Düşük Maliyetli El Yapımı Hediyeler

Hediye denilince akla büyük fikirler gelse de bazı kişiler ufak ve el yapımı hediyelere ilgi duyar ve onlara bir pırlanta kadar değerli gelebilir. Hediye almak için illa ki çok paralar dökmenize gerek yoktur. Sadece kendinize has yaratıcı fikirler ile hediyenizi kendiniz yapabilir ve bunu arkadaşınıza, sevgilinize, annenize ya da babanıza hediye edebilirsiniz. Öncelikle hediye yapmak için yaratıcı fikirlere ihtiyacınız olacaktır. Tabi ki biraz da elinizin yatkın olması önemlidir. Biz sizler için az paraya çok mutluluk verecek hediyeleri sıralayacağız. Bunları yapımları ile birlikte anlatacak olup, illa ki birisine hediye etmeniz gerekmiyor. Kendiniz kullanmak için de bu fikirleri uygulayabilirsiniz. Aynı zaman da sizlere anlattığımız hediye fikirlerine kendiniz hayal gücünü katarak eklemeler de yapabilir ve değişiklik ortaya koyabilirsiniz. İşte karşınızda ne hediye alınır farkıyla ulaşabileceğiniz ucuz ve düşük maliyetli el emeğinizle yapabileceğiniz birbirinden kolay hediye yapılışları.

1. Ponponlu Kitap Ayracı

ponpon kitap ayracı

Hediyeyi vereceğiniz kişi kitap okuyorsa ya da kendiniz kitap okumayı seviyorsanız ideal bir hediye ile karşı karşıyasınız. Ponponlu kitap ayracını yapmak için öncelikle renk belirlemelisiniz. Rengi belirledikten sonra o renkte yün ip almalı ve ponponu yapmalısınız. Ponponu yapmak için ipi elinize dolamalı ve daha sonra ortadan bağlayarak kesmelisiniz.

ponpon kitap ayracı

Kestikten sonra uzun gelen kısımlarını alarak ponponu oluşturabilirsiniz. Daha sonra yapmanız gereken işlem ise ponponun altına ip sarkıtmak olacaktır. Resimde de gördüğünüz üzere ponponlu kitap ayracını kullanabilirsiniz.

2. Minik Defter Yapımı

el yapımı defter

Minik deftere aşk sözlerini yazabilir ve bu şekil de hediyelik eşya olarak sevgilinize verebilirsiniz. Bunu yapmak için öncelikle kare şeklinde küçük ve aynı boyutlarda defter yapraklarını oluşturmalısınız. Daha sonra dışını yapmak için karton kâğıdı kestiğiniz yapraklardan bir tık daha büyük keserek dışını yapmalısınız. Dışını oluşturduktan sonra oluşturduğunuz kâğıtları kartona yapıştırmalısınız. Kartonun dışını istediğiniz renkler ile kaplamalı ve güzel şirin bir defteri kendiniz oluşturabilirsiniz.

3. Uyku Bandı

el yapımı uyku bandı

Kendiniz evde kolaylıkla uyku bandı yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Yapmanız gereken oldukça kolaydır. Öncelikle küçük bir keçe ve arkasına lastik satın almalısınız. Lastiği satın alırken lütfen resimde ki lastikleri tercih etmelisiniz. Daha sonra resimde gördüğünüz gibi keçeyi kesmelisiniz. Kesilen keçenin üzerine aksesuarları yapıştırmalı ve lastiği tutturarak güzel bir bant oluşturabilirsiniz.

el yapımı uyku bandı

Evi asıl gösteren aksesuarların oluşturduğu detaylar olup, eviniz de bir eksiklik hissediyorsanız mutlaka aksesuarlarınızı yenilemelisiniz. Bu yenilemek kısmı ise tabi ki para harcayarak olmamalı ve boş zamanlarınızı değerlendirmek amacı ile kendinizin yaptığı güzel aksesuarlar ile olabilir. Peki, dekor amacı ile kullanacağınız aksesuarları nasıl yapacağım diyorsanız doğru adrestesiniz. Sizin için belirlediğimiz ve şık kullanışlı olacak aksesuarları sizler ile paylaşacağız. Sizler de bunlara göz atarak kolaylıkla yapabilir ve isterseniz kendiniz eklemeler yaparak daha güzel görünüm elde edebilirsiniz.

