Dekoratif El Yapımı Romantik Ampul

el yapımı kalpli ampul
Malumunuz üzere 14 Şubat Sevgililer günü yaklaşıyor ve siz bu sevgililer gününde sevgilinize farklı ve ona özel bir sevgililer günü hediyesi vermeyi düşünüyorsanız doğru yerdesiniz. Yazımızın devamını okuduğunuzda sadece size özel hem de sizin el emeğiniz göz nurunuz ile hazırlanmış sevgilinizi mutlu edeceğine inandığımız sıra dışı bir hediye yapmayı öğrenmiş olacaksınız. Hemen belirtelim maliyeti oldukça düşük ve her şeyiyle size özel bir hediye olacak. Her sevgililer günü öncesi İnternet siteleri arasında sörf yapıp hediye araştırmaktan sıkıldığınızı, Sevgilinize hediye almak için mağaza mağaza dolaşmaktan ayağınıza karasular indiğini biliyoruz. Bu yıl ki sevgililer gününde bu sıkıntılardan sizi kurtaracağız. Hoş sıkıntı dediğimize bakmayın tatlı bir sıkıntı bu, ama olsun! Bu yılki sevgililer günü hediyesi tamamen sizin elinizden çıkacak. Biz eminiz ki sevgiliniz bu hediyenize bayılacak. Allah aşkına hangi sevgili kendisi için emek verilerek, uğraşılarak hazırlanmış, sevgilisinin elinden çıkmış bir hediyeden etkilenmez ki? Zehir olsa içer. Neyse lafımızı uzatmayalım malzemelerimizi sıralamaya başlayalım…
Bu Proje İçin Gerekli Malzemeler
  • Ampul
  • İstediğiniz renkte kablo 20 cm
  • Küp şeklinde kesilmiş tahta
  • Silikon tabancası
  • Kablo kesici(pense)
  • Kağıt ve kalem

Evet hanımlar ve beyler malzemelerimiz sadece bunlar. Gördüğünüz gibi maliyet olarak korkulacak bişey yok. Kimsenin bütçesini zorlamayacak ve temini de oldukça kolay olacak malzemeler bunlar. Sıraladığımız bu malzemeler zaten az çok evlerde alet edevat çantaları içinde bulunur. Bu saydığınız malzemelerden bizde yok derseniz de  size en yakın nalburdan yada yapı marketlerden kolaylıkla temin edebilirsiniz. Neyse fazla lafı uzatmadan hediyemizin yapımına başlayalım dilerseniz. Size yapımını anlatacağımız hediye işte bu. Evet hazırsak başlayalım mı o halde?

el yapımı romantik ampul
ADIM 1: Öncelikle Ampulün içini boşaltmakla işe başlayacağız. Bunu işlemi yapmadan önce bir uyarıda bulunmamız lazım. Ampulün cam kısmı bildiğiniz gibi oldukça ince bir camdan oluşmakta. Olası kazaların önüne geçmek, gözlerimizi ve ellerimizi korumak için eldiven ve gözlük kullanmanız oldukça önemli. Ampulün alüminyumdan oluşan yerinden eldivenli elimizle tutup dip kısmını pensemiz yardımıyla ufak ufak oyuyoruz. Oyma işlemi tamamlandıktan sonra ampul bu şekilde görünecektir. Resimden de anlaşıldığı gibi ampulümüzün içi tamamen boşaltılmış bir vaziyette. Diğer adımlara geçmeden önce minik bir uyarımız olacak. O kadar uğraşıp da içini oyduğunuz ampul zarar görmesin diye el altından kaldırın ve korunaklı bir kenara koyun. Bilirsiniz bazen ne kadar dikkat etmeye çalışsak da sakarlıklarımız olmuyor değil. Bu arada ampulün içini oyarken yüzeye düşen Küçük cam kırıklarında çalıştığımız yüzey üzerinden temizlemeyi de lütfen ihmal etmeyin. Yaptırmaya çalıştığımız hediye oldukça güzel ama yaparken biraz dikket edilmeli.
el yapımı dekoratif ampul
ADIM 2: İkinci aşamaya geçelim. Yaklaşık 20 cm uzunluğunda kablomuzu resimde görüldüğü gibi bir şekle getirin ve aynı saç örüyormuşçasına birbirine dolayın. Kablonun üst tarafı kalp şeklini alsın ki bu hediyemizin en can alıcı kısmı olacağı için kal şeklini simetrik ve göze hoş gelecek şekilde yapmaya gayret edin. Tabi kablo ile yaptığını kalp şekli ampulün oyuk yerinden geçecek büyüklükte olmalıdır. Yoksa zaten ampulün içine sokamayacaksınız.
Bu arada kablo hafif sert bir kablo olmalıdır Çünkü ince kablolar ampulün içinde dik durmaz ve sağa sola eğilir bükülür. Kablonuzun uzunluğu da ampulün büyüklüğüne göre ayarlanabilir. Bazı yapı marketlerde daha dekoratif amaçlı satılan ampuller var. Biraz daha şişkince ve büyük. Onlardan bulabilirseniz göze daha estetik görünür. Üst kısmını kalp şeklinde ve aşağı doğruda öre öre uzattığınız kabloyu Küp şeklindeki tahta üzerine önceden
ısıtılmış silikon tabancası yardımıyla yapıştırıyoruz. Ardından Ampulü kablo üzerine giydirip Alüminyum yerini yine silikon tabancası yardımıyla tahta yüzeye yapıştıryoruz. Yapıştırma işlemi tamamlanınca en son olarakta tahta yüzey üzderine itina ile yazılmış notunuzu yapıştırınca işte size sevgililer günü hatırası etkileyici bir hediye. Ahşap yüzeyi siz zevkinize göre boyayabilir yada süsleyebilirsiniz. Bu yazımızda etkileme gücü yüksek ve neredeyse maliyetsiz bir sevgililer günü hediyesihazırladık. Umarız hoşunuza gitmiştir.
 
ÖNEMLİ: Bu projeyi uygulamaya alan ve yaşı küçük ziyaretçilerimiz yetişkinlerden yardım alsınlar.

CEVAP VER