Kavanozlardan 12 Farklı Hediye Yapımı

Mason Kavanozu nasıl alabilirim? İnternet üzerinden alabileceğiniz gibi mağazalardan temin etmeniz de gayet mümkün. Güzel görünümleri, birçok ürün yapımında kullanılabilir olmaları ve uygun fiyatları ile tercih edilmeleri gayet normal! Biz de sizlere bu güzel kavanozlar ile neler yapılabileceğini göstermek isteriz. Sıkı durun, başlıyoruz! 🙂

1- Yağ lambası yapmak çok kolay!

el yapımı kavanoz hediyeleri

Yapmanız gereken hangi boyutta bir yağ lambası yapmak isterseniz ona uygun mason kavanozuna sahip olmak. Şimdi ise aldığınız bu güzel kavanozun yarısından fazlasını (%60 civarı) lamba yağı ile doldurmaya başlayalım. Daha sonra pamuklu bir fitil yerleştirelim ve kapağa açtığımız delik ile sabitleyelim. Çoğunluğunun lamba yağı içerisinde olduğundan emin olalım. Fitili yaktığınız da istediğiniz etkiyi görebilmeniz biraz zaman alabilir. 1 saat civarı bekleme ile daha güzel bir sonuç alacaksınız. Geliştirmek ve tasarım da çığır yaratmak sizin eliniz de!

2- İnanılmayacak kadar güzel..

el yapımı kavanoz hediyeleri

Fotoğrafta görülenin aslında çok daha güzelini kendiniz yapabilirsiniz. Ben şahsen fotoğrafta ki tabloya bayıldım. Bunu balkonunuza, bahçenize veya işletmenize uygulayabilirsiniz. Gerçekten çok uygun fiyata ve kolay işlem ile yapabilmek sizin eliniz de! Yapmanız gereken mason kavanozu, içerisine koyabileceğiniz lambaları almak ve nereye dizayn edecekseniz ona uygun malzemeleri sağlamak. Şahsen güzel olmuş! Yapsam mı diye düşünmedim değil!

3 – Dikiş seti hiç bu kadar tatlı olmamıştı!

el yapımı kavanoz hediyeleri

Çok tatlı duruyor öyle değil mi? Ben bir bayan olarak bayıldım diyebilirim. Yapımı da oldukça basit. Dikiş setinizin iğnelik kısmında hangi tasarım olmasını istiyorsanız onu bulmalısınız. Bu kullanmadığınız eteğinizin bir kısmı veya bir bezinizin bir bölümü olabilir. Bunu yeteri kadar kestikten sonra pamuk ihtiyacınız ortaya çıkıyor. Ayrıca kavanozunuzun ağız kısmını çevreleyecek bir kapak. Kapağı takmadan önce pamuk ile kullanmak istediğiniz şirin bezinizi çevreleyin ve sabitleyin. Birbiri ile tek bir ürün haline gelsinler. Bunu yapıştırıcılar ile yapabilirsiniz. Veya dikerek tabi ki! 🙂Daha sonra ise kapak ile oluşturduğunuz ürünü birleştirin. Bunun için silikon veya yapıştırıcı tavsiye etmekteyiz. Sonrasında ise kapağınızı kavanoza kapatın! Ve çok güzel bir dikiş seti yaptınız, tebrik ederiz. İçerisine istediğiniz malzemeleri koyabilirsiniz. İhtiyacınıza göre daha büyük bir kavanoz alarak farklı bir tasarım yapabilirsiniz.

4 – Pratik, Kullanışlı ve Her yerde!

kavanozdan neler yapılabilir

Görsele baktığınızda bu ürünün daha çok banyolarımız için tasarlandığını düşünebilirsiniz. Ama biz bunu daha da geniş bir alana yaymak istiyoruz. Salonlarımız da, odalarımız da bile kullanabiliriz. Neden kullanmayalım? Bir kavanoz anahtarımız, diğeri USB belleklerimiz, diğeri bozuk paralarımız için olabilir! Veya kalemlik gibi 🙂Çeşitleri artırmak size kalmış tabi ki. Bu görseli hazırlayan arkadaş banyo için düşünmüş ve gayet şık olmuş. Peki bunu nasıl yapabileceğimiz hakkında konuşmaya başlayalım. Öncelikle bu ürünü nereye monte etmek istiyorsunuz, onu belirlemelisiniz. Banyo mu, Salon mu yoksa bir misafir odası mı? Hangi duvara, ne kadar boyutta olmasını istiyorsunuz. Tahta üzerinde kaç adet kavanoz olması sizi mutlu edecektir? Bu gibi soruların cevabını bulduktan sonra isteğinize uygun bir tahta kestirmeniz gerekiyor. Daha sonra bunu dilerseniz boyayabilir veya boyatabilirsiniz. Seçim sizin. Sonrasında uygun mason kavanozlarını temin etmeniz gerekiyor ve onu sabitlemek için gerekli malzemeleri. Yapıştırabilirsiniz de. Bunun ardından sadece duvara montesi kalıyor ki bunu yapabileceğinizi zaten biliyorum. Zor gibi görünse de hiç öyle değil. Sadece malzeme temini zaman alabilir ama çok kullanışlı ve güzel bir ürün ortaya çıkmış olacak, bizce buna değer!

