El Yapımı Tebeşir Kupa Bardak

tebeşir kupa el yapımı

Sevdikleriniz için el emeği göz nuru bir hediye yapmak istiyorsanız tam da doğru adrestesiniz! Kara tahta görünümlü kupa bardak, sevdiklerinize verebileceğiniz en güzel hediyelerden bir tanesi! Hem de kendi emeğinizle yapabileceğiniz güzel bir proje! Dışarıdan hazır bir hediye yerine kendi el emeğiniz ile yapılan bir hediye, sevdiklerinizi çok daha mutlu edecektir kesinlikle! Bugünkü el yapımı hediye projemizde çok sıra dışı bir kupa bardak tasarlayacağız! Kara tahta görünümüne sahip bu kupa bardağa dilediğiniz mesajı yazıp arkadaşlarınıza veya sevgilinize hediye edebilirsiniz! Üstelik çok basit malzemeler ile! Evde bulunan kullanılmayan malzemelerinizi bu DIY projesinde değerlendirebilirsiniz! Sade düz bir beyaz kupanın bu kadar değişebileceğine siz bile inanamayacaksınız! Peki, kara tahta görünümlü kupa bardak nasıl yapılır? Cevabı oldukça basit! Bu projeyi sizlere daha pratik bir hale getirmek için en ayrıntılı ve resimli bir şekilde kara tahta görünümlü kupa bardak yapılışını anlatacağız! Bu projede Multi-Surface boya türünü kullanabilirsiniz! Böylece kupa bardağınız daha kaliteli bir görünüme sahip olacaktır! Öyleyse bir an önce kara tahta görünümlü kupa bardak yapılış aşamalarına geçelim!

TEBEŞİR KUPA BARDAK İÇİN MALZEMELER

• Kupa bardak
• Kara tahta boyası
• Tebeşir
• Bant

KARA TAHTA GÖRÜNÜMLÜ KUPA BARDAK YAPILIŞI

tebeşir kupa el yapımı

Bu DIY projesinin boyalar ile yapıldığına hiç aldırmayın! Kupa bardağın boya ile boyanması size pek sağlıklı gelmeyebilir fakat bu projede sadece kupanın alt yarısını boyadık! Bu yüzden yiyecek ya da dudakla temas etmeden gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz!  Sağlığa uygun kupa bardağın yapılış aşamalarına bir göz atalım!

tebeşir kupa el yapımı

İlk olarak, küçük bir fırça kullanarak, 3 boya kat kara tahta boyası uygulayın ve her bir kat arasında tamamen kurumasını bekleyin! Düzgün ve nizami bir şekilde kara tahta boyasını uygulamak istiyorsanız bir banttan yardım alabilirsiniz! Kupa bardağının üst yarısını ve kulpunun yarısını bant ile kaplayın! Kara tahta boyasını uygularken bu bölgelere asla boya değmeyecektir! Boyanın kuruma işlemi bittikten sonra bandı yavaş yavaş çekin! Gece beklettikten sonra onları tebeşirle ovun ve iyice temizleyin! Daha sonra üzerine farklı bir renk tebeşir ile dilediğiniz gibi kişiselleştirebilirsiniz!

tebeşir kupa el yapımı

Kupa bardağınızın altına eğlenceli mesajlar yazmak, bu projenin en güzel kısmı! Hediye edeceğiz kişiye uygun mesajlar yazarak kupa bardağınızı komik bir hale getirebilirsiniz!

tebeşir kupa el yapımı

Ve kupalar armağan olduğu için onları güzel hediyelerle doldurmak isteyebilirsiniz. Kupa bardak hediyesi sizler için yeterli gelmediyse bu ek ürünler kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olabilir!  Kupa bardağınızın içine renkli resimlerin yer aldığı sevimli bir takvim eklemek, güzel bir fikir olabilir! Ayrıca birkaç parça çikolata hiç de fena olmazdı! Çikolatayı ve takvimi ekledikten sonra hediyeniz daha da güzelleşecek kesin!

Boyalı projeler yapılırken her zaman akla ilk gelen şey, ürünün nasıl yıkanacağı! Genelde bu tarz boyalar kalıcıdır ve kolay kolay çıkmaz! Fakat yine de bulaşık makinesinde yıkamamakta fayda var! Kara tahta görünümlü kupa bardağınızı mümkün olduğu kadar elinizde yıkayınız! Kupa bardağınızı içi dolu bir şekilde hediye paketi ile ambalajlayın ve üzerine saten kurdeleler ile gerekli süslemeleri yapın!

Ve bitti! Kupa bardağınız kullanıma hazır! Sevdikleriniz kupa bardağa mı daha çok sevinecek yoksa içindekilere mi? Kara tahta görünümlü kupa bardak, minnettarlığımızı gösteren, tatlı ve mükemmel ucuz bir hediye! Ellerinize sağlık!

CEVAP VER