş bardak altlıkları ile birlikte sunmak sizce de harika olmaz mı? Bizce harika bir fikir! Bu şekilde içecek ikramında bulunduğunuz kişileri serinletmekle kalmayacak renkli bardak altlıkları ile göz zevklerine de hitap etmiş olacaksınız. Hazırlanması oldukça kolay olan bardak altlıklarını bir defa hazırladıktan sonra eminizz bununla yetinmeyecek fazla sayıda hazırlayarak sevdiklerinize hediye olarak ta sunmak isteyeceksiniz. Gerçekten de harika bir el yapımı hediye olur. Örneğin anneler gününde “Anneler günü hediyesi” olabileceği gibi sevgililer gününde ise “Sevgiliye hediye” olarak da sunulabilir. Şimdi el yapımı hazırlanan projeler için şunu söyleyebiliriz. Eliniz değmişken mümkün mertebe birden fazla sayıda hazırlamaya gayet edin. Çünkü zaten isteseniz de istemeseniz de hazırladığınız el yapımı ürünleri görenler zaten sizden aynısını isteyeceklerdir. Bu sebeple nafile çabalardan uzak durun. Üstelik (bu proje özelinde yazacak olursak) maliyetin de oldukça düşük olduğunu hesaba katacak olursak hiçbir mazeret şansınızda kalmamış oluyor. Evet, farkındayız lafı fazla uzattık ve hemen bu harika bardak altlıklarını nasıl hazırlayabileceğinizi anlatacağımız kısma geçelim. Ama önce bu proje için gerekli malzemeleri sıralayalım.

Bu proje için gerekli malzemeler:

• İstediğiniz sayıda 10×10 veya 12×12 fayans
• Renkli peçete veya bez
• Modpodge yapıştırıcısı
• Sünger fırça
• Pul keçeler (fayansların altına yerleştirmek için)

el yapımı bardak altlığı

Bu projemizi gerçekleştirmek için sıraladıklarımız içinde bulmakta sıkıntı çekebileceğiniz herhangi bir malzeme görüyor musunuz? Fayansları, Pul keçeyi, Sünger fırçayı yapı marketlerinden çok rahatlıkla temin edebilirsiniz. Bir tek modpodge denilen malzemenin temini biraz sıkıntı olabilir. Hobi marketlerde veya internet üzerinden sipariş vererek temin edebilirsiniz. Son yılların en meşhur el yapımı ürün malzemelerinden biri olan mod podge hakkında kısaca bilgilendirme yapalım. Mod podge tutkalı ithal bir ürün olup Amerikan patentli bir üründür. Bu yapıştırıcı ile yapıştırmak, dekupaj yapmak, baskılama yapmak ve her hangi bir çalışmanın yüzeyini kaplama yapmak son derece kolaydır. Birkaç çeşidi olmakla birlikte bütün mod podge tutkal çeşitleri aynı işleve sahiptir ve benzer işleri yapmaktadır. Kullanım açısından aralarındaki en büyük fark ise işlem tamamlandığında elde edilmek istenen sonuçtur. Yani son kat uygulamada yüzeyin parlak veya mat görülmesini istiyorsanız ona göre tercih edebilirsiniz. İz bırakmayan kusursuz yapışan ve hemen her malzemeyi yapıştırmak için satılan türleri mevcuttur. Bunun için internet üzerinden minik bir araştırma yapabilirsiniz. Evet, anlatımımıza devam edelim

el yapımı bardak altlığı

Bardak altlıklarının rengarenk ve zengin görünmesini istiyorsanız değişik renk ve desenlerde peçete kullanabilirsiniz. Peçetelerinizi fayanslarınınız büyüklüğüne göre kesiniz ve ardından üzerine sünger fırça yardımı ile bir kat modpodge uygulayın.

el yapımı bardak altlığı

Yapıştırdığınız bütün renkli peçeteleri alt yüzeyine de Üst yüzeyine de Mod podge uygulamayı unutmayın. Yapıştırma işlemi tamamlandıktan sonra bardak altlıkları 30 dakika kadar kurumaya bırakın. Daha sonra peçetelerin fayans kenarlarından taşan kısımlarını de ince bir zımpara yardımı ile zımparala ya bilirsiniz. Böylelikle bütün kenarları hem estetik hemde pürüzsüz olacaktır.

el yapımı bardak altlığı

Modepad uyguladığınız yüzeyde oluşan hava kabarcıklarından kurtulmak için, hafifçe parmaklarınızla fayansın merkezinden köşelerine doğru hafifçe baskı uygulayarak peçete kağıt katmanının altında yer alan hava kabarcıklarının da kurtulabilirsiniz.

el yapımı bardak altlığı

Normalde sadece modepad uygulanan yüzeyler bütün olumsuz hava ve ortam koşullarına dayanıklıdır. Fakat bardak altlıkları gibi sıvı temasına oldukça müsait malzemelerde Ekstra koruyuculuk sağlamak istiyorsanız bunun için piyasada bulabileceğiniz polikolik koruyucu kaplama kullanabilirsiniz.

el yapımı bardak altlığı

Şimdi ise bardak altlıklarının yüzeyden kaymaması için alt kısımlarına keçe pullarını yapıştıracağız. Böylelikle seramik bardak altlığımız konulduğu yüzeyden kaymadan duracaktır.

el yapımı bardak altlığı

Ve işte finalde elimizde birbirinden renkli ve ilginç bir sürü taş bardak altlıkları oldu. Bu bardak altlıkları yaz aylarının soğuk,sıcak içecek servislerinin en güzel tamamlayıcılarından olacak. Harika görünen bu bardak altlıklarının el yapımı olması da onları ayrı bir özgünlük katacaktır. Zaten el yapımı projeleri benzerlerinden ayıran en büyük özelliği kendilerine özgü ve hemen neredeyse hiçbir yerde satın alınamayacak olmalarıdır. Bu durum onları daha özel ve anlamlı kılar. Yazımızın giriş kısmında belirttiğimiz gibi bu şekilde hazırlamış olduğunuz bardak aldıklarını çok fazla sayıda hazırlayarak, sevdiklerinizi hediye etmeyi düşünebilirsiniz. Yapım maliyetinin düşük olması tüm sevdikleriniz için hediye olarak düşünmenize en büyük sebebi olabilir. Bir sonraki el yapımı proje anlatımında daha birlikte olmak ümidiyle Kalın sağlıcakla

el yapımı bardak altlığı

CEVAP VER