El Yapımı Çiçek Kumaş Kolye

El yapımı kolye
Kendi kolyenizi kendiniz tasarlamak istemez miydiniz? Kulağa oldukça güzel geliyor öyle değil mi? Üstelik bu kolyeler hem çok şık duruyor, hem oldukça zahmetsiz bir şekilde hazırlanıyor, hem de böylesine zarif bir kolyeyi çok ucuza mal ediyorsunuz! Görüntüsü ile oldukça dikkat çekici el yapımı çiçek kumaş kolyeler ile, kız arkadaşlarınıza doğum günlerinde süper bir hediye sürprizi yapabilirsiniz. Hazırlanması ve yapımı oldukça kolay olan kumaş kolyeler, yaz aylarının vazgeçilmez aksesuarı olacak! Emek verilerek hazırlanan her şey çok kıymetli olur! Hayatın her alanında olduğu gibi, bir insan bir şeye zahmet veriyorsa, içine emeğini katıyorsa, o şey Dünya’nın en değerli, en anlamlı şeyi haline geliyor. Kendi hazırlayacağınız el yapımı bir hediye, milyonlarca dolarlık, en pahalı hediyelerden bile çok daha kıymetlidir. Çünkü işin içerisinde kendi yeteneğiniz ve emeğiniz vardır. El Yapımı Çiçek Kumaş Kolye de işte bu kıymetli hediyelerden biri. Şimdi hazırsanız, adım adım bu anlamlı ve şık hediyenin nasıl hazırlandığından bahsedelim!

El Emeği Kolye Yapımı İçin Gerekli Olan Malzemeler;

kumaş kolye
*** Şeffaf Tutkal
*** Makas
*** Kumaş Artıkları (Kolyenizi istediğiniz renklerde hazırlayabilirsiniz.) Eğer örnekteki kolye modeli hoşunuza gittiyse, turkuaz renkte kumaş parçaları bulmanız gerekiyor. 5 Şerit ve yaklaşık 35 cm uzunluğunda kumaş kesin.
*** Toka ve Kolye Zinciri
*** Pense
Not: Bu harika tasarımı kolye olarak tasarlayabileceğiniz gibi, dilerseniz dekoratif süs eşyası olarak evinizi süsleyebilir veya sevdiklerinize ev hediyesi olarak da armağan edebilirsiniz.
el yapımı kumaş kolye yapımı
Adım 1 – İşe ilk önce kumaşın yarısını katlayarak başlayın! 4 ya da 5 rulo olarak hazırlayabilirsiniz. Kumaşı sıkı bir şekilde toka etrafına bağlayın.
Adım 2 – Kumaşın her turunda arasına tutkal ekleyin. Yukarıdaki fotoğrafta
görüldüğü gibi kumaş bükün.
el yapımı hediyeler
Adım 3 – İşlemin her aşamasında kumaşın içerisine küçük damlalar halinde tutkal sürün! Bu şekilde çalışmaya devam edin!
Adım 4 – Göz kararı kumaş gül şeklini aldığında işlemi bitirebilirsiniz.
Adım 5 – Gül-Lale hangi çiçeği yapmaya karar verdiyseniz, hem altına, hem de üstüne birer damla tutkal sürün!
el yapımı hediyeler
el yapımı kumaş kolye
Adım 6 – 5 Adet gül şekli verilmiş kumaşın altına şerit halinde kesilmiş bir kumaşa kolye zincirini koyup yapıştırın.
Adım 7 – Tüm işlemler bittikten sonra, tutkalın 1-2 saat kurumasını bekleyin!
el yapmı kolye
İşte hepsi bu kadar! Artık her türlü güzel övgüyü kabul edebilirsiniz:)

CEVAP VER