Başsağlığı ve Taziye Mesajları

Başsağlığı dilemek… İhtiyacınız olduğunda internette güzel anlar ve eğlenceli günler ile ilgili, bir çok sitede mesaj ve güzel sözler görürüz, konu taziye, vefat mesajlarına veya sözlerine gelince maalesef bu konularda fazla bir bilgi bulamayız. Ya da belki de ben bulamadım bilemiyorum. Ben de bu sebepten dolayı kendimce bu konuda bir yazı kaleme almak istedim. Konu soğuk ve tatsız olunca, gerçekten yazı yazmak bile insana sıkıntılı ve sancılı gelebiliyor. Ölüm, yaşamak kadar doğal bir sonuçtur. Nefes alıp veren bütün canlılar gibi insanoğlu da, doğar büyür ve doğal olarak ölür. Ama her nedense biz insanlar, ölümü veya öleceğimizi hiç düşünmeden yaşamaya çalışırız, ölümler olduğunda da, bunu kabullenmek ve doğal karşılamak hepimize zor gelir, üzerimizden merhuma ait izleri uzun bir süre atamayız. Tabi, ölümler içerisinde genç ölümleri, sağlıklı insanların ani ve beklenmedik ölümleri olduğunda, ölüm acısı daha büyük ve kabullenilmesi zor oluyor. Mezarlık ziyaretlerine ne zaman gitsem, gözüm giriş kapısı üzerindeki o anlamlı söze ilişir ve ben o yazıyı ne zaman görsem, sanki ilk defa okuyormuşum gibi çok fazla duygulanır ve ölümün aslında doğmak kadar sıradan veya mucizevi bir şey olduğunu düşünürüm. “Her canlı ölümü bir gün tadacaktır.”
taziye mesajları
Şimdi bu yazıyı okuyan sevgili ziyaretçilerime bir soru sormak istiyorum; En Yakın Arkadaşınız, Babasını, Annesini, Eşini veya çocuğunu kaybettiğinde, şayet siz de onun yanında o an bulunamıyorsanız, ona nasıl bir mesaj yazardınız? Nasıl bir mesaj ile üzüntünüzü anlatabilir veya arkadaşınızın acısını paylaşmaya çalışırdınız? Aslında en doğrusu vefat haberini duyar duymaz, soluğu arkadaşınızın yanında almanız olmalı, ama diyelim ki yurt dışındasınız veya başka bir şehirde bir görev için bulunuyorsunuz. Gerçekten çok zor bir durum değil mi? Diyelim ki, atladınız bir ulaşım aracına ve arkadaşınızın en acılı gününde, onun yanında yer aldınız ve ona destek olmaya çalıştınız bu durumda nasıl davranmanız gerekir veya ne söylemeniz? Elbette basma kalıp sözler ile duygularınızı anlatabilirsiniz ama benim burada anlatmaya çalıştığım, üzüntünüzü, yakın arkadaşınızın acısına ortak oluşunuzu, kısacası duygularınızı en samimi şekilde nasıl ifade edersiniz? Böyle bir durumda ona nasıl davranırdınız?
taziye mesajları
Ben kendimce bazı senaryolar kafamda kurmaya çalışıyorum ama işin içinden çıkmak çok zor. Amaç sevdiğiniz kişiye, ölüm acısını unutturmaya çalışmak, onu teselli etmeye çalışmak ise, bunu espri yaparak sağlamaya çalışırsanız herşeyi bir anda berbat edip, onun için bir nevi küçük kıyamet olan ölüm acısını ciddiye almadığınız durumu ile karşılaşabilirsiniz. Diğer türlü siz de onun gibi acıların içerisine gömülmeye çalışırsanız bu durumda aslında faydadan çok zararınız olur diye düşünüyorum. Bence burada yapılması gereken en doğru şey, bazen bir şeyler söylemeden, sadece bedenen arkadaşınızın yanında bulunmuş olmak, ona senin yanındayım duygusunu hissettirmek, kanımca en doğru yol olur.
taziye mesajları
Yakınını veya sevdiğini kaybeden birini teselli etmek ve acısını paylaşmak çok zor bir şeydir. Empati yapıp, kendinizi, ölüm kederi ile solmuş ve üzüntüden gözleri kan çanağına dönmüş birinin yerine koyduğunuzda, aslında ne demek istediğimi tahmin edersiniz. Ölüm acısını daha yeni yaşamış ve acısı henüz taze olan birine, siz ne derseniz deyin, hiçbir söz bu acının dinmesini sağlayamaz. Bir de, sık sık görüşmediğiniz veya cenazesine gidemediğiniz arkadaşlarınıza nasıl taziye ve başsağlığı mesajları yazılır bu konuda da internetten bazı mesajlar derledim, umarım işinize yarar. Bugünkü yazımla belki ben de, internette eksik olduğunu düşündüğüm bu soğuk konuya, bir katkıda bulunmuş olurum….

