Anneye Hediye Kalp Bardak Altlığı

anneye el yapımı bardak altlığı
Anneler Günü hızla yaklaşırken, hediye telaşı da git gide artıyor. Ama panik yok. Sizlere düzenli olarak paylaştığımız ve paylaşacağımız yepyeni hediye fikirleri var. Hem de tamamı el emeği olup birbirinden özeller. Annelerine sıradan bir hediye almak istemeyen kişiler için harika bir fikrimiz var. Bu hediye, daha önce karşılaşmadığınız hediyelerden biri olacak ve sizlerin de beğenisini kazanacaktır. Hem kolay hem kullanışlı hem de maliyeti yok denecek kadar az.
Kahve içmeyi seven (bazıları çay da tercih edebilir tabi ki) ve temizliği de bir o kadar önemseyen annelerimize el yapımı hediye fikirleri arasında olan bardak altlığı hediyemizi hep birlikte yapacağız. Bu hediyeyi yaparken hem zevk alacaksınız hem de annenizin bu hediyeyi aldığı anı ve kullandığı zamanları düşünerek mutlu olacaksınız. Yapımı oldukça pratik olan bardak altlığı hediyesi için tek ihtiyacınız olan bir silikon tabancası ile sprey boya olacaktır. Silikon tabancasını ev aletleri satan her yerden bulabilir ve temin edebilirsiniz. Sprey boyaları da aynı yerlerden temin edebileceğini gibi kırtasiyelerden de bulabilirsiniz. Hediyenin yapımını öğrendikten sonra farklı şekillerde tasarım fikirleri üreterek tablo, pano gibi değişik fikirlerde de bu taktiği kullanabilirsiniz.

Bardak Altlığı İçin Malzemeler:

• Silikon tabancası
• 1 adet porselen tabak
• 1 adet tahta kalemi
• 1 adet dilediğiniz renkte sprey boya
• 1 adet eldiven

1. Adım: Yapacağınız Şekle Karar Verme

anneye el yapımı bardak altlığı
Anneler günü hediyelerinden biri olan bardak altlığı hediyesini yaparken hayal gücünüzü kullanmanız gerekecektir. Hediyeyi güzelleştirmek ve geliştirmek tamamen size ait olacaktır. Bu nedenle yapacağınız hediyeye başlamadan önce şekli düşünmeli ve bir karar vermelisiniz. Çok da zorlanmanıza gerek yok o an içinizden gelen motifi bile yaptığınızda emin olun çok farklı şekiller elde etmiş olacaksınız. Anneler günü sürprizleri arasında olan bu hediye için biz kalp şeklini denemek istedik. Anneler Günü için annemize bir adet kalpli bardak altlığı hediyesinin en beğenecekleri hediyeler arasında olacağını düşündük. Bu nedenle ilk adım olarak kalp şekline karar verdik. Şeklimize karar verdiğimize göre şimdi hediyenin yapımına sıra geldi demektir.

2. Adım: Porselen Tabağa Şekli Çizmek

anneye el yapımı bardak altlığı
Porselen tabak kullanarak yapacağımız bu hediye de porselen malzeme tercih etmemizdeki amaç silikonumuzun daha çabuk çıkması olacaktır. Silikonlar tabak yüzeyinden ne kadar çabuk ayrılırsa biz de o kadar rahat çalışmış olacağız.
Karar verdiğimiz kalp şeklini, bir adet siyah tahta kalemi yardımı ile porselen tabağımızın üzerine çiziyoruz. Dilediğiniz büyüklükte çizebilirsiniz. İsterseniz çiçek, yıldız, ay şeklinde veya her ne şekli istiyorsanız yapabilirsiniz. En iyi anneler günü hediyeleri arasında bulunan bardak altlığını dilerseniz annenizin doğum günü hediyesi olarak da ileride farklı modelleme ile yapabilirsiniz.



3. Adım: Silikon Tabancası ile Şekli Oluşturmak

Porselen tabağın üzerine siyah tahta kalemi ile çizdiğimiz kalp şeklimizin önce etrafını silikon tabancamız yardımı ile çiziyoruz. Silikon tabancamızı bu işleme hazırlamadan önce 20 dakika ısınmasını beklememiz gerekiyor. Bu sayede işlem sırasında hiçbir sorun yaşamayız. Tabi silikonun sıcak olduğunu unutup bir yerimizi yakmazsak, iş akışı açısından sıcak silikon ile çok rahat çalışmış olacağız.
Ana şeklimizin etrafını çizdikten sonra içerisine rastgele şekiller çiziyoruz. Bu sayede tam anlamıyla bütün bir altlık elde etmiş olacağız. Onun için silikon yollarını mümkün olduğunca sıkı tutmaya çalışalım. Aksi halde bardak atlıklarının çok delikli olması sonucu kullanımı zor olur.


4. Adım: Şekli Tabaktan Çıkartma

anneye el yapımı bardak altlığı
Silikon çok çabuk kuruyan bir maddedir. Bu nedenle tabaktan çıkartmadan önce şekilleri hızlı bir şekilde çizmelisiniz. Aksi takdirde silikon ile istediğiniz şekli veremeyebilirsiniz. Anneler günü hediyesi olarak yapacağınız el yapımı bardak altlığı hediyenizde silikon tabancası kullanımına hızlılık ve dikkatli olmamız konusunda dikkat etmelisiniz.
Silikonunuz yaklaşık olarak 5 dakika içerisinde kuruyacaktır. Tam anlamıyla kurumadan asla şekli tabaktan çıkartmayın. Çünkü dağılan ve uzayan silikonlar ile projemiz berbat olabilir. İyice kurumuş olan silikonu bir bıçak yardımı ile porselen tabağın üzerinden şekli bozulmadan kolayca çıkarabilirsiniz.
5. Adım: Boyama İşlemi
anneye el yapımı bardak altlığı
Porselen tabağımızdan çıkardığımız şekli 10 dakika daha kurumaya bırakıyoruz. Silikonun tamamen yapışmış olması oldukça önemli. 10 dakika daha bekledikten sonra, bir adet sprey boya ile boyama işlemine başlayabiliriz. Sprey boya tekniği uygulamadan önce elimize bir adet eldiven geçiriyoruz. Bu sayede elimizin boya olmasını önleyebiliriz. Boyama işlemi yapacağımız yüzeye de bir gazete kağıdı sermeyi unutmuyoruz. Böylelikle Çevremizi de koruma altına alıyoruz.
Sprey boyamızı iyice çalkalıyoruz. Dilediğiniz rengi kullanmakta özgürsünüz. Dilerseniz birden fazla renkte kullanabilirsiniz. Silikonumuzun her yerini sprey boya ile boyuyoruz. Boyarken spreyimizi bir cetvel uzunluğu kadar (20 -30 cm arası) mesafe bırakıp öyle sıkıyoruz. Sprey boya ile boyadıktan sonra yaklaşık olarak 1 saat kurumaya bırakıyoruz. Kuruma işlemi bittikten sonra bardak altlığınız hazır olacaktır. Kolay gelsin.

CEVAP VER