3D Çiklet Balonlu Davetiye Yapımı

3 boyutlu ciklet balonu doğum günü davetiyesi
Minik yavrunuzun doğum günü partisi için özel bir davetiye mi hazırlamak istiyorsunuz? O halde bu makalemizde yer alan el yapımı doğum günü davetiye modeli tam size göre. Çünkü davetiye kapağı açılır açılmaz, içerisinden adeta şişirilen bir sakızın balonu çıkıyormuş izlenimi veriyor. Üstelik 3 Boyutlu, eğlenceli, şirin ve etkileyici bir model olan 3D Çiklet Temalı Davetiye hem yapımı çok kolay, hem de oldukça masrafsız! Doğum günleri, sürpriz partiler ve özel kutlamalar için sevdiklerimize davetiyeler gönderirirz. Ancak güzel bir partiye ev sahipliği yapmak için de en başından en sonuna kadar; yani parti organizasyonundan, yapacağımız sürprizlere, tatlılardan doğum günü hediyelerimize kadar, A-Z’ye her şeyin özel olmasını isteriz. Tabi bunun yanında özel olmasını istediğiniz bir diğer önemli şey de doğum günü davetiyesidir. İşte bu yazımızda sizlere son derece sevimli ve şirin bir görünüme sahip olan 3D el yapımı doğum günü davetiye kartının nasıl yapıldığını anlatacağız. Eminiz ki, yaş günü davetiyenizin klasik ve basma kalıp modellerden farklı ve eğlenceli olmasını siz de çok istersiniz. İşte bu doğum günü davetiyesi tüm şirinliğiyle misafirlerinizi etkileyecek harika bir model. Üstelik tamamen el yapımı olarak hazırlanabiliyor. Son derece kolay ve basit malzemelerden yapılabilen El Yapımı 3D Çiklet Balonlu Doğum Günü Davetiyesini yaparken hem size, hem de çocuklarınız son derece keyif anlar yaşayacaksınız! Kız ve erkek modellerinden istediğinizi yapabileceğiniz Sakız Temalı Doğum Günü Davetiyesini yapımı aşamaları aşağıda adım adım resimleriyle birlikte sizi bekliyor.
3 Boyutlu el yapımı doğum günü davetiyesi
3D Çiklet Temalı Doğum Günü Davetiyesi Nasıl Yapılır?
Evde kolaylıkla yapabileceğiniz bu harika proje için gerekli olan malzemeler aşağıda listelenmiştir.

  • Davetiye Kartı 
  • Yazıcı 
  • Pembe petek topları
  • Makas
el yapımı doğum günü davetiyesi
Adım 1: Davetiye Modelini Belirleyin ve Yazıcınızdan Yazdırın. 
Konumuza girerken söylediğimiz gibi el yapımı balon temalı doğum günü davetiyesinin 2 modeli; hem erkek, hem de kız modelini de yapabilirsiniz. Google’dan minik bir araştırma yaparak yukarıdaki resimde görüldüğü şekilde erkek veya kız figürleri indirebilirsiniz. Şöyle ki, ben Google’a Children Face Clipart diye yazdım ve karşıma onlarca site çıktı. Özellikle Şu SİTEYİ çok beğendim. Dilerseniz oradan kız veya erkek çizgi karakterler indirip, yazıcınızdan çıktı alabilirsiniz. Bir diğer öneri ise, çocuğunuzun yakın plan çekilmiş sevimli bir portre fotoğrafıyla da aslında şirin bir davetiye hazırlamanız mümkün! Sakız Temalı hareketli 3D davetiye sadece doğum günü için değil; sevgilinize yapacağınız şirin sürprizlerde de kullanabileceğiniz şahane bir kart!
el yapımı davetiye 3 d sakız temalı
Davetiye kartı olarak standart ölçülerde bir kapak bulun ve içerisine  A4 kağıdına uygun ölçülerde kız/erkek figürü yapıştırabilirsiniz. Çizgi karakterler üzerinde oynama yapmak veya farklı bilgisayardan farklı desenler yapmak içinse Photoshop veya herhangi bir resim düzenleme editöründen yararlanabilirsiniz.
el yapamı neşeli doğum günü davetiyesi yapmak
Adım 2: Kesme ve Yapıştırma
Doğum günü davetiyesi üzerine tarih, isim, mekan ve slogan cümlenizi yazdıktan sonra, davetiyenize kapak olarak kullanacağınız ölçülerde yazıcınızdan çıktı alın! Daha sonra makasla etrafını dikkatlice kesin! Kaç adet davetiye hazırlayacaksanız o sayıda aynı işlemi tekrar edin!
Patlayan sakız temalı doğum günü davet kartı
Adım 3: Davetiyenin Tam Ortasından 2’ye Katlayın
Davetiye ortasında yer alacak olan PopUp Petek Topun düzgün şekilde açılabilmesi için hazırladığınız kartın merkez noktasını ölçerek 2’ye katlayın.
3D Çiklet Balonlu Davetiye Yapımı
Adım 4: 3D Balon PopUp Petek Topu Yapıştırın
Hazırlayacağınız doğum günü davetiyesinin ölçülerine ve içerisinde kullanacağınız figürün ölçülerine bağlı olarak istediğiniz büyüklükte kağıt petek top kullanabilirsiniz. Özellikle parti malzemeleri satan yerlerde ve IKEA gibi mağazalarda kağıt petek toplardan bulabilmek mümkün!
Süslü davetiye yapımı
Kağıdın merkez noktasından her iki tarafa (sağ ve sol) eşit şekilde Petek Topu yapıştırın.
el yapımı doğum günü davetiyesi
Davetiye üzerinde yazılı mesajınızı kapatmayacak ölçüde petek top kullanılmasında yarar var.
3D Çiklet Balonlu Davetiye Yapımı
El yapımı Sakız Temalı Doğum Günü Davetiyeniz artık açıp test edebilirsiniz:)
3D Çiklet Balonlu Davetiye Yapımı
Ve işte final… Topu davetiye üzerine doğru konumlandırdığınızdan emin olduktan sonra artık seri şekilde diğer davetiyelerinizin de yapımına geçebilirsiniz. İster doğum günü davetiyesi yapmak, isterseniz de çocuklarınızla evde eğlenceli aktiviteler yapmak için bu tazr eğlenceli çalışmalar yapabilirsiniz. Çiklet temalı doğum günü davetiyesi hem hareketli, hem de oldukça heyecan verici:)

CEVAP VER