El Yapımı Yılbaşı Hediyeleri

el yapımı hediyeler

Söz konusu yılbaşı gibi çok özel bir gün olunca, insan bu kelimenin yanına ister istemez “Hediyesi” kelimesini de otomatikman ekliyor. Yani yılbaşı eğlencesi ve bu özel günü unutulmaz kılacak yılbaşı hediyesi: Çünkü, özel günlerde insanlar sevgi dolu sözlerini, kutlama mesajlarını en şık ve en etkileyici biçimde hediye vererek gösterirler. Ayrıca yeni yılın hediyesiz kutlanması düşüncesi bile insana oldukça ürkütücü ve soğuk geliyor! Küçük veya büyük, pahalı ya da ucuz hiç fark etmez sevdiklerimize verdiğimiz değeri en iyi göstereceğine inandığımız güzel bir bir yılbaşı hediyesi seçmemiz gerekiyor. Peki, Sevgilimiz, eşimiz, Anne veya babamız kısacası sevdiğimiz tüm kişilerin yeni yılını hangi hediyeler ile daha güzel kutlayabiliriz? Bu noktada size, etkisi ile baş döndürücü, hazırlanması ile oldukça basit ve yılbaşı için her biri oldukça güzel harika el yapımı yılbaşı hediye fikirleri sunmak istiyoruz. Neden el yapımı yılbaşı hediyesi? Çünkü sıradan veya yüzeysel hediyeler ile kıyaslandıklarında el yapımı hediyeler ile sevginizi, aşkınızı, teşekkürlerinizi ve duygularınızı daha etkileyici bir biçimde gösterebilirsiniz. Sevdiklerinizin 2015 yılbaşını emek vererek hazırladığınız hediyeler ile daha anlamlı bir şekilde kutlayabilirsiniz. Aşağıda sizler için yerli ve yabancı sitelerden derlediğimiz, sevgilinize, eşinize, arkadaşlarınıza, çocuğunuza, anne ve babanıza hazırlayabileceğiniz el yapımı hediye önerileri bulacaksınız. Hangisi kolayınıza geliyorsa, yeteneğiniz ile hangisini yapabiliyorsanız seçin beğenin ve sevdiklerinizi mutlu edin! İşte o el emeği ile hazırlanmış yılbaşı hediyeleri.

El Yapımı Kupa Bardakta Yılbaşı Çikolatası

El Yapımı yılbaşı hediyesi

Sevgilinize, yılbaşı için tatlı mı tatlı bir sürpriz yapmak isterseniz, kar tanesi desenli jelatin içerisine konulmuş el yapımı çikolatalar muhteşem bir hediye alternatifi olacaktır. İnternetten kalp şeklinde çikolata tarifi alın ve bunu şeffaf jelatinli poşet içerisinde sevgilinize sunun! Yeni yılı elinizde kupa bardaklar ve ağzınızı tatlandıracak çikolatalar ile kutlayın:)

Ev Terliği İçinde Şirin Hediyelikler

Kız arkadaşınıza, annenize veya eşinize hem yapımı kolay, hem de hızlı bir şekilde sürpriz bir yılbaşı hediyesi verebilirsiniz. Yukarıdaki resimde de gördüğünüz gibi ihtiyacınız olan şeyler zaten hazır olarak satın alabileceğiniz şeyler. Şöyle ki; 1 adet örgülü ev terliği ve bu terlik içerisine sığdırmakta zorlanmayacağınız diğer şeyler; 1 adet oje, 1 adet çikolata topu ve 1 adet mini cilt nemlendirici. İşte yapımı bu kadar kolay!…

el emeği yılbaşı hediyeleri

El Yapımı Nane Kokulu Sabun Şeker

el yapımı yılbaşı hediyesi

İşte yılbaşı için sevdiklerinize ev ziyaretinizde götürebileceğiniz yine şahane bir el yapımı hediye. Şık bir hediye kutusu içerisinde taze nane kokulu sabun hazırlamaya ne dersiniz? İşte yapımı ile ilgili ipuçları; Açık renk gliserin sabunu eriyene kadar Benmari usulü kısık ateşte eritin.. Eridikten sonra üzerine birkaç damla nane yağı ekleyin. Eriyik haldeki sabunu yuvarlak kalıplara dökün. Sabunun ortasında bir nane şeker koyun. Sabunu 3 saat süresince bekletin. Yuvarlak kalıplardan çıkarttıktan sonra hediye kutusuna koyun ve etrafını renkli kağıtlar ile süsleyin. İşte bu kadar…

El Yapımı Çam Kozalağı Kokulu Mumlar Hediye Sepeti

el yapımı yılbaşı hediyeleri
Hoş mum kokularıyla hazırlayabileceğiniz çam kozalaklarından hazırlanmış olağanüstü güzel bir yılbaşı hediyesi. Biraz zahmetli bir proje ancak tamamladığınızda annenize, eşinize veya sevgilinize şiir gibi bir armağan verebilirsiniz. somethingturquoise.com sitesinde rastladığımız ve yapılışının adım adım  anlatıldığı bu projeyi kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum.
çam kozalağından kokulu mum yapımı

El Yapımı Kar Küresi Kavanoz

Yılbaşı hediyeleri el yapımı

Hem dekoratif, hem de yılbaşı temasına mükemmel derecede uyan Kar Küresi Kavanoza ne dersiniz? Boş kavanozlarla hazırlayabileceğiniz ve içerisine koli köpükleri ile kar efekti kazandırabileceğiniz El Yapımı Kar Küresi Kavanozu, en güzel yılbaşı hediyelerinden biri. Sadece boş kavanozlar, koli köpükleri ve bir kaç yılbaşı süs eşyası ile hazırlayabileceğiniz bu el yapımı hediye, sevgiliniz, eşiniz ya da arkadaşlarınıza hediye ettiğinizde çok beğenileceğini düşünüyorum.

