Kaseden Dekoratif Ev Süsü Yapımı

el yapımı paslanmaz çelik kase süsü

Her Anneler Günü öncesinde olduğu gibi bu yılda birçok kişiyi bu özel gün öncesi “ Bir tanecik Anneme ne hediye alayım?” telaşı sarmış durumda. Anneler her şeyin en iyisini hak ederler. Onlar için ne yapılsa azdır. İşte söz konusu da Anneler Günü hediyesi olunca da anneye en çok yakışacak ve onu en çok mutlu edecek hediye arayışı başlar. Aslında hediyemiz ile ilgili kriterlerimiz bellidir. Nedir bu kriterler? Kısaca bu kriterleri sıralayacak olursak; Alacağımız hediye orijinal olmalı, Önceki yıllardan farklı olmalı, Hediyeyi alacağımız kişiye uygun olmalı. Ve son olarak tabi ki bütçemize de uygun olmalı. Peki kriterlerimizi belirledik. Şimdi sıra bu kriterlere uygun bir hediye bulmaya geldi. İşte bütün sorunlarda işte bu noktadan sonra başlar. Ya bu kriterlere uygun hediye bulamayız. Veya bulduğumuz hediye bütçemizi aşabilir. Ancak bu Anneler Gününde bütün bu sorulardan ve sıkıntılardan sizi kurtaracak, az evvel sıraladığımız bütün kriterleri karşılayacak harika bir hediye önerimizi var! Bugün sizlere “Paslanmaz çelik kaseden askılı saksı” yapımını resimler eşliğinde anlatacağız. Bu el yapımı hediyeye öyle güveniyoruz ki kesinlikle anneler gününe en çok yakışacak bir hediye olacağına inancımız tam! Anneler evlerinin en güzel köşesini işte bu askılı saksıya ayıracaktır. Hem orijinal, hem sıra dışı hem ekonomik hemde tam Annenize göre.. Bütün kriterleri gördüğünüz gibi içinde barındıran harika bir Anneler Günü hediyesi… Sizce de öyle değil mi? Anneler zaten çiçekli,bitkili hediyelere bayılırlar. Birde böyle modern bir “askılı saksı” olunca eminiz zevkten dört köşe olacaklardır. Dilerseniz sözü daha fazla uzatmadan bu harika projenin anlatımına geçelim. Ama önce bu Proje için gerekli Malzemeleri sizlere yazalım .

Bu Proje için gereken Malzemeler:

• Paslanmaz Çelik Kase
• Matkap
• 3 parça Dekoratif zincir
• Vidalı Kanca
• Ayarlanabilir vidalı karabina
• Altın sarısı Spery Boya ( İsteğe bağlı farklı renklerde kullanılabilir)

el yapımı paslanmaz çelik kase süsü

Yukarıda bu projeyi gerçekleştirmeniz için sıraladığımız malzemelerin hemen hepsini bir nalburdan veya yapı marketlerden çok kolay temin edebilirisiniz. Çelik kâse ise evinizde mevcut ise kullanabilir veya resimdeki gibi görünün bir kâse satın alabilirisiniz. Bütün malzemeleri temin ettiğinizi varsayarak yazımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz.

el yapımı paslanmaz çelik kase süsü

İlk Yapılacak işlem paslanmaz çelik kâse üzerine üç delik açmaktır. Kâsenin tavana asıldığında üzerinde bir biri ile eşit mesafede olacak şekilde matkap yardımı ile üç delik açılmalıdır. Çelik kâse üzerinde açılacak deliğin büyüklüğü üzerine takacağınız vidalı karabina’nın içinden geçebileceği büyüklükte olmalıdır. “Karabina” dediğimiz aparat zincir ile kâse arasında yer alan ve zinciri kâseye kolay bir biçimde tutmasını sağlayan estetik bir malzemedir. Karabina isimli bu aparat sitemizde yayınladığımız resimler arasında yer almaktadır. Detaylı bilgi için internet üzerinden arama yapılabilir.

