Soda Şişesinden Vazo Yapımı

şişeden vazo yapımı

Evimizde içi boşalan, tüketilen soda şişeleri genellikle çöpe atılır. Doğaya özen gösteren kişiler ise boş şişeleri geri dönüşüme iade ederek doğal döngüye destekte bulunurlar. Şimdiki projemiz ile içindeki malzemesi bitmiş olan her şişeyi dekoratif birer vazo haline getirebileceğiz. Hem de sadece ihtiyacımız olan renkli ipler olacak. Sonuç ise çöpe atılacak bir malzemenin en güzel şekilde dekoratif bir ürün olarak kullanılabilirliği olacaktır.
Soda şişesinden yapacağımız vazoları Anneler Günü hediyesi olarak kullanabileceğimiz gibi hayatımızda değer verdiğimiz insanların özel günlerinde doğum günü hediyesi olarak da sunabiliriz. Hatta kendi ortamlarımızda kullanmak için de yapabiliriz. Ofislerimizde veya evlerimizde çalışma masalarımıza ekleyeceğimiz bu vazonun içerisindeki çiçekler çalışmalarımızı çok daha etkili kılabilir. Sadece görsellikleri ile bile ruhumuza bir huzur katabilir.
Cafe veya herhangi bir mekan işletmecileri, iç mekanların masalarına ekleyecekleri kolay vazolar ile ortama ayrı bir dokunuş katabilirler. İnsanların doğal çiçekleri görebilmek isteyecekleri ve derin bir nefes alarak yaşamanın keyfini sürebilecekleri her mekanda rahatlıkla bu vazolar kullanılabilir.

 

Vazo Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

• Renkli ipler (mümkünse hasır veya saman ip),
• Silikon ile silikon tabancası veya sadece cam yüzeye yapışabilen herhangi bir yapıştırıcı,
• Son olarak da evde içindeki malzemeyi tüketmiş olduğumuz herhangi bir cam şişe (genellikle soda şişeleri kolay temin edilebilir.)
Soda Şişesinden Vazo Yapımı

Uygulamaya cam şişemizin alt bölümünden başlıyoruz. Yaklaşık 1 -2 parmak uzunluğundaki bir alana tam daire şeklinde silikon veya yapıştırıcı uyguluyoruz. Yapıştırıcı sürdüğümüz bölüme hemen kurumadan ipimizi sıralı olarak doluyoruz. İplerin renk seçimi ve renklerin boyları tamamen bizlerin zevkimize bağlı olarak belirlenecektir.

soda şişesinden dekoratif vazo yapımı

Şişenin üzerini sarmak için kullanacağımız ipler ince de olabilir. Ancak hem uygulamanın kolaylığı hem de dolgun ve sıkı görünümü sebebiyle bizler orta ya da kalın ipler kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Özellikle hasır veya saman ipler bu proje için en uygun seçim olacaktır.
Elde ettiğimiz vazonun içerisine günlük bahçe çiçeklerinden bir iki tane ekleyebileceğimiz gibi canlı çiçek yerine yapay çiçekleri de tercih edebiliriz. Hatta eğer özel bir gün için örneğin anneler günü hediyesi için uygulayacaksak çiçeklerin arasında küçük bir not ekleyerek annemize olan sevgimizi kelimeler ile ifade edebiliriz. Aynı şekilde doğum günü hediyesi olarak sunacağımız arkadaşımıza ya d yakınımıza ait olan duygularımızı ifade eden cümleleri de bu not kağıdına dahil edebiliriz.

CEVAP VER