El Yapımı Süslü Hediye Kutusu

Sevgiliye hediye paketi hazırlama
Son dönemlerin en popüler, en yaratıcı ve en çok tercih edilen hediyeleri hiç kuşkusuz ki el yapımı hediyelerdir. El emeği ile hazırlanmış olan bir hediye, para ile satın alınabilecek klasik bir çok hediye ile kıyaslandığında, çok daha anlamlı ve kıymet derecesi yüksektir. Peki ama bin bir uğraş neticesinde hazırladığımız el yapımı bir hediyeyi, daha özel ve daha şık bir hale nasıl getirebiliriz? Bunu sağlayabilmek için yapılabilecek en güzel şey, yine el emeği ile oluşturacağımız gösterişli bir hediye kutusu hazırlamaktır. İşte bu yazımızda sıradan bir karton kutudan nasıl romantik hediye kutusu hazırlanabileceğinin püf noktaları anlatılmaktadır. Gerçekten de sevdiğimiz insanları mutlu etmek için başvurabileceğimiz en etkili yol, Onlara olan sevgimizi gösterecek hediyeler vermekten geçer. Kendi el emeğiniz ile hazırlayacağınız dekoratif ve süslü bir hediye kutusu ile hediyenizin değerini de anlamını da daha çok arttırmış olacaksınız. El yapımı hazırlayacağınız romantik hediye kutusu içerisine ister sevgiliniz için satın aldığınız parfümü koyup hediye edin, isterseniz kurutulmuş gül yapraklarını, isterseniz de kumsaldan topladığınız deniz taşlarını! Bu konuda yaratıcılık ve hayal gücü tamamen size kalmış. İşte adım adım nasıl el yapımı romantik bir hediye kutusu hazırlayabileceğinizin pratik yolları

Sevgiliye El Yapımı Hediye Kutusu Hazırlama

 el yapımı hediye kutusu
Adım 1: İhtiyacımız olan en temel malzeme, boş bir karton kutu. İçerisine koyacağınız hediyenin büyüklüğüne göre boş bir karton kutu temin edin.
Sevgiliye hediye kutusu hazırlama
Adım 2: Karton kutunun üzerini süslemek için beğendiğiniz renklerde el işi kağıtlardan alın! İsterseniz hediye kutusunun kapağını farklı, tabanını farklı renklerde kağıtlarla kaplayabilirsiniz. Eğer sevgililer günü için sevgilinize bir hediye vermeyi düşünüyorsanız, kırmızı ve beyaz renklerde bir hediye kutusu en ideal olanı! Yılbaşı içinse yeşil tonlarda renkli kaplama kağıtları kullanabilirsiniz.
karton kutu ile hediye paketi hazırlama
Adım 3: Beğendiğiniz renklerde el işi kağıtlarını seçtikten sonra karton kutunun dört bir yanını kaplayacak şekilde aynı ölçülerde makasla kesin! İster el işi kağıdını karton kutu üzerine koyarak kesin, isterseniz de bir cetvel yardımı ile ölçü aldıktan sonra kesin! Hangisi kolayınıza geliyorsa o şekilde yapabilirsiniz.
el yapımı hediye kutusu hazırlama
Adım 4: Şimdi sıra kesmiş olduğunuz renkli kaplama kağıtları ile karton kutunun etrafını yapıştırmaya geldi. Bunun için bir resim fırçası kullanabilirsiniz. Fırçanıza yeteri miktarda sıvı tutkal sürün ve karton kutu üzerinde boş yer kalmayacak şekilde dağıtın! El işi kağıtlarını hava boşluğu kalmayacak şekilde yapıştırın. Daha sonra ise kutu üzerindeki sıvı tutkalın kurumasını bekleyin.
adım adım hediye kutusu yapma
Adım 5: Hediye kutusunu ne kadar kişiselleştirebilirseniz o kadar etkileyiciliği artacaktır. İşte bu adımda hediye kutusunu kendinize özel hale getiriyorsunuz! Renkli fosforlu kalemler ile hediye kutusu üzerine sevgi mesajlarınızı ekleyebilirsiniz. İsterseniz kalp şekilleri çizebilir içerisine sevgilinizin ve sizin isimlerinizin baş harflerini yazabilirsiniz. Ya da dilerseniz çift renk kalem ile “Seni Seviyorum” mesajı yazın! Bu konuda tamamen hayal gücünüzü özgürce kullanın:)
romantik hediye kutusu yapma
Adım 6: Son adımımıza gelmiş bulunmaktayız! Tutkallama ve yazı yazma işlemi bittikten sonra hediye kutusu kapağına ister hazır kırmızı bez bir kurdele yapıştırın, isterseniz de yine kağıttan el yapımı bir kurdele hazırlayın! Hediye kutumuzu nasıl buldunuz? Çok etkileyici öyle değil mi? Eminim ki, el yapımı hediye kutusu içerisine koyacağınız romantik bir hediye ile, sevgilinizi adeta mutluluktan havalara uçuracaksınız.
el yapımı hediyeler

CEVAP VER