4. Cam Kavanozdan Vazo Yapımı

el yapım dekoratif cam kavanoz

Kulağa bile hoş gelen cam kavanozları kullanışsız bulur ve genellikle çöpe atılır. Fakat aslın da bura da hem geri dönüşüme destek vermek hem de evinize hoşluk katacak kavanozları baştan yaratarak hoş bir vazoya çevireceğiz. Öncelikle ihtiyacınız olan malzemeler;

el yapımı hediyeler

• Kavanoz
• Makas
• Renkli Balon
• Çiçekler

Yukarıda ki malzemeler her yerden temin edilebilir olup, bunları aldıktan sonra kavanozun üzerinde bulunan herhangi bir etiket var ise sökünüz. Daha sonra ise renkli olarak satın aldığınız balonun uç ve alt kısımlarını düz şekilde keserek, orta kısmını kavanoza giydiriniz. Üç renk olacak şekilde giydirdikten sonra kavanozunuz kolaylıkla şık bir vazo halini almıştır. Bunun içerisine çiçekleri yerleştirerek aksesuar olarak kullanabilirsiniz.

5. Plastik Şişelerden Perde Yapımı

kolay el yapımı hediye

Plastik şişeler her zaman geri dönüşüme el verişli olan malzemeler arasında yer almakta olup, plastik şişeleri farklı farklı kullanım alanları sunabilirsiniz. Fakat sizlere anlatacağımız plastik şişelerden perde yapmak harika bir fikir olup, hem de şık görünmesini sağlamaktadır. Çiçeklerden oluşan bir perde gibi duran fakat plastik şişelerden yapılmış olması ise ilgi çekecektir. Bu perdeyi yapmak için öncelikle plastik şişeleri atmamalı ve kullanacağınız alan miktarına göre toplamalısınız. Topladıktan sonra ise yapmanız gereken şişelerin alt kısımlarını değerlendirmek olacaktır. Alt kısımlarını keserek biriktirmeli ve son aşamada ise kesilen alt kısımlar misina ipi ile birbirine aralıklı olarak tutturulmalıdır. Hepsi bu kadar olup, resimde de sizlere aydınlatıcı bir ipucu sunacaktır.

6. Çekmecelerden Raf Yapımı

kolay el yapımı hediye

Eskimiş ve kullanılmayacak olan çekmeceleri atmak yerine kendinize yepyeni bir dekor yapabilirsiniz. Nasıl mı yapacağım diye soracak olursanız öncelikle eski olan çekmeceyi istediğiniz renge boyamalı ve kuruduktan sonra resimde de göreceğiniz gibi duvara asmalısınız. Bu şekilde şık bir tasarım olarak duvar da yerini alan çekmece, aynı zaman da sizlere kullanım alanı da sunacaktır.

7-Ev Yapımı Oda Parfümü Nasıl Yapılır?

el emeği oda parfümü yapımı

Evinizin güzel kokması ve içinizi açması inanılmaz bir duygu olup, bunun için sürekli para vererek oda kokuları alırsınız. Oda kokularını satın alırken ise verdiğiniz o kadar paraya rağmen istediğiniz gibi etkili kokuya ulaşamaz ve sürekli farklı kokular denersiniz. Peki, bu kadar para harcamak yerine kendi oda kokunuzu kendiniz yapmaya ne dersiniz? Nasıl mı? Aslın da oldukça kolay bir şekil de oda kokunuzu kendiniz yapabilir ve kolaylıkla kullanabilirsiniz. Burada asıl yapmanız gereken konu sizlere sunacağımız talimatlara bakmak ve bire bir uygulamak olacaktır.

