Yılbaşı Kutlamaları Nerelerde Yapılıyor?

Eski yıl sona erip yeni bir yıla girerken yılbaşı kutlamaları düzenlenmektedir ki, ne kadar eğlenceli geçerse yeni gelen yılın da o kadar güzel geçeceği inancı vardır. Yeni yılın, yeni umutlar ve güzellikler getirmesi dileği ile kutlamalar yapılır. Bu kutlamalar kimi zaman evlerde, kimi zaman sokaklarda, bazen de eğlence merkezlerinde yapılmaktadır. Bu kutlamalarda çoluk çocuk büyük küçük herkes bulunabilir. Yılbaşının görsel simgesi Noel Baba ve geyikleri kimi zaman mizansen olarak kullanılır.

Evlerde Kutlama Nasıl Yapılır?

Yılbaşı eğlencesinin bir gece önceden heyecanı başlar. Alışverişler yapılır, yılbaşı gecesi için hazırlıklar başlanır. Hediyeler alınır, her yıl geleneksel olarak yapılan fırında hindi ve yanında pilav ile içecekler hazırlanır. Çeşitli kuruyemiş ve meyveler de sofrada yerini aldıktan sonra oynanacak oyunların başında gelen tombala da yılbaşı gecesinin olmazsa olmazlarından biridir. Saatler 00.00 olduğunda ev halkı birbirine hediyeler vererek güzel dileklerde bulunur. İşte evde yılbaşı tam da budur.

Yılbaşı Sokakta Kutlanırsa

Yılbaşı gecesinin kutlamaları dışarda yani sokakta da yapılabilir. Şehir merkezlerinin meydanlarında kurulan parti kutlamalarına katılabilirsiniz. Meydanlarda süslemeler, havai fişek gösterileri altında dev ekranlarla toplanan kalabalığa çeşitli konserler verilebilir. Her şehirde ayrı bir kutlama şekli ya da organizasyonu düzenlenebilir. Halk hediyelerini açık havada gece 24’ü gösterdiğinde verebilir. Yıldızlar altında kutlanan yılbaşı etkinliklerine tüm halk davetli olup, yeni bir yıla muhteşem havai fişek gösterileri altında girmeyi tercih edebilenlerden olabilirsiniz. Başınıza birer Noel Baba şapkası ile delikli parlak gözlükler ve kaynanadili düdük de denilen yılbaşı eğlence aparatları ile kutlamalar devam eder.

Eğlence Mekânlarında Yılbaşı

Yeni yıl kutlamaları çeşitli eğlence merkezlerinde ve büyüklü, küçüklü mekânlarda hazırlanırken doluluk oranı göz önünde bulundurarak mutlaka önceden rezervasyon yaptırılmalıdır. Yaptırılmadığı takdirde ya arka masalara kalabilirsiniz ya da kendinizi sokaktaki kutlamalarda bulabilirsiniz. Bu yüzdendir ki ön masalarda ya da sahneye yakın bir yerlerde oturmak için gideceğiniz mekânın rezervasyon birimi ile mutlaka mutabakat sağlayın. Vereceğiniz paranın içinde hangi menülerin olduğunu ve kişi başı ödeme fiyatı ile neler sunulacağını görüşüp netleştirin. Daha sonra yılbaşı etkinlikleri, yemek organizasyonu, içkiler ve çeşitli oyunlarla saat 00.00 olur. Daha önceden hazırladığınız hediyelerinizi sevdiklerinize takdim eder ve yeni yıla girmenin mutluluğunu yaşarsınız.

Kutlama Yapılan Çeşitli Mekânlar

Yılbaşı eğlencesi için birçok mekân hazırlık yapar. Bunlar arasında her türlü otel, motel, restoran, kafe ve bistrolar, eğlence merkezleri ile gazinolar ve meyhaneler de yılbaşı gecesi için rezervasyon yaparak mekânın o geceki kapasitesine göre hazırlıklarını başlatır. Kafe ya da restoranını süsleyerek Noel Baba ve çeşitli renklerde parlak külah şapkalar dağıtır. Yemekleri, meze ve içeceklerinin yanı sıra çeşitli atıştırmalıkları ile masa donatılır. Yılbaşı saatinin dolmasına kadar program seyri devam eder. Ve hediyelerin verilmesi ile birçok albümlük resimlerle birlikte bir yılbaşı hatırası daha sabaha karşı kutlamaların bitimi ile son bulur.

