El yapımı Süslü Yastıklar Nasıl Yapılır?

el yapımı çiçek desenli yastıklar
Hepimiz yaşadığımız evlerimizi kendi zevkimize göre dizayn etmeyi ve bize özgü olmasını isteriz. Kullandığımız bir hemen her eşyanın sadece bize özgü ve başka kimselerde de olmaması gizliden hoşnut olduğumuz konular arasında gelir. Kabul edelim hemen hepimizde bu bencilik az çok vardır. Bugün sizlere hem kendi zevkinize göre oluşturabileceğiniz ve başka hiç kimsenin evinde aynı desende olmayacak yastıkları nasıl yapabileceğinizi anlatacağız. Tabi herkesin evinde yastık var bu yastıkların farkı ne? Diye soracak ziyaretçilerimize hemen açıklayalım. Yapımını anlatacağımız bu yastıkları sizler yaptığınızda hiçbir yastığın üzerinde olmayacak harika desenler oluşmuş olacak. Hatta öyle ki aynı şekillerde yapacağınız hiçbir yastık diğerine benzemeyecek. Üzerindeki desenlerden bahsediyoruz. Her biri kendine özgü şekillerde ve desenlerde oluşacaklar. Adeta hepsi birbirinden farklı hayal desenleri gibi. Karmaşık geldiğini biliyoruz. Ancak yazımızın devamını okuduğunuzda bize hak vereceğinizden eminiz. Hazırsanız bu ilginç tasarımlı yastıkları nasıl yapabileceğinizi anlatmaya geçelim. Öncelikle;

Bu proje için gereken malzemeler:

  • Buz küpleri
  • Pamuk veya keten kumaş
  • Toz kumaş boyası
  • Lâteks eldiven
  • Izgaralı bir sepet
evde kendin yap el yapımı yastık
Bir çamaşır sepeti veya resimde gördüğünüz gibi ızgara telli bir sepet oldukça işinize yarayacaktır. Bu şekilde sepet seçilmesinin sebebi buz küpleri eridiği zaman kenarlardan ve sepetin altından rahatça süzülsün. Şimdi, Keten veya pamuk kumaşı iyice buruşturarak sepetin içine yayın. İyice buruşturun ki kumaş üzerindeki desenler daha karmaşık ve enteresan şekiller oluştursun.
evde kendin yap el yapımı yastık
Kumaşın üzerine buz parçalarını kumaşınızın üzerine iyice yayın. Veya siz zevkinize göre nasıl isterseniz o şekilde yayarsınız buz parçalarını. Siz sadece yastığınızın bir tarafında sadece şekiller oluşturmak isterseniz sadece bir bölümüne buzları yerleştirirsiniz.
evde kendin yap el yapımı yastık
Şimdi ise buz tanelerinin üzerine toz boyayı serpiştirin. İster sadece tek bir renkle şekiller oluşturtabileceğiniz gibi isterseniz de değişik renklerde kullanabilirisiniz. Renkleri karışık yapabilir veya artarda oluşturabilirisiniz. Bunun için yapmanız gereken toz boyayı buz tanelerinin üzerine zevkinize göre dökmek olacaktır.
evde kendin yap el yapımı yastık
Resimdeki görüntü sizleri, korkutmasın. Buz tanelerinin üzerine döktüğünüz bu toz boyalar buzlar yavaş yavaş erimeye başlayınca kumaş üzerine nüfuz edecek ve ortaya harika desenler çıkmasına sebep olacaklar. Bu harika manzarayı görmek için buzların iyice erimesini bekleyin. Ve ortaya çıkan harika desenli izlemenin keyfini yaşayın.
evde kendin yap el yapımı yastık
Buzlar eridiğinde kullandığınız alanlara kumaş boyası dağılmasın diye telli sepetinizin altına bir kova veya buzun eridiğinde ortaya çıkacak suyu tutacak bir kova benzeri bir nesne yerleştirebilirisiniz.
evde kendin yap el yapımı yastık
Buzların tamamen erimesi tamamlandı. İsterseniz çamaşır makinesine kumaşı atabilirisiniz. Ancak yumuşatıcı kullanmamanızı tavsiye ederiz. Ve kullandığınız boyanın kalitesini bilemeyeceğimiz için makinede yıkama işlemi yapacaksanız sadece yastık kumaşını çamaşır makinesine atmanız sizlerin faydasına olacaktır. Başka çamaşırlarla birlikte yıkamayınız. Elde de yıkayacaksanız bir küvet ya da lavaboda bu işlemi yapabilirisiniz.
evde kendin yap el yapımı yastık
İşte buzlu, toz boyalı yastık kumaşı kuruduktan sonra işte bu şekilde görünecektir.
evde kendin yap el yapımı yastık
İşte final. Evinde farklılık arayanlar işte sizlere harika bir fırsat. Evinize küçük dokunuşlarla harika sonuçlar elde edebilirisiniz. Anlattığımız şekilde hazırladığınız bu minderler oturma guruplarında harika sonuçlar yaratacaktır.
evde kendin yap el yapımı yastık
Evet, sevgili ziyaretçilerimiz bugün sizlere oldukça farklı bir yöntemle hazırlayabileceğiniz el yapımı harika bir yastık tasarımı anlattık. Yeni bir el yapımı ürün anlatımında tekrar görüşmek dileğiyle hoşça kalın

CEVAP VER