El Yapımı Düğün Hazırlıkları

Yaz aylarına girilmesi ile birlikte düğün sezonları da açılmış olup, düğün hazırlıkları tüm heyecanı ile hızla devam etmektedir. Düğün hazırlıkların da küçük fakat sizleri ve davetlileri mutlu edecek birçok hediyeler mevcuttur. Bu hediyeler hem düğüne renklilik katarken hem de gelen misafirlere sizlerden birer hatıra olarak kalır. Bu hediyeler arasın da yer alan nikâh şekeri, kına yakılırken kullanılan taçlar, süslü davetiyeler gibi sıralanmaktadır. Bunun haricin de tabi ki gelin için hazırlanmış ayakkabılar, takı kurdelesi gibi etkenler de oldukça önem taşımaktadır. Son zamanlar da moda olan farklı renkler gelinlere oldukça renk katarak farklı bir hava vermektedir. Bunlar aynı zaman da oldukça şeker bir görünüme kavuşmanızı sağlamaktadır. Gelin için satın alınan ayakkabı haricin de gelinin rahat etmesi için çiçeği ile takım olacak şekil de gelinler kendilerine bir converse veya babet alarak onları süsleyerek düğün sırasın da giymektedir. Bu ayakkabılar hem oldukça tatlı bir hava katarken aynı zaman da geline rahatlık sağlamaktadır. Peki, düğün hazırlıkları sırasın da kullanılan bu eğlenceli şeyleri nasıl ve hangi malzemeler ile yapılır? Bu sorunun cevabını ise yazının devamın da görebilir ve inceleyebilirsiniz.

Kolay Nikâh Şekeri Yapımı

el yapımı düğün şekeri

Düğün hazırlıkların başın da misafirlere sizlerden birer hatıra bırakmak ve onları memnun etmek amacı ile nikâh şekerleri yapılarak nikâhtan sonra dağıtılmaktadır. Nikâh şekerlerinin birçok modelleri bulunmakta olup, şişede olanı, yapıştırmalı olanı, kokulu taşlardan oluşanları gibi değişkenlikler göstermektedir. Bunların hazırlanması ise aslında oldukça basit olup, yapmanız gereken sadece malzemeleri toptancılardan tahmini sayıya göre temin etmek olacaktır. Malzemeleri satın aldıktan sonra istediğiniz şekil de yapabilir ve dağıtıma hazırlayabilirsiniz. Peki, kolay nikâh şekeri nasıl yapılır konusun da sizlere nikâh şekeri yapımından bir örnek yapımı anlatacak olursak eğer küçük kavanozlara yapılan nikâh şekerini anlatacağız. Öncelikle küçük kavanozlar, kurdele, renkli badem şekeri ve çiçek satın alıyorsunuz. Daha sonra ise kavanozları resimde de göreceğiniz üzere kenarlarına kurdele ile fiyonk yapmalı ve kapağın üzerine de satın aldığınız çiçeği yapıştırmalısınız. Kavanozun içerisine renkli şekeri koyarak kapağını kapattığınız da oldukça şık bir nikâh şekerine sahip olabilirsiniz.

Gelin Ayakkabısı Süsleme

el yapımı düğün ayakkabısı

Her gelinin hayali olan gelinlik, aksesuarlar ve ayakkabıları her ne kadar önceden berri akılların da olsa da zamanın ilerlemesi ve yeni modellerin çıkması ile o an geldiğin de hayallere yaklaşık da olsa farklılıklar göstermektedir. Son zamanlarda en çok ilgi gören gelin ayakkabısı süslemek her gelinin ilgisini çekmiş ve nasıl yapıldığını merak etmektedir. Aslın da oldukça kolay olan süsleme işi biraz da hayal gücü gerektirmektedir. Rahatlık açısından düz converse gibi ayakkabıları süslerken, aynı zaman da topuklu ayakkabıları da süsleyebilirsiniz. Örnek olarak sizlere converse ayakkabı süslemesini anlatacağınız. Fakat siz buna ekleme veya farklılık katarak yapabilirsiniz. Düz converse ayakkabı, kurdele, inci boncuk ve yapıştırıcı gerekli malzemelerdir. Öncelikle aldığınız ayakkabıya kurdeleyi bağcık yerine geçirmelisiniz. Daha sonra ise ayakkabının alt kısmını yani tabanın yan kenarlarını boncukları yapıştırmalısınız. Daha sonra ise resimde de gördüğünüz üzere tabanın üst kenarlarını boncuklar ile donatıyorsunuz. Üst kısma hazır dantel yapıştırarak daha şık görünmesini sağlarken parıltı vermek amacı ile aralara parlak taşlardan yapıştırabilirsiniz. Tamamen sizin hayalinize bağlı olarak değişebilir. Örneğin çiçeğiniz pembe tercih ederseniz ayakkabı bağcığını pembe kurdeleden yapabilirsiniz. Bu şekil de gelinliğinize daha şirin bir hava katmış olursunuz. Renk ve modeller tamamen sizlere aittir.

CEVAP VER