Aşk Mektubu Nasıl Yazılır

Aşk mektubu günümüzde çok nadir kullanılan bir olaydır. Eskiden bütün âşıklar hatta bütün insanlar mektuplaşma ile haberleşirlerdi. Bu haberleşme yöntemi gün geçtikçe gelişerek büyüdü. Teknoloji geliştikçe icatlar arttıkça maalesef eski alışkanlıklar ve kullanılan yöntemlerde aynı şekilde kaybolmaya başladı. Hala mektuplaşan sevgililer elbette ki var. Mektuplaşma oldukça romantik ve güzel olduğundan birçok kişi tarafından kullanılmaktadır. Aşk mektupları sevgililer tarafından oldukça değerlidir. Çünkü her yazısında, kâğıdında ve kokusunda sizin emeğiniz ve sözlerini vardır. Bu nedenle aşkla okunur ve ömrünün sonuna kadar saklanır. Fakat sevgilinize nasıl aşk mektubu yazacağınızı bilmiyor olabilirsiniz. Bu nedenle sizler için bu makaleyi hazırladık.

Aşk mektubu yazmak isteyip de yazamayan çok kişi vardır. Bu kişiler internet üzerinden, ‘’Aşk mektubu nasıl yazılır?’’ arzında aramalar yaparak öğrenmeye çalışmaktadır. Sizler için çok detaylı bir şekilde bu konuya değineceğiz. Aklınızda her hangi bir soru kalmayacak ve çok rahat bir şekilde mektubunuzu sevdiğiniz kişi için hazırlayabileceksiniz. Şimdi gelelim konumuzun amacına…

Öncelikle Kendinizi Toparlayın ve Nelerden Bahsedeceğinizi Düşünün

aşk mektubu

Her şeyinizi hazırladınız ve biricik sevdiğiniz için yazmaya başlayacaksınız. Fakat ne konu düşündünüz nede yazacaklarınızı. Aklınıza da hiçbir şey gelmiyor. Bu herkesin başına gelen bir durumdur. Özellikle ilk kez aşk mektubu yazıyor iseniz işiniz bir hayli zor olabilir. Fakat korkmanıza da hiç gerek yoktur. Öncelikle mektupta nelerden bahsedeceğinizi kafanızda belirleyin. Mektubu yazmanınızın amacını ve içinde hangi konuları geçireceğinizi de not alın. Sevgiliye aşk mektubu yazmak zahmetli fakat oldukça eğlencelidir.

Kâğıtları karalamaktan ve yanlış yazmaktan korkmayın. Yanlış yaza yaza doğru yolu bulacak ve oldukça güzel bir aşk mektubu çıkaracaksınız. Mektubun güzel olmasının önemi oldukça büyüktür. Sonuçta bu mektubu sevgiliniz ömrünün sonuna kadar saklayacak. Bu nedenle olgun ve anlamlı konulara yer verilmelidir. İlerde evlendiğinizde birlikte bu mektupları açarak beraber okuyacaksınız… Şimdi diğer başlığımız bu tarz mektupları yazmak için kullanacağınız malzemeler.

Aşk Mektubu Yazarken Gerekli Olacak Malzemeler

Aşk mektubu yazarken yazdığınız konu kadar kullandığınız kalem, zarf ve kâğıtta önemlidir. Hatta zarfı yapıştıracağınız malzemenin bile önemi vardır. Bütün bunlara dikkat ederek mükemmel bir mektup yazmanız gerekmektedir. Bunun için sizlere gerekli olan malzemeleri belirtecek ve en doğru şekilde kullanmanızı sağlayacağız. Aşk mektubu nasıl yazılır? Adlı makalemizin ikinci başlığında, mektup yazarken gerekli olacak malzemelere değiniyoruz.

• Zarfı kapatmak ve yapıştırmak için mumdan yapılmış eski tarihi mühür
• Renkli ve çizgisiz bir kâğıt
• Kâğıt rengine uyumlu olan bir zarf
• Şiir kitabı
• Sürekli kullandığınız kokunuz veya parfümünüz
• Güzel bir pul
• Dolma kalem (rengi kâğıt renginden farklı olmalı)

Yukarıda yazdığımız malzemelerin hepsini kaliteli ve en güzel şekilde temin edin. Kâğıt ve kalem renkleri aynı olmasın. Yazdığınız yazının belli olmama veya okunamama ihtimali vardır. Normal defter yaprakları ve mürekkepli kalem ile yazılan mektuplar pekte aşk mektubu gibi görünmemektedir.

Aşk Mektubuna Nasıl Giriş Yapılır

Duygusal aşk mektupları yazmanın bazı sırları vardır. Yazmaya başlamak için bazen tek gereken ilk giriş cümlesini bulabilmektir. Sonrası bazı kişiler tarafından ip söküğü gibi gelmektedir. Mektuba girerken oldukça ilgi çekici ve merak uyandırıcı kelimeler kullanmalısınız. Sanki yıllardır bunu bekliyor gibi okumalı ve yazılardan gözünü alamamalıdır. Bu şekilde etkileyici başlık için romantik kelimeler kullanmak yeterlidir. Ona çok sevdiğinizi ve bu mektubu neden yazma gereği duyduğunuzu en başta anlatın. Güzel bir giriş paragrafı yazarak daha ilk cümlelerde sevgilinizi etkiniz altında bırakın.

