El Emeği Sürpriz Yumurta Yapımı

sevgiliye sürpriz yumurta sürprizi
Sevgilinize küçük sürprizler yapmaktan çok mu hoşlanıyorsunuz? Yapacağınız romantik bir sürpriz ile mutluluğunu görmek sizi çok mu keyiflendiriyor? O halde sevgilinize yapabileceğiniz el yapımı oldukça orijinal bir sürpriz hediye ile karşınızdayız. Belki yumurtaya karşı bir alerjiniz olabilir ya da sevmiyor da olabilirsiniz, ancak sürpriz yumurtayı kesinlikle çok beğeneceksiniz. Çünkü son zamanların en gözde el yapımı hediyelerinden biri sürpriz yumurtalar. İşte biz de bugünkü yazımızda siz değerli okurlarımıza sevgiliniz üzerinde etkisi acayip derecede büyük, hazırlanması ise son derece kolay Sürpriz Yumurta yapımından bahsedeceğiz. Gözünüzde büyütmemeniz ve ben yapamam dememeniz açısından hemen belirteyim ki, el emeği sürpriz yumurtanın yapımı çok kolay. Bu özel ve romantik sürprizin yapımı için gerekli malzemeler de, eminim ki şu an evinizde hali hazırda zaten bulunuyor. Yani el yapımı sürpriz yumurta hazırlamak için mağaza mağaza dolaşıp malzeme aramanıza ya da tedariki için zaman kaybetmenize hiç gerek yok! Şimdi dilerseniz hemen bu minik sürpriz hediyenin yapımına birlikte başlayalım. İlk yapılacak şey; hemen buzdolabının kapağını açıp önünüze bir yumurta almak! Diğer adımlar ise aşağıda…

El Emeği Sürpriz Yumurta Nasıl Yapılır?
Sevgiliye sürpriz yumurta hediyesi yapımı

Sürpriz Yumurta Yapımı İçin Gerekli Malzemeler: Yukarıda yer alan fotoğrafta da göreceğiniz üzere öncelikle ihtiyacımız olacak malzemeler şunlardır;