Otellerde Hazırlık

Yeni yılın gelişi her yıl olduğu gibi 5 yıldızlı oteller kadar yıldızsız otelleri de heyecanlandırır. Çünkü her otel müşteri kapasitesi ve büyüklüğüne göre sahne alacak solist ve çeşitli dans koreografileri düzenleyerek gecenin daha cazip bir duruma getirilmesini sağlamaktadırlar. Yemek menüsü önceden hazırlanarak rezervasyonlar esnasında müşterilere sunulur. Eğlencenin dozu arttıkça masa müşterileri de coşar, eğlence gece yarısına kadar tam gaz devam eder. Önceden hazırlanan hediyeler masalarda sahiplerini beklerken yeni yılın son saniyeleri için geri sayım başlar. 3-2-1 ve yeni yıl diye hep bir ağızdan coşkuyla yeni gelen yıl selamlanır.

Yeni Yılda Hediye Seçimi

Yeni yıl eğlencelerinin olmazsa olmazı hediyeler ise özel tasarım olup daha çok kişiye de özel olabiliyor. Örneğin hediye almak istediğiniz kişinin resmini bize verdiğinizde kupa, kırlentler ve albüm kapaklarına baskı yapılarak sevdiklerinize özel hediyeler alabilirsiniz ya da ismi yazılı cüzdan, bileklik ve kolyeler ile akordeon konseptli fotoğraflı albümler, istediğiniz sözün yazılı olduğu ahşap mühür gibi değişik ve sıra dışı hediyeler ile gecenizi unutulmaz kılabilirsiniz. Yılbaşı için özel olarak tasarlanan hediyeler insanların bu özel günlerde kendilerini özel hissetmeleri bakımından son derece önemlidir.

Yılbaşı Akşamı Yapabileceğiniz Organizasyonlar

Yılbaşına girerken değerlendirebileceğini bir çok aktivite vardır. Bu aktiviteler esnasındaki ana amaç, bir sene boyunca yaşanılan streslerin, sıkıntıların, iş yoğunluğunun, bunalımların, aile problemleri gibi sorunların geri bırakılmak istenmesidir. Yılbaşını isteğinize göre evde ya da dışarıda kutlayabilirsiniz. Evde ailenizle geçirmek isteyen sakin bir yıl başı fikri de sizin içindir. Dışarıda dostlarınızla birlikte müzik ve dans eşliğinde yapabileceğiniz hareketli bir yılbaşı partiyle de. Birçok kişi yılbaşı yaklaşırken bu sene nasıl bir yılbaşı geçirmeliyim ya da yılbaşına bu sene nasıl girmeliyim gibi konulara takılır. İlerleyen zamana göre de program yapar.

Yılbaşı Akşamı Nerede Kutlanmalıdır?

Herkes için kabul görmüş bir söz olan yılbaşına nasıl girersen öyle geçer sözü dikkate alınarak yılbaşı hazırlıkları günler öncesinden başlar. Kimisi çok şatafatlı ve gürültü partilerden hoşlanırken kimisi de evde geçireceği sakin bir yılbaşını hayal eder. Dışarıda geçirilmek istenilen yılbaşı kutlamaları birçoğu için bir kaçamak niteliğindedir. Bir yıl boyunca kendini eğlenceden uzak tutan kişiler yılbaşı akşamı sonuna kadar eğlenmek ister ve bunun için dışarı yönelir. Yılbaşı kutlamaları için çok fazla alternatif vardır ve bu alternatiflerden hangisinin sizin için uygun olduğuna karar vermelisiniz.

Yılbaşında Evde Neler Yapılabilir?

Yılbaşını evde geçirmek isteyen kişiler o gün için evinde sakin bir ortam oluşturarak çok fazla yemek çeşidinin olduğu bir masa kurarak yılbaşı hazırlığı yapabilir. Yılbaşı olduğu için normal zamanlarda yenmek istenmeyen yemekler yılbaşında özgürce yenmek istenmektedir. Hatta bazıları bugün için diyetine de kısa bir mola verebilmektedir. Orijinal fikirlerle çok güzel süslemeler yapabilir ve yılbaşı ağacı süsleyebilirsiniz.