5 – Biraz doğayı da katalım işin içine..

el yapımı kavanoz hediyeleri

Hemen bir önceki ürün de paylaştığımızın aynısı diyebilirim! Bunun kullanış alanı ise daha çok bitkiler için. Özellikle otantik ağırlıklı yerler, işletmeler ve dükkanlar için çok güzel bir hava katacak. Bundan şüphem yok. Daha da çeşitlendirmek sizlerin elinde.

6 – İplik verici 5 dakika da yapmak mümkün

el yapımı kavanoz hediyeleri

Özellikle biz bayanların çok işine yarayacağı bir ürün daha. Yapımı inanılmaz basit. Sadece kavanozumuzun ortasında ipin geçebileceği bir delik açmak. Ne çok bol olmalı, ne de çok dar. Çünkü ipliğin rahat hareket etmesi ama düşmemesi gerekiyor. Bunun ayarını yaptıktan sonra bir şey kalmıyor. İplik vericiniz hazır! Gayet şeker duruyorlar. 🙂

7 – Çiçeklerine ayrı hava katmak isteyenlere!

el yapımı kavanoz hediyeleri

Mason kavanozları yapacağınız bu işlemler sonrasında çok farklı kavanozları dönüşeceğini garanti edebilirim! Fotoğrafta gördüğünüz üzere çiçeklere bambaşka bir hava katmışlar ve gerçekten çok hoş duruyorlar. Yapmanız gereken çok basit! Kavanozlarınızı aldıktan sonra hangi renge boyamak istiyorsanız o renk boyaları temin etmek. Sonrasında kavanozlarınızı boyamak. Ve çiçeklerinizi bu güzel hale gelen kavanozların içerisine bırakmak. Çok tatlı duracaklarını şimdiden görebiliyorum. Bu arada sadece dışı değil, içini de boyamanızı tavsiye ederim. Böylelikle daha güzel bir görünüme sahip olacaktır.

8 – Bu mumluklar çok tutar

el yapımı kavanoz hediyeleri

Eviniz de mumluk yok mu? Veya aynı tip mumluklardan sıkıldınız mı? Ya da kendiniz mi mumluk yapmak istersiniz? O zaman şimdi iyice odaklanın. Çünkü basit işlemler sonrasında güzel bir mumluğa sizde sahip olacaksınız. Kavanoz, mum, çakıl veya kum gibi ürünlere sahip olmanız gerekiyor. Bunları temin ettikten sonra kavanozunuza çakıl veya kum ne dökmek isterseniz ilave etmeye başlayın. Kavanozun yaklaşık 3 de 1’i kadar dökmeniz yeterli olacaktır. Daha sonra mumunuzu sabitleyin. Ve yakın. İşte bu kadar.

9 – Acıktık mı sanki?

el yapımı kavanoz hediyeleri

Daha çok görsel olarak kullanabileceğini anlattığımız bu çok kullanışlı kavanozları biraz da midemiz için anlatmaya başlayalım ne dersiniz?  Saklama kabı olarak kullanmanız çok doğal bir yöntem olacaktır. Özellikle pikniğe giderken salatanızı bu güzel kavanozlara koyabilirsiniz. Pratik, kullanışlı ve görsel açıdan çok güzel bir ürün seçimi olacaktır. Dışarı çıkarmadan kavanoz içerisinde yemekte ayrı zevkli olabilir.

10 – Resim Çerçevesine farklı boyutlar kazandıralım

el yapımı kavanoz hediyeleri

Bu en çok beğendiğim ürünlerden birisi olmuş. Kullanış açısından çok başarılı ve güzel. Yapmanız gereken neredeyse çok az şey var. Kavanoza uygun fotoğrafı bulmak veya kesmek; veya fotoğrafınıza uygun kavanoz bulmak artık hangisi kolayınıza giderse 🙂Daha sonra kavanozu ters çevirip fotoğrafı içerisine yerleştirmek! Bu arada ters çevirdiğiniz de ağız kısmı aşağıda kalıyor. Oraya kendiniz bir şeyler yapabilirsiniz. Yazı yazabilir veya renkli bantlar ile çevreleyebilir, daha estetik ve güzel bir görünüm katabilirsiniz.

11 – Sıvı Sabunluk yapmak bu kadar basit miydi!?

el yapımı kavanoz hediyeleri

Şaka bir yana gerçekten çok güzel görünüme sahip bir sıvı sabunluk siz de yapabilirsiniz. Kavanoza sahip olduktan sonra içerisinde ki sabunu kullanmanızı sağlayacak ürünleri temin etmeniz lazım. Sonrasında kavanoz kapağına yerleştirmek. Ayrıca kavanozu daha önce ki yazılarımda anlattığım gibi boyayabilir bu sabunluğu daha güzel bir hale getirebilirsiniz. Boyasınız daha güze olur bizce! 🙂

12 – Mutfakta da yeri hazır

el yapımı kavanoz hediyeleri

Kullanışlı ve yapımı oldukça basit. Kapağı çıkar ve mutfağınıza koyun. Bu kadar 🙂İçerisine çatal,bıçak veya kaşıklarınızı yerleştirebilirsiniz.

CEVAP VER