Kendin Yap – El Yapımı Mumluk

el yapımı mumluk
Kendin yap köşemize hoş geldiniz. Bu günkü yazımızda son zamanlarda sitemizde yayınladığımız en güzel ve en orijinal el yapımı ürünü sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu gün sizlere adeta Orta çağ Avrupa saraylarının görkemini ve romantizmini yansıtan, taş gibi el yapımı mumlukları tanıştıracağız. Gerçekten de taş gibi çünkü kendisi aslında bir taş! Malzemesine bakılırsa siz onu bırakmadığınız takdirde evladiyelik olabilecek mumluklardan bahsediyoruz. Yapımı son derece kolay ve iş bitiminde vay beee! dedirtecek türden, el yapımı bir gereç hazırlamış olacaksınız. Hazırlayacağınız bu mumlukları, evinizin en güzel ve en gösterişli yerlerinde sergileyeceğinizden eminiz. Oldukça düşük bir bütçe ile evinize hem dekoratif; hemde romantik bir ürün kazandırmış olacaksınız. Maliyetinin uygun olması sebebiyle bu mumluklardan istediğiniz kadar hazırlayıp, eşinize dostunuza hediye edebilirisiniz. Bize soracak olursanız sevgiliye hediye olarak ta kesinlikle tercih edilmesi gereken el yapımı bir hediye olur. Bizden söylemesi. Sadece kime hediye edecekseniz taşımasına da yardımcı olmanız gerekecek. Şimdi lafı fazla uzatmadan bu harika el yapımı mumlukların nasıl hazırlandığını sizlere yazalım. Öncelikle her zamanki gibi bu ürünü hazırlamak için gerekli malzemeleri yazarak başlayalım.

Bu proje için gereken malzemeler.

  • Kalekim.
  • Şeklini beğendiğiniz pet şişeler
  • Mumlar
  • Makas
  • Maket bıçağı
  • Testere
  • Harç karıştırmak için kap
  • Ve elek
Kendin Yap - El Yapımı Mumluk
Bu malzemeler arasında bulmayacağınız bir ürün yoktur sanırız. Kalekimin ne olduğunu bilmeyenler en yakın nalburdan veya yapı marketlerden kolaylıkla temin edebilirler. Size ne kadar kalekim gerekir sorusuna siz karar vermelisiniz. Örneğin 1lt kola şişesi için bir kilo kadar kalemkim yeterli olur. Bu durumda siz ne kadar şişe için harç yapacaksanız o miktarda kalekim temin etmeniz gerekecektir.
El Yapımı Mumluk
Pet şişesi üzerindeki reklam stickerlarını kaldırın. Reklam olmasın diye.:) Şaka bir tarafa şişe içindeki karışımın nasıl göründüğünü daha net görmek açısından reklam stickeralarını kaldırmanızda yarar var.
el emeği ile mumluk yapma
Şimdi bir inşaat ustası edasıyla sizden harç karışımı yapmanızı istiyoruz. Kalekim yerine çimento ve kum karıştırarak ta aynı etkiyi yaratabilirisiniz. Ancak kum içinde yer alan taşları küçük bir elek yarımıyla ayıklamanız gerekiyor.
el yapmı mumluk
Kalekimi harç haline getireceğiniz plastik bir kova içine dökün ve üzerine çok cıvık olmayacak şekilde su dökün. Su döktükten sonra karıştırmanız gerekiyor. Dilerseniz elinize bir plastik eldiven geçirerek çok kolay bir şekilde yoğurabilirisiniz.
el yapımı şamdan mumluk
Bu karışımı şimdi şeklinin mum için uygun olacağını düşündüğünüz plastik şişe içine dikkatli bir biçimde boşaltın.
evde mumluk şamdan yapımı
İstediğiniz şekil ve ebatlarda plastik şişe hazırlayabilirisiniz. Zaten standart olarak bütün plastik şişelerin ağız büyüklükleri aynıdır. Ve bu ağız kısmından normal bir mum kolaylıkla sığar. Hazırladığınız bu plastik şişe içindeki harçların içine önceden mumları yerleştirmeniz gerekiyor. Burada bunu yapmamızdaki amaç şudur. Plastik şişe içindeki harç kuruduktan sonra mumu yerleştirme şansımız neredeyse imkansız olacağı için daha yumuşak halde iken mumları içine yerleştirin ve kuruma ya bırakın.
şamdan mumluk
Güneşli bir yerde veya açık bir alanda en az bir gün beklettikten sonra sıra şah eserinizi ortaya çıkarmaya geldi. Önceden ağız kısmına yerleştirdiğiniz mumu çıkarmakla başlayın.
Kendin Yap - El Yapımı Mumluk
Ve şişenin en sert yeri olan kapak kısmını ince bir testere yardımıyla dikkatli bir şekilde kesin.
Kendin Yap - El Yapımı Mumluk
Şişenin ağız kısmını kestikten sonra sıra gövdesini açmaya geldi. Maket bıçağını kullanarak plastik şişe nin gövdesi üzerini dikkatlice çizin.
el yapımı mumluk
Bu şekilde şamdanınız üzerindeki plastik kabuğunu soyabilirisiniz. Plastik mlzeme olarak her ne kadar cam kadar kesici ve tehlikeli olmasa da dikkat etmediğiniz durumlarda yaralanmalara sebebiyet verebilir. Bu sebeple lütfen plastik malzemesini ayırırken şamdanlıktan ayırıken dikkatli olun. Bu dikkati maket bıçağını kullanırken de gösterin. İşte emeğinizin karşılığı. Gerçekten de hepsi birer sanat eseri gibi. Adeta birer anıt gibiler. Kim derdi ki kola şişelerinden böyle taş gibi bir sanat eseri ortaya çıkacak diye. El yapımı bu şamdanlardan kesinlikle kendiniz dışında bütün sevdiklerinize hazırlayarak hediye edin. Özelikle de sevgiliye verilebilecek hediyeler arasında bize sorarsanız en romantik ve sağlam olanı işte bu mumluklardır. Dilerseniz resimde gördüğünüz gibi mumluğun dip kısımlarını dilediğiniz şekillerde boyayarak ta ekstra bir güzellik katabilirsiniz. Bugünlük bizden bu kadar. Hoş çakalın.

CEVAP VER