el yapımı paslanmaz çelik kase süsü

Şimdi ise sırada çelik kâseyi sprey boya yardımı ile boyamak var. Altın sarısı veya siz zevkinize göre odanıza uygun herhangi bir renk seçebilirisiniz. Bu ürünü anneler gününde hediye olarak düşünüyorsanız da artık onun evine uygun bir renkte yapmanızda fayda var. Sprey boya ile ilk defa boyama yapacaksanız birkaç küçük uyarımız olacak. Birincisi sprey boya yapmadan önce ağzınız burnunuzu kapatacak bir maske (tülbentte işinizi görebilir) kullanmanızı öneririz. Zira sprey boyalar içinde yer alan bazı kimyasallar sağlık açısından ciddi zararları var. İkinci uyarımız ise boyama işlemi için açık alanları tercih etmelisiniz. Bunun sebebi de hem sağlık açısından daha uygun oluşu hemde kapalı alanlarda uzun süre sprey boyanın kendine has ağır kokusunun çıkmamasıdır. Son olarak da boyama yapmadan önce sprey boyayı iyice çalkalayıp boyayacağınız yüzeye en az 30 cm mesafeden uygulamalısınız. Çok fazla yakından boyamaya kalkışırsanız yoğun bir şekilde boya yüzeye uyguladığınızdan boyada akma dediğimiz olay gerçekleşecektir. Bu durumda sonrasında göze pek hoş görünemeyen bir durumdur. İyi simi siz satın aldığınız sprey boya üzerinde üreticinin verdiği bilgiler doğrultusunda boyama işlemini yapın.

el yapımı paslanmaz çelik kase süsü

Şimdi kâseyi bir güzel boyadık. Kenarlarından karabin denilen aparatlar ile eşit uzunlukta kesilmiş üç parça zinciri kaseye tutturduk. Sıra bu saksıyı evin güzel bir köşesinde tavana asmaya geldi. Matkapla tavan delik açmadan evvel bu askı saksının evin hangi noktasına uygulanacağına birkaç kez düşünerek karar vermeniz gerekmektedir. Bunun için iyice düşünüp taşınıp tavana gereksiz yerde deliklere açmadan karar vermelisiniz. Kâsenin büyüklüğüne ve tavana tutturduğunuzda sallanma ve çarpma ihtimallerini göz önünde bulundurarak en uygun yeri seçmeye çalışın. Bu arada delik açılacak tavanın alçı veya beton olması kullanacağınız malzemelerin değişiklik göstermesine sebep olabilir. Kullanacağınız matkap ucunu da çok kalın seçmeyin. Zira asacağınız saksı her şeyiyle beraber topladığınızda çok da ağırlık teşkil etmez. Delik açtıktan sonra dübel çakınız. İçine de vidalı kancayı yerleştirin. Şimdi zincirleri uçlarından vidalı kancaya asabilirisiniz

el yapımı paslanmaz çelik kase süsü

Bu projemizin işçilik gerektirecek kısmı bitti. Şimdi sıra saksı içine ne tür bitkiler yerleştireceğinize karar vermeye geldi. Bu konuda ne tür bitki yetiştireceğinize karar vermek sizin paşa gönlünüze kalmış bir konu. İster asma saksınızda canlı bitkiler yetiştirirsiniz; İsterseniz de yapay bitkiler ile saksınızın içini doldurabilirsiniz.

el yapımı paslanmaz çelik kase süsü

Evet, sevgili okurlarımız gördüğünüz gibi işin sonunda ortaya mükemmel bir annelere günü hediyesi çıkarmış oldunuz. Tabi Anneler günü hediyesi dediysek yakın zamanda Anneler günü yaklaştığı için o güne özel, güzel bir hediye olur düşüncesiyle söylüyoruz. Yoksa bütün sevdikleriniz içinde harika bir hediye olabilir. Yeter ki siz bu el yapımı projeyi yapmaya karar verin. Paslanmaz çelik kâse askılı saksıyı kime hediye ederseniz edin bu hediyeye bayılacaktır. En başta anneniz tabi ki:) Bir sonraki el yapımı hediye anlatımında daha görüşmek dileğiyle hoşça kalın.

CEVAP VER