Karantinada İzlenecek Film Önerileri

Film önerileri son zamanlarda karantinadan dolayı insanların evden çıkamamaları sebebiyle en çok araştırılan konulardan biri haline gelmiştir. Çin’in Wuhan kentinden tüm dünyaya ve ülkemize yayılan Corona virüs salgınından korunmak için herkes evlerinde vakit geçirmeye başlamıştır. Bugünlerde evde vakit geçirmek adına yapılabilecek en keyifli aktivitelerden biri ise film izlemektir. Evlere kapandığımız bu günlerde, moralleri yerine getirecek filmlerin izlenmesi özellikle tavsiye edilmektedir.Sizler için, birbirinden keyifli filmlerin listelendiği bir yazı hazırladık.

BigFish – Büyük Balık (2003) – IMDB: 8.0

karantinada izlenebilecek filmler

Baş rollerine bakıldığında Albert Finney, Jessic aLange ve Ewan McGregor gibi önemli isimlerin görüldüğü Tim Burton filmlerinden biridir. Daniel Wallace’ın kitabından uyarlanmıştır. Filmde, hasta babasını görmek için evine dönen William Bloom’un hikayesi anlatılmaktadır. William Bloom babasının hikayelerini toplamaya başlar. İzlerken zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacağınız bu film karantina filmleri denince ilk başta izlenmesi gereken filmlerdendir.

Home Alone – Evde Tek Başına (1990) IMDb: 7,5

karantinada izlenebilecek filmler

1990 yılında yapılmış bu film tüm zamanların en çok izlenen filmleri arasındadır. Ülkemizde de sıklıkla yayımlanmaktadır. Filmde oldukça zeki ve haylaz olan bebek olan Kevin’in ailesi bir seyahate çıkmaktadır. Acele ile yola çıkan aile Kevin’i almadığını yola çıktıktan sonra fark edecektir. Geri dönmeye çalışsalar da olaylar iyice karışmaktadır. Bu sırada evlerine hırsız girmeye çalışırken henüz çok küçük olan Kevin, evi korumaya çalışmaktadır. Aileyle izlenecek filmler arasında ilk sırada sayılabilecek bu film, karantina günlerinde muhakkak izlenmesi gereken filmlerdendir.

Good Will Hunting (1997) IMDB: 8.3

karantinada izlenebilecek filmler

Gus Van Sant’ın yönettiği bu filmde, matematik dehası Will Hunting’in hikayesi anlatılıyor. Geçmişte oldukça acı çekmiş bu gencin, geçmişi ile bağını koparamamasından dolayı başı sürekli belaya girmektedir. Bunun üzerine onu bir matematik profesörü keşfeder ve hayatı oldukça değişir. Profesör, onu kurtarmak karşılığında yalnız iki şart koşmuştur. Bu şartlar ise psikolojik tedavi ve matematik derslerine katılmasıdır. Yavaş yavaş psikolojisinin düzeldiği görülen Hunting’indaha sonra aşık olması ise filme muhteşem bir sıcaklık katmıştır. Başrollerine baktığımızda Chris Britton, Robin Williams ya da Matt Damon gibi değerli oyuncuların yer aldığı görülmektedir. Salgın filmleri önerilerine bakıldığında, içinizi en çok ısıtacak bu filmi muhakkak izlemenizi tavsiye ederiz.

Ayı Teddy (2012) – IMDb: 7,0

karantinada izlenebilecek filmler

2012 senesinde vizyona girmiş olan bu film, ilk andan itibaren izleyenlerin beğenisini kazanmayı başarmıştır. Ayı Teddy filminde, baş roldeki John’un dileği üzerine bir oyuncak ayının canlanması anlatılmıştır. Çok sevdiği ayısı canlanan John’un ise ayısının canlanması ile birlikte yetişkin birine dönüşmüştür. Salgın günlerinde evde ailenizle izleyebileceğiniz bir film listesihazırlarken, Ayı Teddy’yi de listeye dahil etmenizi öneririz.

Moonrise Kingdom (2012) – IMDB: 7.8

karantinada izlenebilecek filmler

2012’de vizyona giren bu komedi ve dram türündeki filmde, oturdukları kasabadan kaçan aşıkları ve onları bulmak adına seferber olan kasabalıların maceralarını anlatmaktadır. Baş rollerinde Bruce Willis, Bil Murray ve Edward Norton gibi önemli isimlerin olduğu film, 2012 Cannes Film Festivali’nin açılışında gösterilmiştir.

Fried Green Tomatoes – Kızarmış Yeşil Domatesler (1991) – IMDB: 7.6

karantinada izlenebilecek filmler

Bu dramatik komedi filminde, Evelyn Couch bakım evinde tanıştığı Ninny ile arkadaş olmaktadır. Kadınlık ve dostluğun işlendiği bu filmde, 1920 yıllarında yaşamış iki kadının eşsiz dostluklarından bahsedilmiştir. Başrollerinde Jessica Tandy, Kathy Bates ve Mary SuartMasterson gibi kişilerin bulunduğu film, Fannie Flagg’in romanından uyarlanmıştır. Karantina günlerinde muhakkak izlenmesi gereken filmler arasındadır.

CEVAP VER