Erkek Arkadaşa Pratik El Yapımı Hediyeler

Kendin yap erkek arkadaşa pratik el yapımı hediyeler erkek arkadaşına el emeği olan bir hediye vermek isteyen kişiler için harika seçeneklerdir. Erkeklere hediye almanın ne kadar zor olduğunu herkes bilir. Durum böyle olunca, erkek arkadaşa hediye almak da her zaman oldukça zor bir durum olmuştur. Bazı durumlarda el yapımı hediyeler, hediye alışverişi yapmak ve hediye seçmekten daha kolay bir yol oluşturacaktır.

Erkek Arkadaşa Pratik El Yapımı Hediyeler

Yazının devamında erkek arkadaşınıza, basit malzemeler ve evde kendi imkânlarınız ile hazırlayabileceğiniz kendin yap erkek arkadaşa pratik el yapımı hediyeler yer alıyor. Bu fikirlerin geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesi, sizin el becerileriniz ve yaratıcılık gücünüzle aynı oranda artacaktır. Unutmayın ki, deri cüzdan, tespih, tasarım kıyafetler, kahve kupaları, doğal kozmetik ürünleri ve diğer eşyaların bazılarını evde kendi imkanlarınız ile hazırlamanız mümkündür. Erkek arkadaşınızın kullanmaktan hoşlandığı eşyaları göz önünde bulundurarak ona, dışarıda satın alacağınızdan çok daha kıymetli hediyeler vermeniz mümkündür.

Pop- Up Fotoğraf Kutusu

Erkek Arkadaşa Pratik El Yapımı Hediyeler

El yapımı hediyelerde en çok kullanılan objeler fotoğraflardır. Fotoğraflar geçmişi yansıtan ve o anı ölümsüzleştiren eşi bulunmaz eşyalardır. Kendin yap erkek arkadaşa pratik el yapımı hediyeler için de çeşitli fikirlerde fotoğrafları kullanabilirsiniz. Pop – up fotoğraf kutusu, yalnızca erkek arkadaşa değil, yıl dönümünde, sevgililer günü gibi özel günlerde eşlere de hazırlanabilecek duygu yüklü bir hediye olacaktır.

Mücevher kutusu ya da görseldeki gibi, karton kullanarak evde hazırlayabileceğiniz bir kutunun genişliğinde kâğıt kesilir. Dikey kâğıt, akordeon şeklinde eşit bir şekilde katlanır. Akordeon şekline getirdiğiniz kağıtların üzerine geçmiş günlerinizden en özel fotoğrafları yapıştırın. Bu noktada kişisel tercihinize göre mat ya da parlak fotoğraf baskıları kullanabilirsiniz. Fotoğrafların baskısını almadan önce fotoğraf düzenleyicilerde siyah – beyaz nostaljik ya da çeşitli efektler verebilirsiniz.

Seni Seviyorum Çünkü Tablosu

Erkek arkadaşınıza verebileceğiniz en iyi hediyelerden biri onu ne kadar sevdiğinizi hissettirmeniz olacaktır. Kendin yap erkek arkadaşa prarik el yapımı hediyeler arasında en iyi fikirlerden bazıları da çeşitli “Seni çok seviyorum çünkü…” temalı hediyelerdir.

Görseldeki gibi hazır alabileceğiniz ya da fotoğraf düzenleme programlarından biriyle basitçe hazırlayabileceğiniz minimal bir arka plan üzerine “Seni çok seviyorum çünkü…” yazısını yazıp baskısını alabilirsiniz. Daha sonra bu baskının altına onu neden sevdiğinizin ifadelerine yer verebilirsiniz. Bunu kalın uçlu tahta kalemleri gibi bir kalemle yazdıktan sonra eskitme ahşap ya da daha farklı bir tarzda olan, beğendiğiniz herhangi bir çerçeveye koyabilirsiniz. Daha sonra güzel bir şekilde paketleyip erkek arkadaşınızı şaşırtabilirsiniz.

Kişiselleştirilmiş Kupa Seti

Kahveler, çaylar ya da çeşitli sıcak içecekler hemen herkes tarafından sevilerek tüketilir. Bu anlamda hediye alınırken kahve bardakları ya da kupa gibi ürünler sıklıkla tercih edilen ürünler arasındadır. Bu sebeple günümüzde yaratıcı şekillerde tasarlanmış çok çeşitli ürünler bulunuyor. Fakat kahve ya da çay tutkunu erkek arkadaşına, kendi el emeğini hediye etmek isteyenler için kendin yap erkek arkadaşa prarik el yapımı hediyeler içerisinde kupa tasarımlarından da bahsetmek gerekir.

Açık renk kupaların üzerine porselen kalemleri ile yaratıcılığınızı konuşturmak, erkek arkadaşınıza hem çok kullanışlı hem de beğeneceği bir hediye sunmak olacaktır. Kişiselleştirilmiş kupa setlerinin yapımında dikkat edilecek tek husus, tasarım fikridir. Tasarım fikrine karar verildikten sonra, yazı şablonları, desen şablonları ya da çeşitli şablonlar ve porselen kalemini kullanılarak ona özel bir tasarım hazırlamanız mümkündür. Hediye ederken şeffaf paketlenmiş ve kurdele ile bağlanmış bir kurabiye ya da çikolatalar ile doldurarak şık bir hediye kutusu içerisinde sunabilirsiniz.

