Kaşıklardan Çiçek Buketi Yapımı

kaşıklardan el yapımı çiçek buketi

Bu yazımızda sizlere plastik kaşıklardan çiçek buketi yapımını anlatacağız. Sevgililer günü, anneler günü veya yıldönümlerinde bayanlara verilebilecek en güzel hediyelerden biri olan çiçek buketi yapımı hediyesi ile sevdiğiniz kadını fazlasıyla mutlu edebilirsiniz. Bayanların hediye olarak almaktan en çok hoşlandığı şeylerden biri çiçeklerdir. Hediye ettiğiniz kişilerin bir ömür boyu verdiğiniz çiçekleri saklayabilmelerini ve vereceğiniz çiçeklerin el yapımı hediye olması ile manevi değerinin yüksek olmasını istemez misiniz?

kaşıklardan el yapımı çiçek buketi

Plastik kaşıklardan hazırlayacağınız çiçek buketi, boyama işlemleri ile birlikte 1 saatinizi alacak bir hediye yapımı olacaktır. Bayanların almaktan en çok hoşlandığı hediyelerden biri olan çiçek buketini, evinizde kolayca hazırlayabileceksiniz. Yapımı oldukça pratik olan çiçek buketinin malzemelerini merak ediyorsanız hemen paylaşmak isteriz.
El Yapımı Çiçek Buketinin Malzemeleri:
• Plastik kaşık
• Mor, eflatun, beyaz, sarı ve yeşil tonlarında sprey boya
• Fazlasıyla chopstick ve plastik ornimentaller
• Yapıştırıcı
• Bir adet sepet
• Turuncu renkte yün ip ve makas
1. Adım: Plastik Kaşıkları Boyama

kaşıklardan el yapımı çiçek buketi

Her çiçek için en az 3 adet plastik kaşığa ihtiyacımız olacak. Çiçeklerinizin daha güzel görünmesini istiyorsanız 6 adet plastik kaşık kullanmanız yeterli olacaktır. İlginç hediye fikirleri arasında olan el yapımı plastik kaşıktan çiçek buketi yapımı için ilk adım plastik kaşıklarımızı boyamaz olacak. Yapmak istediğiniz çiçeğin sayısına göre plastik kaşıklarınızı sprey boya ile boyayın. Mor, sarı, beyaz ve sarı tonlarında sprey boyalar ile kaşıklarınızı tamamen boyayın. Boyama işlemine kaşıkların ön yüzlerinden başlayın. Ön yüzleri kurumadan arka yüzünü boyamaya geçmeyin.

kaşıklardan el yapımı çiçek buketi

Sprey boya ile boyama tekniği yaptıktan sonra kaşıklarınızı en az 30 dakika kurumaya bırakın. Tamamen kurumadan işlemlere devam etmeniz kaşıklarınız üzerinde bulunan boyanın akmasına veya bozulmasına sebep olabilir. Güzel bir çiçek görünümü vermek istiyorsanız mutlaka boyanın kurumasını beklemelisiniz.

kaşıklardan el yapımı çiçek buketi

2. Adım: Kaşıkları Yapıştırma

kaşıklardan el yapımı çiçek buketi

40 dakika kurumaya bırakmış olduğumuz plastik kaşıklarımız iyice kuruduktan sonra plastik kaşıklarımızı yapıştırma işlemi yaparak çiçek haline getirmemiz gerekiyor. Yapıştırma işlemi yapmadan önce bir maket bıçağı yardımı ile kaşıklarınızın uçlarını kısaltabilirsiniz. Aşağıdaki resimde göreceğiniz gibi çiçeklerimizi oluştururken farklı renklerdeki sprey boyalar ile boyamış olduğumuz kaşıklarımızın çukur kısımlarını birbirine bakacak şekilde yapıştırıcı ile yapıştırıyoruz.

kaşıklardan el yapımı çiçek buketi

Yapıştırıcı kullanamıyorsanız, bir bant yardımı ile de kaşıklarınızı yapıştırabilirsiniz. En az 3, en fazla 6 adet kaşığı çukur kısımları birbirine bakacak şekilde yapıştırınca, kaşıkların lale görünümünü vereceğini görebilirsiniz.

3. Adım: Çiçeklere Doğal Bir Görünüm Verme

kaşıklardan el yapımı çiçek buketi

Lale şeklinde yapmış olduğumuz çiçeklerimizin daha doğal bir görünüme ulaşması için yün ip ve makastan yardım almamız gerekiyor. Bunun için yün ipimizden küçük püsküller yapıyoruz. Sevgiliye yapılabilecek sürprizler arasında bulunan çiçek buketimize doğal bir görünüm vermek adına yapay ornimantellerden de yardım alıyoruz. Yaptığımız püskülleri, lale görünümü vermiş olduğumuz plastik kaşıklarımızın ortasına yapıştırıyoruz. Bu sayede çiçeklerimiz daha doğal bir görünüm elde edecektir.

4. Adım: Çiçek Buketini Tamamlama

kaşıklardan el yapımı çiçek buketi

Plastik kaşıklardan oluşturduğumuz lale görünümlü çiçeklerimizi tam anlamıyla bir çiçek buketine dönüştürmek için bir sepete çiçeklerimizi yerleştirmemiz gerekiyor. Mor, beyaz ve sarı tonlarda yapmış olduğumuz çiçeklerimizi sepetin içerisine sırası ile yerleştirelim. Burada çiçeklerimizin görünümünün bozulmamasına dikkat etmeliyiz. Bayana hediye olarak yapılabilecek el yapımı çiçek buketimizi, dilediğimiz şekilde süsleyebiliriz. Bunun için dekorasyon malzemeleri satan yerlerden yapay kelebekler, yapay otlar ve yapay süslemeler alabilirsiniz. Çiçek buketinizi süslemek tamamen hayal gücünüze kalmış bir detay olacaktır. Çiçeklerinizi sepete yerleştirdikten sonra, sepetin etrafına dilerseniz bir kurdele yardımı ile fiyonk yapabilirsiniz. Bu sepetinizin daha hoş bir görünüme sahip olmasını sağlayacaktır.

Bu kadar şık bir hediye karşısında büyülenmeyecek bayan var mıdır ki? Emin olun her bayan böyle bir hediyeye bayılır ve evinin en güzel köşesini sizden gelen çiçeklere ayırır. Aynı zamanda da uzun yılar kullanabileceği bir çiçek olması sebebiyle de yıllarca kullandıkça sizi hatırlayacaktır.

CEVAP VER