Seramik Taşlar Üzerine Kolay Fotoğraf Uygulaması

Geçtiğimiz yıl fotoğrafladığınız tüm güzel anılarınızı, bu yılbaşında mükemmel bir hediyeye dönüştürerek sevdiklerinizi acayip mutlu edebilirsiniz. Seramik karolar üzerine Polaroid fotoğraf efekti vererek fotoğraf uygulaması yapabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olacak şeyler resim fırçası, ModPodge ve dilediğiniz ölçülerde karo seramikler.

Sevgilinizle geçirdiğiniz tatil fotoğraflarını veya geçen senenin size göre en önemli hatıralarını seramik karo taşlar üzerine yansıtabilirsiniz. Hem dekoratif, hem de bir hayli anlamlı bir yılbaşı hediyesine dönüşecek olan bu kolay proje tam size göre!
değişik yılbaşı hediyesi yapımları
Mod Podge nedir? Mod podge; sert cisimlerle (Örneğin; kumaş, kağıt, peçete seramik, ahşap, cam gibi) çalışılabilen şeffaf bir yapıştırıcı türüdür.
Özellikle  DIY (El yapımı) projelerinin olmazsa olmazıdır.

El Yapımı Fıstıklı Kare Çikolatalar

el yapımı yılbaşı hediyeleri

Çikolata ve çiçekler yılbaşının en çok tercih edilen hediyelerinden biri. Çiçek doğanın bizlere armağanı ama çikolataları pek ala kendimiz yapabiliriz. Kırmızı şık bir hediye kutusu içerisine fıstıklı kare çikolatalar da yine sevdikleriniz için hazırlayabileceğiniz en özel yılbaşı hediyelerinden biri.

El Yapımı Kardan Adam Kurabiyeler

el yapımı yılbaşı hediyeleri

Kardan Adam Şeklinde Kurabiyelerle çocuklarınıza ve sevdiklerinize yılbaşını layıkı ile yaşatın! Tek yapmanız gereken bildiğiniz kurabiyeleri kardan adam şeklinde tasarlamak ve üzerini bonibon şekerlerle süslemek:) Sitemiz içerisinde yer alan diğer hediye önerilerine de bakmak isterseniz aşağıdaki resme tıklayarak, sevgilinize ve sevdiklerinize yapabileceğiniz onlarca el yapımı hediye önerisi bulabilirsiniz.

El Yapımı Yılbaşı Hediyeleri & Mini El Isıtıcı

pirinçten mini el ısıtıcı
Desenli kumaşlar kesip, içerisini buğday veya pirinç taneleri ile doldurarak sevgilinize soğuk yılbaşında ellerini ısıtabileceği şirin el ısıtıcılar yapabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki malzemeler ve talimatlarla bu güzel projeyi hazırlayabilirsiniz.
el yapımı mini el ısıtıcılar

İstediğiniz adetlerde yapabileceğiniz mini el ısıtıcılarla sevgilinize harikulade bir sürpriz hediye verebilirsiniz. Bunun için eşit boylarda ve %100 pamuklu kumaşla parçalar hazırlayın. Ayrıca ihtiyaç duyacağınız diğer malzemeler ise makas, nakış ipliği, iğne, pirinç veya buğday gerekiyor.

el yapımı yılbaşı hediyeleri
Polyester veya naylon muhteviyat içeren kumaşları neden kullanmamalısınız? Çünkü el ısıtıcılarını mikrodalgada ısıtırken naylon içeren kumaşlar eriyecek ve zarar görecektir. Bunun için pamuklu kumaş tercih etmeniz önerilir. 8 x 8 veya 9 x 9 boyutlarında (isteğe bağlı) kumaş parçalarından 2’şer adet kesin! Hangi boyutta el ısıtıcısı yapmak istiyorsanız, yarım santim dikiş payı olacağı için 0,5 cm fazlalık bırakmanızı tavsiye ediyorum. 2 parça olarak kestiğiniz kumaş parçalarını, desen yerlerini üst üste gelecek şekilde bir araya getirin ve kenarlarını dikin.
el yapımı yılbaşı hediyesi
Dikiş
makineniz varsa, işlemini çok daha kolay ve kısa sürede hallolacaktır. Daha sonra ise bir miktar boşluk bırakarak, birleştirdiğiniz kumaş parçalarının içerisine pirinç doldurun! Pirinç koyduktan sonra açık kalan kenarı aynı dikiş ipliği ile tamamen kapatın! Artık el ısıtıcınız hazır! Kullanmak içinse mikrodalga fırında 30 veya 40 saniye kadar ısıtın. El ısıtıcınızın uzun süre sıcak kalması için iri taneli pirinç kullanmanız önerilir. Bu şekilde cebinizde taşıdığınızda ise yaklaşık 20 dakika kadar elleriniz sıcacık kalacaktır.  Mini el ısıtıcıları sevdiklerinize yılbaşı hediyesi olarak vermek istiyorsanız, hediyenizin şık sunumu için güzel ambalaj veya kutular tercih edin. KAYNAK: http://www.countryliving.com/ 
el emeği hediyeler

1 YORUM

CEVAP VER