Kağıt Tabaktan Süs Yapımı

Çocuklar yapıları gereği oldukça meraklı varlıklardır. Gördükleri hemen her şeyin, niye var olduklarını, nasıl meydana geldiklerini, boyunu, rengini, kısacası hemen her şeyi sorup soruştururlar. Bu durum bazen sinir bozucu olsa da onların dünyayı algılayış ve öğrenme dürtüleri ile ilgilidir. Ellerine geçirdikleri bir eşyayı uzun uzadıya, evire çevire hatta inciğini cinciğini çıkararak inceler dururlar. 😊 Onların bu halleri bazı yetişkinleri çileden çıkarsa da gerçekten de hoş ve görülmeye değerdir. Yetişkinlere düşen görev, çocukları üzmeden, kırmadan sordukları her soruya (Makul olsun veya olmasın) uygun bir dille ve doğru cümleler ile cevaplandırmak olmalıdır. Bazen sabır sınırlarını çok zorlasalar bile onların meraklarını ve cesaretlerini kırmayacak yaklaşımlar benimsenmelidir. Evet sevgili dostlar, bu giriş cümlelerimizin ardından gelelim bugünkü yazımızın konusuna; bu yazımızda çok kolay ve oldukça ekonomik sayılacak “Kâğıt tabaktan Dekoratif Süsleri” nasıl yapacağınızı anlatacağız. Yapımı hem çok kolay hem de fazla zaman almayan bir projeden bahs edeceğiz. Öyle ki bu projenin yapımına çocukları da dahil ederek çok keyifli ve kaliteli zamanlar geçirebilirsiniz. Zaten bu projemiz daha çok çocuklara yönelik bir proje. Ancak yine de sizin gözetiminizde hazırlanabilecek bir proje. Çocuklara sürpriz yapmak konusunda çabası olan ziyaretçilerimizin bu projemizi oldukça benimseyeceklerinden ve çocuklar ile birlikte yapmak için sabırsızlanacaklarından oldukça eminiz. Çocuklar yetişkinler ile birlikte yapılan faaliyetlerden müthiş keyif duyarlar. Sizde eğer çocuklarınız ile eğlenceli vakit geçirme arayışındaysanız buyurun size bir fırsat. Bu dekoratif tabaklar ile birçok şey yapmanız mümkün. Rengarenk balıklar, sevimli yengeçler ve daha birçok şey yapabilirsiniz. Hazırlayacağınız bu dekoratif ürünleri çocuklarınızın odasında sergileyerek hem onları mutlu etmenin keyfini yaşayacak, hem de odalarına estetik bir hava katacaksınız. Hazırsanız bu projenin anlatımına başlayalım. Her zaman olduğu gibi gerekli malzemeleri sıralayalım.

Bu Proje için gereken malzemeler:

Kâğıt tabaklar
Parlak renkli akrilik boya
Fırça
Hareketli gözler
Yapıştırıcı
Makas

kağıttan dekoratif süs yapımı

Bu projeyi gerçekleştirmek için yukarıda saydıklarımız arasında bulmakta sıkıntı çekebileceğiniz herhangi bir malzeme bulunmamaktadır. Zaten birçoğu hemen herkesin evinde olan türeden alet edevatalardır. Kâğıt tabakları birçok marketten kolaylıkla satın alabilirsiniz. Malzemeleri temin ettiğiniz varsayarak talimatlar adımına hemen geçelim.