Başsağlığı Dileme ve Taziye Mesajları

(*) Vefatı ile bizlere acıyı ve kederi bıraktı bu dünyada, Yüce Allah’ım, dualarımızla merhuma cennet yüzü görmeyi nasip etsin, acınızı gözyaşlarımızla paylaşıyoruz başınız sağ olsun.
başsağlığı mesajları
(*) Allah bütün insanlara, bütün kullarına güzel ölümler nasip etsin, mekanımız cennet olsun, kabrimiz iman dolsun. Allah’ın huzurunda günahlarımız af, başımız sağ olsun 
 
(*) Ölüm her insana gelecek, ummadığı bir anda, imanımızı kuvvetli tutalım ve Allah’a dua edelim, yaşanmış güzel günlerin hatırına ölümü unutmayalım. Acıyı da paylaşalım bir arada… Başınız sağ olsun.
başsağlığı mesajları
(*) Rabbim cennetle müjdelesin, ruhlarımızı, hatalarımızı, dualarımızla affetsin. Dualarımızı kabul eylesin. Mekânımızı cennetle müjdelesin. Başımız sağ olsun. 
 
(*) Vefat eden değerli merhumun, acılı ve kederli ailesine, başsağlığı diliyoruz. 
başsağlığı mesajları
(*) Yüce Allah’tan merhum/merhumenin tüm günahlarını affederek, cennetinde en güzel yeri hediye etmesini temenni ederiz. Başınız sağ olsun. 
 
(*) Dualarımız birlikte olsun dileğimiz tek olsun, mekânı cennet olsun başımız sağ olsun.
başsağlığı mesajları
(*) Topraktan geldik toprağa gideceğiz, yaşadığımız hayatın hesabını toprak da vereceğiz, acınızı yürekten paylaşıyoruz, dualarımızı kalpten ediyoruz, başınız sağ olsun. 
 
(*) Allah’ım mekânını cennet eylesin dualarımızı kabul etsin, acınızı sizinle paylaşıyoruz Allah güç versin ailesine ve yakınlarına. 
başsağlığı mesajları
(*) Ailesine başsağlığı diliyoruz, mekânı cennet ruhu şad olsun. 
 
(*) Hakkın rahmetine kavuşan merhum/merhumeye yüce Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabırlar diliyorum. Yeri nur, mekanı cennet olsun. Başınız sağ olsun.. 
 
(*) Hayat bir çiçek gibi açıp sonra solarken, zaman su gibi akıp gidiyor ve o acılı gün geldiğinde, üzüntüler önümüze dikiliyor. Merhum/merhumeye‘e Allah’tan rahmet sizlere de sabırlar dileriz. Mekânı cennet, günahları af olsun. 
başsağlığı mesajları
(*) İnsan doğar büyür yaşar ve ölür, önemli olan yaşadığı süre içindeki görevleri dualarımız muhteremle olsun başımız sağ olsun. 
 
(*) Hayatın acı gerçekleri gelir bir gün vurur ummadığımız bir anda, acınızı içten paylaşıyoruz ruhuna dua ediyoruz. Başınız sağ olsun. 
başsağlığı mesajları
(*) Hayatımızı idame ettirmekte olduğumuz fani dünyada, bu kötü gününüzde yanınızda olduğumuzu hatırlatır, merhum/merhumeye Allah’tan rahmet dileriz. Başınız sağ olsun. Allah yardımcınız olsun. 
 
(*) Bir gün gelir biter her şey. Bu cana da ölüm gelir. Gün gelir, gülen gözlerimiz ağlar bir anda, her zaman dua edelim ve kalbimizi temizleyelim. Ölümü hayatımızda hissedelim başınız sağ olsun.
başsağlığı mesajları
(*) Hayata elveda deyip, ölüme merhaba diyen ruhlara birlikte dua edelim. Ruhları şad mekânları cennet olsun. Hepimizin başı sağ olsun. 
 
(*) Güzel günde nasıl yanınızdaysak, kötü gününüzde de her zaman yanınızdayız, başınız sağ olsun.
başsağlığı mesajları
(*) Sevapları günahlarından çok olsun mekânı cennet olsun başınız sağ olsun.
çiçeklerin anlamları

CEVAP VER