Sulu Boya ile Kupa Bardak Yapımı

sulu boya ile el yapımı kupa bardak yapımı

Son zamanlarda, sulu boya ile yapılan Kendin Yap projeleri veya el yapımı hediye işleri oldukça popüler! Bizde bu yüzden sizler için harika bir proje sunmaya geldik! Bu proje aslında bir sulu boyadan daha çok oje projesi denilebilir! Yapacağınız projenin daha kalıcı olmasını istiyorsanız evinizdeki ojelerden birini kullanmak daha faydalı olacaktır! Evde arta kalan ojeleriniz veya artık kullanmaktan sıkıldığınız renkler varsa bu proje ile onları değerlendirmenin tam zamanı! Ayrıca evdeki düz renk kupa bardakları da bu proje ile yenileyebilirsiniz! Gelişi güzel sıçramalar ile yapılan boyalar adeta bir sanat eserine dönüşüyor! Bu projeyi yapabilmek için herhangi bir beceriye gerek olmadığını düşünüyoruz! Yani herkes için uygun bir proje denilebilir! Sulu boyalı kupa bardak yapımı nasıl olur, sizlere aşama aşama ve resimli bir şekilde anlatacağız! Eskimiş kupa bardakları yenilemek için haydi ne bekliyoruz! İşte karşınızda ne hediye alınır farkıyla el emeği göz nuru sulu boya kupa bardak süsleme projesi

SULUBOYALI KUPA BARDAK İÇİN MALZEMELER

• Beyaz seramik kupa bardak
• Eski veya tek kullanımlık kâse
• Tırnak ojesi

SULUBOYALI KUPA BARDAK YAPILIŞI

sulu boya ile el yapımı kupa bardak yapımı

Malzeme listesini hazırlamak oldukça kolay olduğunu tahmin edebiliyoruz!  Sıra geldi yapılış aşamalarına…

1.İlk olarak kâseyi ılık suyla doldurun.
2. Daha sonra suya bir damla tırnak ojesi ekleyin ve kâsenin içinde yayılmasına izin verin. İstediğiniz deseni vermek için veya rengi biraz değiştirmek için bir kürdan kullanabilirsiniz
3. Kupa bardağı suyun içine koyun ve ojeli su ile temas halinde bırakın!
4. Eğer bardağın altındaki ve içindeki aşırı miktardaki tırnak ojelerinden rahatsız olduysanız ve çıkartmak istiyorsanız aseton ve benzeri şeyler kullanabilirsiniz!
5. Son olarak kâğıt havlu ile kupa bardağı dikkatlice alın. Yaklaşık olarak 3-4 saat kurumasına müsaade edin ve kullanıma hazır!

sulu boya ile el yapımı kupa bardak yapımı

İsterseniz ek olarak değişik renklerle bu işlemleri tekrarlayabilirsiniz.
Bu kupa bardakları yıkarken elle yıkamanızı tavsiye ederim. Aksi takdirde bulaşık makinesinde deseninde tahribat meydana gelebilir! Tırnaklarınızda olduğu gibi dayanıklılık süresi tırnak ojenizin kalitesine de bağlı olacaktır. Elde yıkamanıza rağmen hala soyulmalar meydana geliyorsa kupa bardağın dış yüzeyini tırnak cilası ile kaplayabilirsiniz!

sulu boya ile el yapımı kupa bardak yapımı

Ellerinize sağlık!

CEVAP VER