Hygge Akımı ve Ev Tasarımları

Hygge akımı ve ev tasarımları son dönemlerde oldukça popülerleşmiştir. Bu isim Danimarkalılar tarafından bize ulaştırılmıştır. Danimarkalılar sıcak, rahat, huzur ve samimi buldukları ortamlara bu ismi vermektedirler. Özellikleri arasında loş ışık ve rahatlıkla yayılabildikleri koltukları vardır.

İnsnoğlu doğduğu anan itibaren mutluluğu aramaya koyulmuştur. Kimi zaman aşkta kimi zaman da parada bulmaya çalışmıştır. Ancak mutluluğu bu tarz şeylerde arayan insanlara bilim insanlarından çok çarpıcı bir yanıt gelmiştir. Danimarka’da bulunan Mutluluk Araştırma Enstitüsü aslında mutluluğun çok da uzakta olmadığı gerçeğini insanlarla paylaşmıştır. Bilim insanları olumlu anları artırarak mutluluğun yakalanabileceğini söylüyor. Hygge akımı işte bu olumlu anları artırmak için ideal bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. İskandinav dekorasyonu tarzı itibarıyla sadelik ve rahatlık arayan insanları etkilemeyi başarmıştır. Sade tonlarda renk seçimleri, ahşapları, rahat koltukları ve loş ışıklarıyla dünyayı kendisine hayran bırakıyor. Danimarka dünyanın en mutlu insanlarının yaşadığı bir ülke. Araştırmalarla da kesinleşmiş bir sonuç bu. Bu ülke kendi mutluluk kavramını yaratarak bizleri de bu akımla tanıştırdı.

Hygge Tasarımları Özellikleri

Hygge tasarımları hem dekorasyonda hem de günün sıkıcı temposundan sıyırarak insanları iç benliğine döndürüyor. Hygge’nin kelime kökenine indiğimizde ise çok da yabancı olunmayan bir tanımla karşılaşıyoruz. Ruhsal rahatlığa kavuşmuş, güvende ve kucaklanmış günlük beraberlik anlamına geliyor. Bu akımın tasarımları tamamen yaşanan anın kalitesini artırmaya yönelik düzenleniyor. Hayat kalitesinin yüksek olduğu bu ülke kendi mutluluk formülünü oluşturarak uzak ülkelerden bizlere gönderiyor. Peki, mutluluğu belki de uzakta aramak yerine yaşam alanlarımızda yakalamamızı söyleyen bu akımın özellikleri ne? Gelin hep birlikte inceleyelim.

Bu tasarımlarda İskandinav rahatlığı ön plana çıkıyor. Bu ülke bulunduğu yarım küre nedeniyle neredeyse 17 saat akşamı yaşamakta. Danimarkalıların bir diğer özelliği ise evlerde mum ışığında sohbet etmeleri. Aynı zamanda Danimarkalılar için konfor birinci koşul. Asla konforsuz bir ortamda oturmayı, vakit geçirmeyi kabul etmemektedirler. Bunun yanı sıra yastık detayları da Danimarkalılar için önemli seviyede. Geniş ve yumuşak yastıklar bu ülke vatandaşlarının asla vazgeçemeyeceği parçalardan bir tanesi. Bunun yanı sıra kocaman kanepeleriyle rahatlığın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha vurguluyorlar. Aynı zamanda bu akım gevşeme sanatı anlamına da geliyor.

Danimarkalılar için bir diğer önemli konu ise geniş bir yemek masası ve loş ışık. Alternatif aydınlatma araçları da kullanmaktalar. Ancak aydınlık bir ortam yerine kesinlikle loş ışık tercih ediyorlar.

Hyggy Ev Dizaynı

Hyggetasarımlar iç mekanların vazgeçilmez akımı haline dönüşmüştür. Tamamen samimiyetin simgesi olan evler şömine ve kuzine ile sıcacık evlere dönüşmüştür. Bunun yanı sıra bu akımda ısınmak çok önemli. Danimarka konum itibarıyla soğuk bir ülke. Bu yüzden soğuktan korunmak için mutlaka battaniyeler bulunmaktadır. Bunun yanı sıra pelüş yastıklar ve postlar da kullanılmaktadır. Bunların yanı sıra koltuk şalları da dikkat çeken bir başka detaydır. Hiçbir ayrıntısı atlanılmadan düşünülmüş olan bu akım konfor odaklıdır.

Huggy tarz evler bembeyaz duvarlarla özdeşleşmişlerdir. Bunun yanı sıra İskandinav evleri aydınlık ve ferahtır. Aynı zamanda masif ahşap geniş tabanlı mobilyalar da bu akımda önemli bir yere sahiptir. Masif ahşap ağacın saf halidir. Bunun yanı sıra tamamıyla doğaldır. Bu mobilyalar kullanılarak tasarlanan evlerin havası tamamen doğal bir görüntüye kavuşmaktadır. Yüzde yüz doğal ağaçtan üretilen bu ürünler Danimarkalılar için oldukça önemlidir. Huggy ev dizaynı dendiğinde de beyaz duvarların öne çıkmasının nedeni tamamen 17 saat karanlığı yaşadıkları içindir. Küçük bir zaman diliminde ışıktan maksiumum verim almayı hedeflemektedirler.

CEVAP VER