Bakımlı bir Kadın Nasıl olmalı

Her kadın bakımlı ve güzel görünmek ister. Dünyada bir çok kadın bakımlı görünmek için kozmetik ürünlere tonlarca para harcar. Cilt bakım, saç bakım, makyaj malzemeleri, takı, ayakkabı, çanta, giyim kuşam v.s. derken bütçesinin büyük bir bölümünü bu tip kalemlere harcar.  Şayet sevgilinize özel günlerde veya sıradan bir günde, bir hediye alacaksanız, güzellik ve bakım ürünlerinden biri sevgilinizi mutlu edebilir. Çünkü aslında bir yerde sevgilinizin bütçesine katkıda bulunmuş olacaksınız. Gerçi nasıl olsa sevgiliniz sizin aldığınız hediye için harcamadığı parayı başka bir kozmetik ürünü alarak zaten harcayacaktır!
Bakımlı bir kadın Nasıl olmalı?
bakımlı kadın
Bakımlı ve güzel görünmek isteyen bir kadın nasıl olmalı. Bu sorunun cevabı büyük bir oranda aslında maddiyat ile alakalı ama diğer unsurlar da göz önünde bulundurulmalı. Mesela; Kadının eğitim seviyesi, yaşadığı sosyal çevre, yeniliklere karşı refleksleri, sosyal rolü, çok önemlidir. Diğer yandan kadının kozmetik, bakım, güzellik konularına yaklaşımı da unutulmamalıdır… Bakımlı kadın olmak ve bunu istikrarlı bir şekilde devam ettirmek, bu bence çok meşakkatli bir süreç ama ben yine de kendimce bakımlı bir kadın olmak için neler yapılmalı sorusuna kendi yorumlarımı yazmak istiyorum;

Cilt Bakımı

“Çünkü en değerli giysiniz cildiniz!” Bir markanın reklam sloganı ve bence çok da iyi bir slogan… Bence iyi görünmek isteyen bir kadının en başta cildi güzel görünmeli ve Her zaman cilt bakımlarına dikkat etmeli. Bir kadın şayet gardırobu ile barışık olmak istiyorsa sağlıklı beslenmeli sağlıklı şeyler tüketmeli. Sebze ve meyve tüketimlerine ayrıca özen gösterip çok yağlı şeylerden uzak durmalıdır.
bakımlı kadın
Şu kilolar yok mu! İnsanın kendince kusur saydığı şeyleri gizleyememesi ne kadar kötü değil mi? Kilo işte bunlardan biri… Asla saklayamayacağınız bir şey ve sürekli sizinle birlikte olan bir şey… Farkındayım olayı biraz dramatize ettim ama bu yazıyı okuyan sağlıklı olup da kilo verme konusunda tembel davranan okuyucuların dikkatini çekmek istedim.

Fazla Kilolar

Güzel görünmek için diğer çok önemli konu maalesef kilo. Kilosunu muhafaza etmeli. Fazla kilolarından kurtulmalı ya da kurtulma yollarını düşünmelidir. Büyük kilolarla savaşan bir kadın bakımlı bir kadın olamaz. Kilolar her zaman açık vermesine neden olacaktır. Çevreden bu ciddi anlamda fark edilecektir. Bölgesel ya da vücut olarak fazla kilolarınız varsa diyetin yollarına düşeceksiniz demek istiyorum kısaca. Sizin için önce sağlığınız sonra da bakımınız için çünkü bakımın da bir temeli var o da sağlık. Ne kadar sağlıklı ve dinç olursanız bakımlarınızda cildinizden bedeninizden o denli geri dönüşte iyi sonuçlar verecektir.
bakımlı kadın
Yüzünüzdeki hafif kusurları gizlemek için Makyaj iyi ve güzel yapmalı. Makyaj bence çok abartılı olmamalı ama bu yine de sizin tercihinize bağlı… Size önerim yapacağınız makyajın başarılı olabilmesi için bulunacağınız ortamın ışığını önceden hesaba katmanızdır. Çünkü loş bir ortamda abartılı bir makyaj sizi drakulanın sevgilisi gibi gösterebilir. Makyajlardan önce nemlendiricisini sürmeyi unutmamalı. Makyajını doğru temizleme ürünleri ile temizlemelidir.
Ben bu maddeyi daha çok sağlık açısından düşünüyorum; El ayak tırnak bakımlarına özen göstermelidir. Ama bazı erkeklerin el ve ayaklara dikkat ettiklerini de unutmamak lazım. Bu madde de bence çok önemli; Kaş bıyık gibi tüylenme sorunlarını giderebiliyor olmalısınız. Kadını erkekten ayırmak lazım değil mi? En başta Sağlık için spor yapmak bence kadın ve erkeğin unutmaması lazım gelen bir şey. Diğer yandan spor sizi her zaman fit ve güzel gösterir.
Aşık Veysel ne güzel demiş “Ben giderim adım kalır, dostlar beni hatırlasın…”  Siz de bir ortamdan ayrıldığınızda sizin kokunuz o ortamda kalacağınızdan parfüm seçerken dikkatli ve özenli olun, çünkü artık o koku siz demek olacaksınız… Bu yüzden Parfümlerini zi sıkmayı unutmamalı deodorant kullanmalıdır.
bakımlı kadın
Kıyafetleri ütülü ve özenli olmalıdır. Dış görünüş bir bakımlı hanım için her zaman özen isteyen bir şart olmalıdır. Kıyafetlerinizin tasarımı seçimi ve temizliği de burada ne kadar önemli ortaya çıkıyor. Ağız ve diş sağlığına özen göstermeli, dişlerini en az 6 ay da bir temizletip beyazlattırmalı. İyi bir gülüş sıcak bir gülüş ancak güzel dişlerle mümkündür. Bu yüzden diş sağlığı da çok önemlidir.

CEVAP VER