El Yapımı Nişan Hazırlıkları

Evliliğe atılan ilk adım olarak bilinen nişan, çiftlerin birbirlerine sözü anlamını taşırken düğün öncesi hazırlık anlamına da gelmektedir. Nişan dönemin de aileler de birbirlerini yakından tanırken, aynı zaman da akrabalarınızın da sizin özel gününüzde yanınızda olduğu günlerden birisidir. Düğün öncesi özel günlerden birisi olan nişan için sunulmuş iki seçenek vardır. Bu seçenekler ise birisi ev içerisinde yapılan küçük çaplı nişan olurken diğeri ise büyük yani düğün gibi yapılmış olan nişandır. Bu seçenekler aile ile sizin aranızda karar verilecek bir durum olur. Nişanın seçeneğine göre hazırlıklar devam eder. Örneğin evde yapılan nişan da kıyafetiniz daha sade olurken büyük nişan da daha abartılı bir kıyafet giyebilirsiniz. Fakat büyük ya da küçük nişan da ayrılmayan ve değişmeyen bazı aksesuarlar vardır. Bunlar her iki türlü nişanda da uygulana bilinir. Bunları sıralamak gerekir ise; nişan tepsisi, nişan ayakkabısı, nişan hediyeleri, söz mendili, çeyizlik bohça gibi devam etmektedir. Peki, bunlara çok para harcamadan kendi emeğiniz ile yapmaya ne dersiniz? Nasıl diye soracak olursanız sizlere vereceğimiz fikirler ile sizde hayal gücünüzü katarak kolaylıkla yapabilirsiniz.

Nişan Tepsisi Nasıl Yapılır?

el yapımı nişan tepsisi

Masrafa girmeden kolay bir şekil de kendi emeğiniz ile nişan tepsinizi yapmaya ne dersiniz? Bu oldukça kolay bir şekilde yapılmakta olup, istediğiniz şekilde yapabilirken aynı zaman da hayal gücünüz buna eşlik edecektir. Nişan tepsinizi kendiniz yapmak için öncelikle ihtiyacınız olacak malzemeler ise; inci taşlar, saten kumaş, silikon, küçük çiçekler, makas, kurdele gibi..

el yapımı nişan tepsisi

Öncelikle küçük boy tepsi satın almalısınız. Daha sonra ise bu tepsinin orta kısmını saten kumaş ile kaplamalısınız. Bu saten kumaş ile kaplamanız için silikon kullanabilirsiniz. Daha sonra ise tepsinin kenar kısımlarına incileri yapıştırmalısınız. Resimde de gördüğünüz üzere süslemeleri yaparak nişan tepsinizi hazır hale getirebilirsiniz. Hayal gücünüze ve zevkinize göre süslerde değişiklik yapabilir ya da renkleri farklılaştırabilirsiniz.

Nişan Ayakkabısı Süsleme

el yapımı nişan ayakkabısı

Nişanız için son modaya ayak uydurmak istiyorsanız sade olarak satın aldığınız ayakkabılarak dokunuşlar yaparak eğlenceli ve uyumlu hale getirebilirsiniz. Nasıl diye soracak olursanız yapmanız gereken yazımızın devamını okumak olacaktır. Öncelikle sade olarak satın aldığınız ayakkabının üzerine inci boncukları silikon yardımı ile yapıştırmalısınız. Daha sonra ayakkabının arkasına ve ön sağ kısmına küçük çiçek yapıştırarak oldukça şık ve kullanışlı ayakkabı tasarlayabilirsiniz. Resimde de örnek ayakkabı süslemesini görebilir ve isteğiniz doğrultusunda değişiklikler yapabilirsiniz.

Nişan Hediyeleri Yapımı

el yapımı nişan çiçeği

Nişanınızın misafirleriniz için de unutulmaz bir gün olmasını istiyorsanız onlara bugünden hatıra bir hatıra bırakmalı ve onların da memnun olmasını sağlayabilirsiniz. Nişan hediyeleri genellikle nişan şekerlerinden, küçük dolap süslerinden ve buna benzer hediyelerden oluşmaktadır. Peki, bu tarz hediyelik eşyalardan siz yapmaya ve misafirlerinize dağıtmaya ne dersiniz? Öncelikle toptancıdan küçük şişeler almalı ve bu şişelere renkli badem şekerleri koymalısınız. Daha sonra bunların üzerlerine küçük çiçek ve kurdeleden fiyonklar yaparak süslemelisiniz.

Çeyiz Bavulu Süsleme

el emeği nişan hazırlıkları

Nişan zamanın da çeyiz götürmek adetten gelen bir gelenek olup, eskiden yapılan bohçalar artık tarihe karışmış olup, son zamanlar da yapılan sandıklar da yavaş yavaş raflardan kalkmaktadır. Bunun için yapılan yeni çıkan bavullar süslenmektedir. Bu süslenen bavullar ileride de kullanmak için güzel bir fikir olmaktadır. Hazırlanan çeyizleri bavula koyarak bavulun süslemesini kendiniz yapabilirsiniz. Gelin için hazırlanan bavula gelinlik havası verilirken, damat için hazırlanan bavula ise damatlık havası verilmektedir. Oldukça tatlı bir görünüm için ideal bir seçim olacaktır. Bunun yapımını ise paylaştığımız fotoğraftan kolaylıkla görerek yapabilirsiniz.

CEVAP VER