Malzemeler

• Derin bir kase
• Karbonat
• Mum
• Esansiyel Yağ

Yapılışı;

Öncelikle kasenizin temiz olmasına ve aynı zaman da nemli olmamasına dikkat etmelisiniz. Daha sonra ise kasenizin yarısını dolduracak şekil de karbonatı eklemelisiniz. Karbonatı ekledikten hemen sonra ise içerisine esansiyel yağı damlatınız. Esansiyel yağın karbonat ile iyice harmanlanması için çatal yardımı ile karıştırmalısınız. En son olarak ise kasenin içerisine bir tane mum yakarak koymalı ve koyduğunuz mum yandıkça evinize yaptığınız oda kokusunun yayılmasını izleyebilirsiniz. Mumun konmasında ki amaç ise sıcaklık verildikçe koku yayılacaktır. Mum kullanmak istemezseniz ise güneşe koyabilir ve güneşten sıcaklığı alarak kokunun yayılmasını sağlayabilirsiniz.

Ayrıca bu oda kokusunun sadece evinizin bir köşesine konumlandırırken diğer köşesine de koyabilirsiniz. Bu şekil de daha verimli bir koku alabilirsiniz. Mum yardımı ile aldığınız koku daha keskin olurken aslın da daha gösterişli de olacaktır. Özellikle mutfak da ya da kapalı ortam da sigara tüketenler için sigara kokusu almak yerine güzel koku alabilir. Mum da sigaranın verdiği dumanı azaltarak verimli şekil de kullanım sunacaktır.

8 – Evde Salopet Elbise Yapımı

el yapımı salopet eslbise

Mağazalar da satılan kıyafetlere para vermekten sıkıldınız mı? Artık kendinize bir uğraş ararken kendi kıyafetimi kendim diksem nasıl olur diye düşünüyorsanız doğru adrestesiniz. Sizin için tasarladığımız salopet elbise ile oldukça şık ve güzel görünme şansını elde edebileceksiniz. Bu elbise size başlangıç olacak ve bundan sonra kendi elbiselerinizi kendiniz dikme şansına sahip olabileceksiniz. Belki de kendi tasarımlarınızı kendiniz yapabilecek ve uygulayabileceksiniz. Tabi ki elbiseyi yapmak çok zor gibi görünse de çözdüğünüz andan itibaren oldukça kolay olacaktır. Peki, evde salopet elbise nasıl yapılır diye soracak olursanız yazımızın devamını okumalı ve verilen talimatları birebir uygulayarak evde kolayca elbise yapımını gerçekleştirebilirsiniz.

Malzemeler;

• 1 metreye yakın fittilli kadife kumaş
• Toka
• İğne
• Mezura
• Dikiş makinesi
• Makas
• Kalem

ucuz el yapımı hediyeler

Elbiseye başlamadan önce kendi ölçülerinizi almalısınız. Ölçüleri aldıktan sonra bir kâğıda en az 1’er santim fazla yazarak ölçüleri not almalısınız. En az 1’er santim fazla yazmanızın sebebi ise elbisenin dar olma riskini ortadan kaldırmak olacaktır. Dikiş için de pay bırakmalı ve buna göre kafa taslak bir ölçü almalısınız. Kumaşı fotoğrafta da göreceğiniz şekilde düzgün şekil de kesmeli ve yanlarında dikiş için pay bırakarak iğnelemelisiniz.

ucuz el yapımı hediyeler

Daha sonra dikiş makinesi yardımı ile dikerek elbiseyi ortaya çıkarabilirsiniz. Kulp kısımlarını kesmek için uzun bırakmalı ve düğmelerden yardım alarak elbiseye tutturmalısınız.

ucuz el yapımı hediyeler

Cep kısımlarını da ölçülü şekil de keserek model verebilir ve fotoğrafta da gördüğünüz üzere harika bir model çıkarabilirsiniz.

CEVAP VER