Anneye El Yapımı Hediyeler

Annelerimiz bizim için en değerli kişilerdir. Tüm hayatımız boyunca bizden emeklerini ve sevgilerini asla esirgemezler. Kendi hayatlarından yaptıkları fedakârlıklarla, ihtiyaç duyduğumuz her zaman yanımızda olurlar. Bizde zaman zaman onlara karşı olan sevgimizi göstermeye çalışırız. Bunu onlara hediyeler alarak yapmak mümkündür. Ancak vereceğimiz en güzel hediye onun için hazırladığımız el yapımı hediye olacaktır. Bu açıdan bakıldığı zaman hiçbir şey kendi emeğinizi ve sevginizi kattığınız hediyenin yerini tutmayacaktır. Verdiğiniz emek ve değer nedeniyle hediyeniz anneniz için unutulmaz olacaktır. Bu yüzden sizin için anneye el yapımı hediye fikirleri hazırladık. Bunlardan birini seçip annenizi mutlu edebilirsiniz.

Örme Çanta

anneler için el yapımı hediyeler

İlk hediye fikrimiz anneniz için hazırlayabileceğiniz ve günlük hayatta çok işine yarayacak bir çanta. Kadınların vazgeçilmez eşyası olan çanta anneniz için her zaman kullanabileceği bir hediye olacaktır. Aynı zamanda çok şık bir hediye olan örme çanta için sadece temel örgü bilgisine sahip olmanız yeterlidir. Çantanın yapım aşamasına gelmesi için daha önceden örerek hazırlanmış olduğunuz iki dikdörtgen örgü parçaya ihtiyacınız olacak. Bunları hazırladıktan sonra birbirlerine üç kenarlarından birleştirin. Kalan kenar çantanın ağız kısmını oluşturacak. Buraya da isterseniz bir fermuar dikebilirsiniz. Sonraki aşamada ise çantaya iki adet uygun boyda kulp almanız gerekiyor. Bunları çantaya uygun şekilde monte ettikten sonra son halini alacaktır. Bunun dışında eğer bir örgü bilgisine sahip değilseniz kullanmadığınız bir örgü kazağınızı keserek çanta görünümüne getirmek de iyi bir geri dönüşüm hediye fikri olabilir.

İncili Toka

anneler için el yapımı hediyeler

Annenize hazırlayabileceğiniz diğer bir hediye fikri, şık bir incili toka. Bu hediye şık olduğu kadar hazırlanması da oldukça kolay. Sadece beyaz inciler, tel toka ve bir miktar iplik ya da misinaya ihtiyacınız olacak. Sonrasında tokanızı hazırlamaya başlayabilirsiniz. Öncelikle ipi tel tokanın kıvrımlı kısmından geçirin. Daha sonra sırasıyla boncukları tokanın üzerine ip yardımıyla dizmeye başlayın. Tel tokanın en uç kısmına gelene kadar bu işlemi sürdürün ve tokanın süsleme işlemini tamamlayın. Bu tokadan birkaç tane daha bu şekilde hazırlayabilirsiniz. Ayrıca istediğiniz herhangi bir renkte inci kullanmanızda mümkün.

Tahta Pano Resimlik

anneler için el yapımı hediyeler

Sıradaki hediyemiz bir resim panosu. Anneniniz için hazırlayabileceğiniz bu pano beraber hatıralarınızı içeren fotoğrafları üzerinde bulunduruyor. Bu hediyeyi fotoğraf dışında istediğiniz malzemelerle süslemenizde mümkün. Tasarımı tamamen size kalmış. Hazırlama aşaması içinse fotoğraflar, dikdörtgen şeklinde bir tahta pano, küçük mandallar, yapıştırıcı ve süsleme malzemesine ihtiyacınız olacak. Bu malzemeleri hazırladıktan sonra mandallar yardımıyla resimleri panoya asın. Daha sonra hazırladığınız yazı ya da şekilleri resimlerin alt kısmına bir düzen içerisinde yapıştırın. En son aşamada tahta pano resimlik hediyesini duvara asarak kullanmak istiyorsanız üst kısmına bir asma ipi eklemeyi unutmayın.

Çaydanlıktan Dikiş Kutusu

anneler için el yapımı hediyeler

Çaydanlıktan dikiş kutusu, anneniz için kullanmadığınız bir çaydanlıkla hazırlayabileceğiniz el yapımı hediye. Bu hediye annenizin çok işine yarayacak bir hediye olacaktır. Bu çaydanlık hem annenizin dikiş malzemelerini muhafaza eder hem de kapağının iç kısmı iğnelik olarak kullanılabilir. Ayrıca görünüş itibariyle oldukça farklı ve şık bir hediye de olacaktır. Bu hediyenin hazırlanması ise birkaç yapım aşaması gerektiriyor. Çaydanlıktan dikiş kutusu için çaydanlık dışında biraz elyaf ve bir miktar kumaşa ihtiyacınız olacak. Bunları hazırlayınca öncelikle kapağın iç kısmına yerleştirmek için kumaşı yuvarlak şekilde kesin ve içine elyaf doldurun. Sonrasında ağız kısmını büzerek çaydanlık kapağının iç kısmına iyice yapıştırın. Böylece çaydanlığınızın iğnelik kısmı hazır hale gelecektir. Böylece iğneleri elyaflı bu kısma saplayarak muhafaza edebilirsiniz. Geriye kalan dikiş malzemelerini ise çaydanlığın iç kısmına bırakmanız yeterli. Böylece anneniz lazım olduğunda buradan kolayca alabilir.