Ruj Sanatı

Sevgililer günü konseptli kendin yap erkek arkadaşa prarik el yapımı hediyeler arasında en dekoratif parçalardan biri de ruj izleri ile hazırlanan tablo fikirleridir. Erkek arkadaşınızın odasını süsleyecek bu sanat eserini yapmak oldukça kolaydır.

Hem kadınsı hem kişisel bir tasarım olan bu hediye için öncelikle bir kart stoğu kesin. En sevdiğiniz çeşitli renklerde rujlarınız ile dudak baskıları yapın.Daha sonra bu kişisel sanat eserinizi şık bir çerçeveye koyun. Herkese hitap edecek bir hediye olmasa da, oldukça dekoratif bir fikir olduğundan eminiz. Çerçeveyi hediye etmeden önce, güzel bir şekilde paketleyip üzerini ise kalın bir kumaş ile ağlayabilirsiniz.

Star Wars Tasarımlı Yastık Kılıfı

Kendin yap erkek arkadaşa pratik el yapımı hediyeler için daha spesifik daha özel fikirlere ihtiyacı olanlar için yastık kılıfı tasarımları harika fikirlerdir. Özellikle akşam saatlerinde koltukta dinlenirken, günün yorgunluğunu atarken, ihtiyacı hissedilen ve en çok sevilen yumuşacık yastıklardır. Tasarım ve resim kabiliyetine güvenen kişiler için şablona gerek yokken, el becerisi olmayan kişiler için hazır şablonlar yardımcı olacaktır. Star Wars, Harry Potter ya da çeşitli seriler ile oluşturulabilecek pek çok fikir vardır. Erkek arkadaşınız hangisini takip etmeyi seviyorsa ona uygun bir tasarım hazırlamanız oldukça şaşırtıcı ve sevindirici de olacaktır.

Tekstil kalemleri ile kolayca yapılabilecek bu tasarımları daha önceden kumaş tasarımı yapmamış kişiler bile rahatlıkla yapabilmektedir. Kendin yap erkek arkadaşa pratik el yapımı hediyeler içerisinden sevilen fikirlerden biri olan yastık kılıfı tasarımlarını yaparken boyamadan önce kurşun kalemi gibi belirsiz bir kalem ile önceden iz oluşturmanız, daha düzgün çizgiler çizmenize yardımcı olacaktır. Fakat çok keskin çizgili tasarımlar isteniyorsa, desen şablonlarını kullanmak muhakkak derecede gerekir.

Çizgi Roman Çerçeve

Bir başka kendin yap erkek arkadaşa pratik el yapımı hediyeler fikri de çizgi roman seven erkek arkadaşlar içindir. Bu tasarım için gerekli malzemeler, eski çizgi roman, dekupaj yapıştırıcısı, yapıştırıcı fırçası, resim çerçevesi ya da ayna çerçevesi gerekiyor. Bu tasarımı hazırlarken gazete gibi ince ve mat baskılı çizgi romanları tercih etmeniz daha uygun olacaktır. İnce ve mat kâğıtlar, parlak kâğıtlara göre yapıştırıcıyı daha iyi ıslatma eğilimindedir. Bu şekilde de çerçeve kağıtla daha iyi kaplanacaktır.

Başlamadan önce pürüzlü çerçeveleri bir miktar zımparalamanız daha düz bir zemin elde etmenizi sağlayacaktır. Çizgi roman sayfalarından sevdiğiniz kesitleri küçük parçalar halinde yırtın. Alternatif olması açısından pek çok küçük parça yırtın.

Erkek sevgiliye doğum günü hediyesi

Daha sonra ise bu parçaları dekupaj tutkalı ve fırçaları kullanarak yapıştırın. Her karikatür parçalarının kenar ve köşeleri muntazam bir şekilde kapladığından emin olana kadar yapıştırın. Bu parçaların yeteri kadar ıslanıp yumuşatıldığından ve açılara tam olarak oturduğundan emin olmak adına cam ya da aynanın oturacağı çerçevenin iç kenarlarına oldukça dikkat edin. Hazırlanmış çerçeveyi en azından bir gün beklemeye bırakın ve yeteri kadar kuruduğundan emin olun.

Kendin yap erkek arkadaşa pratik el yapımı hediyeler arasında yer alan en şık alternatiflerden biri olan karikatür çerçevesini, dışarıda satılan dekoratif çerçevelerden farkı kalmayana kadar güzelce yapıştırın ve konumlandırın. Daha sonra içerisine ayna ya da camını da ekledikten sonra güzel bir paket ile sarıp üzerine kalın bir kumaş bağlayıp erkek arkadaşınıza hediye edebilirsiniz. Özellikle çizgi roman seven kişilerin odasını süsleyen en önemli parçalardan biri olacağından eminiz.

CEVAP VER