  • Yumurtamızın üzerine şekiller verebileceğimiz sulu boya,
  • İçerisindeki yumurta sıvısını boşaltabileceğimiz metal iğne,
  • Elbette ki esas malzememiz olan yumurta:)
  • Hediye kutusu haline getireceğimiz küçük mukavva kutu,
  • Üzerine sevgi mesajları yazabileceğimiz ve sevgilimize sürpriz yapabileceğimiz bir kağıt ve kalem.
Adım 1: Metal iğne yardımı ile yumurtamızın tepesine bir delik aşıyoruz ve yumurtanın içindeki sarısını, akını ziyan olmaması için bir tabağa boşaltıyoruz. Bu aşamada dikkat etmeniz gereken en önemli şey şudur; Yumurtanın sıvısı iyice boşaltılmadığı taktirde en fazla bir kaç saat içerisinde fena halde kötü bir koku yayar. Bu sebeple yumurtanın içerisindeki sarısını da, beyazını da iyice boşalttığınızdan emin olun. İçini titizlikle boşalttıktan sonra kurumaya bırakın! Yine bir püf noktadan bahsetmek gerekirse, elinize saç kurutma makinesini alıp, yumurta deliğine tutabilirsiniz. Hem daha kısa sürede kurumasını sağlayacak, hem de kötü koku oluşumunu engellemiş olacaksınız! Yumurtanın tamamen kuruduğundan eminseniz bir sonraki adıma geçebiliriz.
el emeği sürpriz yumurta hazırlama
Not: Kurumuş yumurta kabuğunun içerisine, sevgilinizin de beğendiği kendi parfümünüzden sıkıp, bu minik hediyenin etkileyiciliğini arttırabilirsiniz.
Sürpriz yumurta hazırlama
Adım 2: İşte geldik en keyifli adıma. Yumurtanın dış kabuğu üzerine hayal gücünüzü ve yaratıcılığınızı kullanarak şekiller çizeceksiniz. Sürpriz yumurtanızı boyarken dikkatli davranın! Aksi halde az önce bahsettiğimiz aşamayı yeniden tekrarlamak zorunda kalırsınız ki zannedersem yumurtanın tekrar kurumasını beklemeye tahammülünüz olmayacaktır:) Dilerseniz kurşun kalemle ne çizeceğinizi küçük dokunuşlarla belirleyebilirsiniz. Yumurta üzerine ister kırmızı kalp figürleri çizip romantik bir yumurta tasarlayın, ister sevgilinizin karikatür çalışmasını yapıp eğlenceli bir hediye tasarlayın, isterseniz de yüzük resmi çizip O’na bu sürpriz yumurta ile evlenme teklifinde bulunun! Sevgiliye el yapımı sürpriz yumurta ile neyi amaçlıyorsanız, o konsepte uygun bir şeyler tasarlayın. Yani sınır tamamen kendi hayal gücünüz!
sürpriz yumurta yapımı
Adım 3: Şimdiki adımda kalbinizin sesini dinleyeceksiniz. Sıra sevgilinize sürpriz yumurta içerisine koyacağınız ve O’na duyurmak istediğiniz romantik mesajı hazırlamaya geldi. Sevgiliye el yapımı sürpriz yumurta hazırlamanızdaki asıl ile amacımız sevgilinize sürpriz yapmak öyle değil mi? O halde yumurta içerisindeki nota öyle bir şey yazın ki sevgiliniz neye uğradığını şaşırsın! Mesela evlenme teklifi bunlardan biri. Sevgilinize evlilik teklifinizi bu şekilde minik bir sürpriz hediye ile yapabilirsiniz. Sevgilinizin doğum gününü romantik mesajlarla kutlamak da yine bu sürpriz hediye içerine konulabilecek harika yazılardan biri. Ya da dilerseniz 14 Şubat Sevgililer Günü Kutlama mesajı da yazabilirsiniz. Dediğim gibi tercih tamamen size kalmış.
sevgiliye küçük sürpriz hediyeler el yapımı
Adım 4: Evet sevgili takipçilerimiz, artık yavaş yavaş bu sürpriz hediyede sona doğru yaklaşıyoruz. Bu adımda hazırladığınız minik not kağıdını rulo haline getirerek yumurtanın içerisine yerleştireceğiz. Az önce yumurta üzerinde iğne deliği şeklinde açtığınız boşluk içerisine yazdığınız not kağıdını dikkatlice yerleştirin. Yalnız eğer delik küçük ise, kağıdı boşluktan geçirmek için çok fazla zorlamayın aksi halde emekleriniz boşa gidebilir. Delik küçük ise yine iğne yardımı ile dikkatlice üzerinde çalışıp genişletebilirsiniz.
el yapımı yumurta hediyesi
Adım 5: Özene bezene ve son derece dikkatli bir şekilde hazırladığımız sürpriz yumurtamızı hediye kutusu içerisine koyma vakti geldi. Sürpriz yumurtanın kutu içerisinde kırılmadan sevgilinize ulaştırabilmeniz için kutu kenarlarına destek yapmanızda fayda var! Mesela bunun için bulabilirseniz sarı otlardan, yapraklardan, samanlardan yararlanabilirsiniz. Yok eğer bulamıyorsanız o zamanda minik uzun şeritler halinde kesilmiş kağıtları yumak haline getirterek, kutu içerisindeki yumurtanıza destek yapabilirsiniz.
Sevgiliye romantik sürpriz el yapımı hediyeler
Ve işte ortaya çıkarttığımız gurur tablomuz! Finalde sevgiliniz emek vererek hazırladığınız bu sürpriz yumurtayı bir kaç saniye içerisinde kıracak ve içerisindeki mesajı okuyacak! İşin kötü yanı bu sürpriz yumurta o vakitten sonra asla kullanılamayacak. Ancak güzel tarafı ise sevgiliniz kendisine yapılan bu minik ama son derece etkileyici sürprizi hayatı boyunca asla unutamayacak! Sizce de sevgilinizin yaşayacağı bu mutluluk için bu emeğe ya da fedakarlığa değmez mi? Kesinlikle değer. Bir el yapımı hediye yapımının da sonuna geldik… İşte böyle sevgili okurlarım:))) Eğer sevgiliye hediye fikirleri içerisinde daha fazla el yapımı hediye görmek isterseniz, buraya tıklayabilirsiniz. Hoşçakalın, sevgiyle kalın. Bu arada sitemizin Facebook sayfasını beğenmeyi de unutmayın…
sevgiliye hediye

CEVAP VER