Türkiye’de Yılbaşı Tatil Yerleri

Yılbaşı insanların her yıl merakla ve heyecanla beklediği en özel günler arasında yer alıyor. Yılda bir defa gerçekleşen bu önemli günde insanlar farklı aktivitelere katılmayı tercih ediyorlar. Yılbaşı hem insanların eğlendikleri hem de bir sonraki yıla coşku ile girmek istedikleri bir zaman dilimidir. Bu nedenle de tatil beldeleri yılbaşı eğlencelerine aylar öncesinden hazırlanmaya başlıyor. Yeni yıla az bir zaman kala insanlar nereye gideceklerini araştırırken birçok farklı alternatif ile karşılaşmaları mümkündür. Yeni yıl tatili için tercih edilebilecek yerler şu şekilde sıralanabilir:

Uludağ, Bursa

Kış turizminin kalbinin attığı yerlerden biri olan Uludağ, yılbaşında her sene birçok insanı ağırlıyor. Yılbaşına düzenlenen çeşitli eğlenceler ile insanlar bir sonraki yıla daha pozitif ve neşeli şekilde girme imkânı elde ediyor. Uludağ gündüz insanların kayak yapabildiği gece ise sınırsız eğlenebildiği yerler arasında bulunuyor.

Sapanca, Sakarya

Yılbaşı tatilini geçirmek için önerilen yerlerden birisi de Sapanca’dır. Burası hem doğa harikası hem de dostlarınız ile eğlenebileceğiniz nadir yerlerden biridir. Burada yılbaşını samimi bir ortamda geçirmek isteyen insanlar bir dağ evi kiralayabilirler. Rengârenk ışıklar ve güzel bir yılbaşı masası ile son derece keyifli saatler geçirebilirsiniz.

Kapadokya, Nevşehir

Yılbaşını karşılamak için farklı bir tatil önerisi arayışında olan insanlar için Kapadokya oldukça otantik bir tatil fikri olacaktır. Kış mevsiminde peri bacalarının muazzam görüntüsü eşliğinde yeni yıla çok daha farklı bir eğlence ile girme olanağı bulabilirsiniz. Yöresel otellerde kalıp yöreye özgü tatlar eşliğinde dilerseniz partneriniz ile dilerseniz kendiniz çok keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Kapadokya’da eğlenceli bir yılbaşı tatili için kişilerin önceden rezervasyon yaptırması son derece önemlidir. Çünkü insanların çok rağbet gösterdiği yerler arasında bulunuyor. Tatil esnasında yılbaşının gündüzünde hem şehri detaylı bir şekilde gezebilir, Üç Hisar’dan hediyelik eşyalar satın alabilirsiniz. Bunun yanında çeşitli çömlek atölyelerini de ziyaret edebilir ve Peri Bacalarını fotoğraflayabilirsiniz. Akşam vakitlerinde ise dilerseniz kaldığınız otelin yılbaşı eğlencesine katılabilir dilerseniz kendiniz bir eğlence mekânında sabaha kadar eğlenme imkânı bulabilirsiniz.

Kıbrıs

Yılbaşına hazırlık yapan insanların ilk olarak düşündüğü yerler arasında her zaman Kıbrıs da bulunuyor. Burası eğlencenin en iyi yaşandığı yerlerden biri olduğu için yılbaşında da insanlar özel programlara katılmak için aylar öncesinden rezervasyonlarını yaptırıyorlar. Lüks bir otelde konaklayarak çok keyifli bir yılbaşı tatili geçirme imkânı bulabilirsiniz. Oteller konuklarına her türlü olanağı sunduğu için bu mekânlarda insanlar herhangi bir eksiklik hissi yaşamıyorlar. Dilerseniz Kıbrıs’ın eğlence mekânlarında da dostlarınız ile yeni yılı karşılama olanağı bulabilirsiniz. Kıbrıs’ta yeni yılı karşılamanın çok farklı alternatifleri bulunuyor.

Alaçatı, İzmir

Yılbaşını geçirmek için ülke içerisinde tatil arayışında olanlar için Alaçatı son derece ideal yerlerden biridir. Hem denizi, hem kumu hem de güneşi burayı yaz aylarında sevilen bir yer yapıyor olsa da yılbaşında da farklı güzellikleri ile insanları kendine çekiyor. Kendine özgü yapısı ile Alaçatı yılbaşında insanların bir araya geldiği gözde mekânlardan biridir. Yılbaşı zamanlarında sokaklarda düzenlenen sokak partileri ile çok keyifli bir şekilde yeni bir yıla girebilirsiniz.

Nişantaşı, İstanbul

Her yıl yerli ve yabancı birçok turiste ev sahipliği yapan İstanbul yeni yılın en coşkulu şekilde kutlandığı yerler arasındadır. Nişantaşı da yılbaşına özgü konsepti ile her yıl birçok insana en güzel yılbaşı şenliklerini sunuyor. Ağaçların ışıl ışıl süslendiği ve sanatçıların insanlara konserler verdiği Nişantaşı havai fişek gösterileri ile de son derece eğlenceli bir mekân bir haline geliyor.

Kartalkaya, Bolu

Yılbaşında kayak keyfi yapmak isteyen insanlar için bir diğer alternatif de Bolu Kartalkaya kayak merkezi oluyor. Burası birçok farklı otel seçeneği ile insanlara güzel bir yılbaşı tatili olanağı sunuyor. Yedigöller’e de ev sahipliği yapan Bolu farklı tatil olanakları ile insanların tercih ettiği mekânlar arasında bulunuyor.

Antalya

Türkiye’nin hareketli tatil beldelerinden biri olan Antalya, da insanların yılbaşı tercihleri arasında bulunuyor. Her mevsim ayrı bir güzelliği olan Antalya insanlara farklı tatil olanakları sunuyor. Noel Baba’nın da memleketi olarak bilinen bu güzel şehir de yılbaşı son derece hareketli geçiyor. Hatta böyle güzel bir günde tüm eğlencelerin sokaklara taştığı bile söylenebilir.

CEVAP VER