Kalpli Kolye

el yapımı hediye anneye

Sıradaki hediyemiz annenize özel günlerde hediye edebileceğiniz bir takı hediyesi. Bu hediyenin kalpli kolye olması, daha anlamlı olmasını sağlayacaktır. Ayrıca kolyenin hazırlık aşamaları sizi hiç yormayacak kolaylıkta. Öncelikle kolyeyi yapmak için kalın ve ince yapıdaki takı teli, zincir ve renkli boncuklara ihtiyacınız olacak. Ayrıca takı yapımında kullanılan pense benzeri araçlar da tele şekil vermek için gerekli olacaktır. Malzemelerin hazırlanmasıyla kalpli kolye yapımına geçebilirsiniz. Yapım aşamasında ilk önce kalın tele istediğiniz büyüklükte bir kalp şekli verin. Sonrasında ince tellerin üzerine dört adet boncuk dizin ve uç kısımlardan kalbin ortasına sabitleyin. Kolyenin istediğiniz görünüme gelmesi için pense ile küçük rötuşlar yapın. Daha sonra zinciri kolyenin üst tarafından bir halka yardımıyla kolyeye takın. Böylelikle kolyeniz son hali alacaktır.

Çiçekli Yazılı Tablo

anneler için el yapımı hediyeler

Anneniz için hazırlayabileceğiniz sıradaki el yapımı hediye, yazılı bir tablo. Ancak bu tablo harflerin çiçeklerle süslenmesiyle daha gösterişli hale geliyor. Çiçekli yazılı tablo için öncelikle kalın mukavva karton, yapay çiçekler, kalın sünger ve kuvvetli bir yapıştırıcıya ihtiyacınız olacak. Sonrasında yapım aşamasına geçebilirsiniz. Öncelik kartonları yazacağınız yazının harflerini oluşturacak şekilde kesin. Daha sonra içlerini süngerlerle uygun şekillerde keserek doldurun. İsterseniz doldurduğunuz her süngeri yapıştırıcı yardımıyla sabitleyebilirsiniz. Süngerleri hazırladıktan sonra yapay çiçekleri de aynı şekilde süngerlerin üzerine yapıştırın. Böylece harflerin süsleme işlemi de tamamlanacaktır. En son aşamada harfleri bir pano üzerine ya da direk duvara çivilerle sabitleyebilir hediyenizi dekoratif hale getirebilirsiniz.

Kavanozda Hediye Çiçek

anneler için el yapımı hediyeler

Annenize verebileceğiniz hediyelerden biri de çiçeklerdir. Ancak her zaman aldığımız hazır kesilmiş çiçeklerin dışında kendi emeğinizle hazırlayacağınız kavanoz çiçeği, farklı bir hediye alternatifi olacaktır. Kavanozda hediye çiçek için sadece bir küçük kavanoz, istediğiniz bir çiçek fidesi ve hediye kavanozunu süslemek için biraz kurdeleye ihtiyacınız var. Burada dikkat etmeniz gereken fidenin boyutuna uygun bir kavanoz seçmek. Aksi takdirde çiçek fideniz çabucak solabilir. Buna dikkat ettikten sonra seçtiğiniz çiçek fidesini kavanozun içine düzgünce yerleştirin ve biraz toprak ekleyin. Daha sonra kurdele yardımıyla kavanozun süslenmesini bitirmiş olacaksınız. Eğer isterseniz çiçeğinizin üstüne anneniz için küçük bir not iliştirebilirsiniz.

Yazılı Kupa

anneler için el yapımı hediyeler

Sıradaki hediye fikrimiz anneniz için hazırlayabileceğiniz bir yazılı kupa. Bu kupanın özelliği kendi ellerinizle üzerine süsleme ve yazılar ekleyebilecek olmanız. Bu süsleme işlemi için çeşitli renklerdeki asetat kalemleri yeterli olacaktır. Daha sonra beyaz bir porselen kupa üzerine kalemlerle sırasıyla süsleme yapıp yazı yazabilirsiniz. Sonrasında yazının sabitleme işlemi için kısa bir süre fırınlamaya tabi tutun. Böylece yazılı kupa hediyeniz hazır olacaktır.

Resimli tablo

anneler için el yapımı hediyeler

Anneniz için hazırlayabileceğiniz resimli tablo hem sizin için hem de anneniz için oldukça anlamlı bir hediye olacaktır. Zira hediye üzerinde kullanacağınız resimler sizin küçüklükten şimdiki halinize kadar annenizle çekindiğiniz tüm resimlerinizi içeriyor. Size tam bir zaman tüneli hissi uyandıracak bu resimler el yapımı hediye için farklı bir fikir olacaktır. Hazırlayacağınız bu hediye için öncelikle siyah bir tabloya ihtiyacınız olacak. Resimli tablonun üzerindeki yazıları isterseniz siz hazırlayabilir, isterseniz hazır olarak tabloyu aldığınız yerde hazırlatabilirsiniz. Ancak orta kısmı boş bıraktırmayı unutmayın. Hazırladığınız küçüklük resimlerinizle bu alanı bir kalp oluşturacak şekilde doldurun. Böylelikle hediyenize son halini vermiş olacaksınız.

Canım Anneciğim Fotoğraflı Taş Blok

CEVAP VER