Pratik El Yapımı Sevgililer Günü Hediyesi

son dakika sevgililer günü hediyesi
14 Şubat Sevgililer Günü için son dakika hediye arayanlar veya Sevgilisine bu özel gün için hediye bulamadım diye uykusu kaçanlar, şimdi sıkı durun! Çünkü bu yazımızda sizlere eskimiş veya artık kullanmadığınız kot pantolonunuzdan pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz son derece şık ve gösterişli el yapımı defter yapımını anlatacağız. Eski kot pantolonunuzu yeniden değerlendirerek yapabileceğiniz bu harika defterle Sevgilinize 14 Şubat Sevgililer Günü için oldukça hoş bir hediye verebilirsiniz. Kot pantolonla defter kabı yapmak nasıl, kolay mı? Dediğinizi duyar gibiyim. Hiç merak etmeyin çok kolay! Şöyle ki; tıpkı öğrencilik yıllarınızda defter-kitap ciltlemek gibi bir şey. Ancak bu sefer cilt yerine eski kot pantolonunuzu kullanacaksınız. Bu noktada sevgililer günü hediyenizi daha özel kılmak için bir öneri isterseniz, defter içerisine fotoğraflarınızı yapıştırabilir, sevgilinize özel duygusal mesajlarınızı yazabilir veya yeteneğinize göre karikatür, resim çizebilirsiniz. Yani el yapımı kot kaplı defterinizi ne şekilde tamamlayacağınız ve sevgilinize hediye edeceğiniz tamamen hayal gücünüze bağlı. O halde hemen başlayalım.


Eski Kot Pantolondan Defter Kapağı Kaplama

konu çizgisi
Bu 14 Şubat’ta sevgilinize kendi ellerinizle romantik ve anlamlı bir sevgililer günü hediyesi verin! Tamamladığınızda üç aşağı beş yukarı yukarıdaki resimdekine benzer özel bir defter armağan edin! Defterin içerisini de istediğiniz gibi doldurun! Eski kot pantolondan dışını kaplayacağınız defterin ön tarafına ise, sevgilinizin kalemlerini koyabileceği yine kot pantolondan cep yapın. İşte bu özel hediyenin yapım aşamaları.
El yapımı bu projeyi hayata geçirebilmeniz için gerekli olan malzemeler ve yapım aşamalarını adım adım aşağıda bulabilirsiniz.
Gerekli Malzemeler;
  • Eski Kot Pantolon
  • Keçe kumaş
  • Lastik
  • İç yüzey için desenli kumaş
  • Sert Karton mukavva

 

ADIM 1: Uygulamaya geçmeden önce, kot pantolonu, üzerini kaplayacağınız defterin üstüne koyup ölçüsünü çıkartın! Alt-üst ve kenardan 0,5 cm. kadar fazlalık bırakın!
ADIM 2: Aynı ölçülerde iç yüzeyini kaplayacağınız desenli kumaşı da kesin.
ADIM 3: Üzerini kaplayacağınız defter kabının ölçülerinden bir miktar fazlalık olacak şekilde sert mukavvayı 2 parça halinde kesin. Daha sonra yüzeyini keçe kumaş ile yapıştırarak kaplayın! Defter kapağının iç yüzeyini kaplayacağınız keçe kumaş, defter kabına yumuşaklık katacaktır.
ADIM 4: Hem kot pantolon, hem de desenli kumaşı kestikten sonra, 2 parça halindeki mukavvayı defterin kalınlığına bağlı olarak bir araya getirin. Yalnız, ortasında bırakacağını boşluğun defter kabını çok sıkı veya çok gevşek bırakmadığından emin olun.
ADIM 5: Artık yavaş yavaş hediyeniz tamamlanma üzere. Defter kabını ister tamamen kot pantolon ile kaplayın, isterseniz de resimde görüldüğü şekilde bir ucunu daha estetik görünmesi açısından desenli kumaş açıkta kalacak şekilde bırakın! El yapımı hediyelerde sınır tamamen hayal gücünüz. Talimatlara bağlı kalmak zorunda değilsiniz.
ADIM 6: Defter kabının sağ bölümüne, dört kenarında üçgen oluşturacak şekilde lastik dikin! Dikim işlemi yaparken, ipliğin defterin dış kabında görünmemesine dikkat edin! Yani lastikleri içeriden dikin tıpkı  aşağıdaki resimde olduğu gibi.
Ve hediyeniz artık hazır. Sevgilinize 14 Şubat Sevgililer günü için bu sürpriz hediyeyi mutlaka yapın derim:)

CEVAP VER