Aşk mektubu örnekleri araştırıp bakarsanız onlarda da çok güzel giriş cümleleri kullanıldığını göreceksiniz. Her bir sözcüğünde ayrı anlam ve duygu yatmaktadır.

Aşk Mektubu Nerede Yazılır

Aşk mektubunu yazmak için ayarladığınız veya gittiğiniz ortam çok önemlidir. Çok güzel loş ve ılık bir ortamda yazmanız sizi çok daha iyi hissettirecektir. İyi hissetmeniz ise bu mektubu yazmanızı kolaylaştıracaktır. Bunun için evinizde güzel bir köşe ayarlayabilirsiniz. Akşam ise mum ışığında yazmanız çok daha iyi hissettirecektir. Ayrıca olmazsa olmazlardan, arka fonda çalacak hafif güzel ve rahatlatıcı bir müzik… İşte bütün bunları doğru seçip doğru uyguladıktan sonra tek kalan şey yazmaya başlamak olacaktır.

Sevgiliye aşk mektubu yazmak için illa evde olmanıza gerek yoktur. Güzel ve etkileyici ortamları olan kafe vb. yerlere gidip buralarda da yazabilirsiniz. Bazı kişiler dışarıda veya farklı ortamlarda çok daha rahat ve güzel bir şekilde yazı yazabilmektedir. Sizde bu tarz kişilerden olabilirsiniz tek yapmanız gereken kalem ve kâğıdınız alıp ortamını sevdiğiniz sessiz bir kafeye gitmektir.

Moraliniz Bozukken Aşk Mektubu Yazmayın

İnsanlar hayatlarında sürekli olumsuz durumlar yaşayabilmektedir. Hayatında hep mutlu olan insan sayısı oldukça azdır. Belki de hiç yoktur. İnsanlar mutsuz olduklarında güzel ve mantıklı düşüncelere akıllarında yer veremezler. Bu nedenle moral bozukluğunda kişilerin bu tarz mektup yazmaları pek normal değildir. Güzel şekilde düşünemezler ve kendilerini veremezler.

Duygusal aşk mektupları yazmak için insanların mutlu olması gerekir. İnsanlar en iyi ve en güzel şekilde mutlu anlarında düşünebilirler. Birçok kişi mutsuzken dünyayı ve olanları önemsemez.

Duygusal Aşk Mektubu Yazarken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Aşk mektubu yazarken dikkat edilmesi gereken birçok şey vardır. Öncelikle mektubu yazarken kendiniz gibi olmalısınız ve yapmacık davranmamalısınız. Yapmacık davranışlar okuyan kişiyi soğutabilir ve onda bir duygu yaratamaz. Kendiniz olup ona normal hayatta nasıl davranıyorsanız öyle davranın. Bir diğer husus ise resmiyet olmaktadır. Mektupta sizli bizli ve sen ben tarzı kelimelere yer verilmemesi gereklidir. Bu klasik ve resmi kelimelerin yerine çok daha güzel olan ‘’canım’’, ‘’aşkım’’, ‘’cicim’’ tarzı kelimeler kullanmanız aşk mektubunuzun çok daha iyi görünmesini sağlar.

Duygusal aşk mektubu yazarken kullandığınız kelimelerin ona ve aşkınıza hitap etmesi gerekir. Sıradan ve basit kelimeler yerine size ve ona özel kelimeler kullanarak çok daha sıcak davrandığınızı belli etmeniz gerekmektedir.

Aşk Mektubu Nasıl Bitirilmeli?

Sevgilinize güzel bir mektup yazmak için ortamınızı ve malzemelerinizi ayarladınız… Saatlerce düşündünüz ve uzun bir sürenin ardından zar zor mektubu bitirme evrelerine geldiniz. Fakat son bitiş paragrafını nasıl yazacağınızı veya nasıl bitireceğinizi bilmiyorsunuz. Son olarak bu konuya da değinerek makalemizi sonlandırıyoruz…

Sevgiliye aşk mektubu yazmaya başlamak kadar bitirmekte oldukça zordur. Mektubun sonlarında bazen nelerden bahsedeceğini insan bilemez. Ayrıca nasıl sonlandıracağını da bazı zamanlarda bilememektedir. Bu tarz durumlarda mektubun sonuna etkileyici ve güzel sözler ekleyerek bitirmeniz gerekir. Bu sözler, ‘’Ömrümün sahibine’’, ‘’Kocaman sevgi dolusu kucaklıyorum’’ tarzında olabilir.

Mektubu bitirdikten sonra zarfa kapatıp yapıştırmadan önce, mektuba hafif bir şekilde parfümünüzden sıkmanız oldukça iyi olacaktır. Mektup açılır açılmaz kokunuz onun burnuna gidecek ve yanınızdaymışçasına gülümseyecektir. Mektubun içine de onun için küçük bir kalp koyabilirsiniz süs olarak. Bu mektubu çok daha anlamlı kılacaktır. Mektubu kapattıktan sonra yapıştırmak için ucuna mum mühürden bastırın. Bu mühür aşk mektubunuza nostaljik ve eski bir hava katacaktır.

CEVAP VER