Evinizi ışıl ışıl yapmak için yılbaşı ağacında renkli ışıklara yer verebilirsiniz. Misafirlerinize çok güzel bir hindi pişirerek pilav eşliğinde sunarak bir ziyafet sofrası oluşturabilirsiniz.

Yılbaşında Dışarıda Neler Yapılabilir?

Öncelikle yılbaşını dışarıda geçirmek istiyorsanız bunun kararını çok erken vermelisiniz. Çünkü mekanlar yılbaşında dolar ve çoğu zaman son dakikaya bırakılan planlar bozularak sonuçlanmaktadır. Bunun önüne geçmek için zamanı iyi ayarlamalı ve gideceğiniz yeri belirlemelisiniz. Gideceğiniz partinin içeriklerini okuyarak fikir edinmekte kolaylık sağlayabilirsiniz. Sokak partisi mi olmalı yoksa uzun saatler bir mekanda etkinliklerle mi eğlenmelisiniz, iyi seçmelisiniz. Çok kalabalık partiler beklediğiniz hizmeti sunamayabilir. Bu nedenle sakin etkinlikler daha elverişli olur. Gideceğiniz yer şehir dışındaysa trafiği de göz önünde bulundurmalı ve bunu da dikkate alarak yola çıkmalısınız.

Yılbaşında Tatil Yapılabilir Mi?

Bazıları yılbaşını kaçamak zamanı olarak görür ve ertesi günle de birleştirerek kısa da olsa tatil yapmak isteyebilir. Yurt içinde ya da yurt dışında geçireceğiniz kısa tatiliniz yeni yıla motive olmanızı ve dingin bir şekilde girmenizi sağlayabilir. Eğer tatiliniz yurt içinde olacaksa Kapadokya’yı tercih edebilirsiniz. Kapadokya’nın mistik havası eşliğinde yılbaşın karşılayabilir ve yeni yıla burada merhaba diyebilirsiniz. Bolu, Kars, Uludağ’da yurt içi tercihlerinin arasında yer alabilir. Yurtdışında bir yılbaşı geçirmek istiyorsanız hem yakın hem de ucuz Budapeşte, Prag ya da Varşova’yı tercih edebilirsiniz. Buradaki Noel pazarları çok eğlencelidir.

Yılbaşında Sokak Partisi

Ruhunuz eğer kapalı mekanlarda bulunmayı sevmiyor ise sokak partileri tam da sizin için vardır. Sokak partileri daha özgür bir eğlence ortamıdır. Ancak sokak partileri çok kalabalık olacağı için buna hazırlıklı olmalısınız. Önceden bildiğiniz ya da güvendiğiniz bir sokak partisinde bulunarak kendinizi daha rahat hissedebilirsiniz. Yoksa kendi kendinizin içini kemirir ve gecenizi zehir edebilirsiniz. Genelde yurt dışındaki turistlerin tercih etmiş olduğu bu etkinlikler kapalı yerlerde de olabilir. Türkiye’de bir sokak partisine gidecekseniz meydanlarda verilecek sokak partisi konserlerini inceleyebilirsiniz.

Yılbaşı kutlayıp kutlamamak kişinin kendi tercihine kalmıştır. Eğlenmeyi seven kişiler genel olarak yılbaşını sokak partinde ya da konserlerde geçirmeyi isteyebilir. Keza ev ortamında da yılbaşı kutlanabilir. Her ikisini de tercih etmeyen bir kişinin yılbaşına girmemesi muhtemel değildir. Bu tamamen tercihinize kalmıştır ve sizin kararınıza göre gerçekleşen bir durumdur. Çok gereksiz görüyorsanız yılbaşı organizasyonları gerçekleştirmek ya da müzik eşliğinde geri sayım yaparak yılbaşına girmek zorunda değilsiniz. Sadece kendi özelliklerinizi ve kişisel özelliklerinizi göz önüne alarak bir etkinlik yapmak ve yeni yılı öyle karşılamak isteyebilirsiniz.

CEVAP VER