kağıttan dekoratif süs yapımı

Her balık için en az iki kâğıt tabaka ihtiyacınız olacak. Bir kâğıt tabağın tamamı balığın gövdesini oluşturmak için kullanacağız. Diğer tabağı ise balığın kuyruğu, burnu, solungaçları gibi detayları için kullanacağız. Kâğıt tabakları hangi renge boyayacağınız ve hangi desenleri çizeceğinizi tamamen size bırakıyoruz. Bizdeki görsellerde gördüğünüz gibi; pembe, sarı, yeşil ve turuncu olmak üzere dört farklı renk kullanıldı. Dilerseniz sizde bizim görsellerimizdeki gibi balıklar elde etmek için aynı renkleri kullanabilirsiniz. Boyama işlemini akrilik boya ile yapacağınızı hatırlatarak devam edelim. Akrilik boya ile kâğıt tabakların iç kısımlarını boyadıktan sonra 30 dakika kadar kurumaya bırakın. Zemin rengi kuruduktan sonra sıra balık üzerine çizeceğiniz desenlere geldi. Desen parçalarını uygun renklere boyayın ve kurumaya bırakın. Ana gövde tamamlandığına göre sıra diğer ayrıntıları oluşturmaya geldi. Başka bir boş kâğıt tabak üzerine önce kurşun kalem yardımı ile kuyruk, solungaç ve ağız kısımlarını çizin. Ardından akrilik boya ile kurşun kalem ile ana hatlarını belirlediğiniz şekillerin içini boyayın Boyama işlemi tamamlandıktan ve boya kuruduktan sonra sıra bu şekilleri makas yardımı ile kesmeye geldi. Kestiğiniz balık parçalarını balığın gövdesine tutturmak için yapıştırıcı kullanmamız gerekiyor. Yapıştırma işlemi de tamamlanınca balıklarımız tüm şirinlikleri ile ortaya çıkmış olacak. Bu faaliyeti gerçekleştiriken sizin ve çocuklarınızın oldukça keyif aldığınızı düşünüyoruz. Kâğıt tabaklardan yengeç, uğur böceği, tavşan veya aklınıza gelebilecek başka canlılar veya nesnelerde yapabilirsiniz. Başka ne gibi dekoratif şekiller çıkarabileceğinizi sizin ve çocuklarınızın hayal gücüne bırakıyoruz.

kağıttan dekoratif süs yapımı

Bu arada bu şirin dekoratif balıkları, çocuk odasının duvarlarına asarak süsleyebileceğiniz gibi, dilerseniz çocuk odasının tavanına asarakta hoş bir hava katabilirsiniz. Ancak bunun için yapmanız gereken birşeyler daha var. Tavana asmak için, Kestiğiniz ve boyadığınız bütün parçalardan ikişer adet yapmanız gerekiyor. Sebebi ise; tavana astığınızda tabağın arka tarafı boyasız ve çıplak görüneceğinden, arka tarafına da aynı şekilde yapmanız gerikiyor. Tavana asılı olan balık, döndüğünde bile arka tarafında yine aynı şekile sahip olduğu için göze kötü görünmeyecektir. Bu sebeple duvar asacak ziyaretçilerimizin bu durumu göz önünde bulundurarak hazırlık yapmalarını öneririz.

kağıttan dekoratif süs yapımı

Çocuklarıyla beraber bir şeyler üreterek vakit geçirmeyi seven birçok insan var. Eminiz ki bu projeyi çocuklarıyla beraber gerçekleştirmek onları bir hayli mutlu etmiştir. Çocuklar her zaman pahalı ürünlerden, sürprizlerden hoşlanmayabilirler. Bazen onlar için çok basit bir sürpriz veya küçük bir hediye bile onları dünyanın en mutlu insanı yapmaya yetebilir. Çocuklar her an mutlu olmaya hazır varlıklardır. Yeter ki onların dilinden anlayalım. Siz de çocukları sevindirmekten, onları mutlu etmekten, mesut ve bahtiyar oluyorsanız işte önünüzde basit ama etkili bir fırsat! Böylelikle dünyanın en tatlı gülümseyişi olan o “çocuk gülümseyişine” şahit olursunuz. Bugünkü yazımızda “El yapımı Kâğıt tabaktan dekoratif süs” yapımını anlattık. Umarız yazımızdan keyif almışsınızdır. Bir sonraki “El yapımı hediye” yazımızda daha görüşmek dileğiyle hoşça kalın…

kağıttan dekoratif süs yapımı

CEVAP VER