El Yapımı Dekoratif Bitki Kabı

dekoratif bitki kabı nasıl yapılır

Bugünkü el yapımı hediye projemiz bitki severleri epey bir yakından ilgilendiriyor! El yapımı mermer bitki kabı, kesinlikle yapmaktan oldukça keyif alacağınız bir proje olacak! Kendi özgün tasarımınız ile kendi ellerinizden bir ürün ortaya çıkacağını bilmek ise sizlere büyük bir keyif verecek! Bu aralar mermer ürünler pek bir yaygın durumda! Farklı renk ve modelleri ile mermer ürünler yayılmaya başladıkça DIY projeler de bir o kadar yayılıyor tabii ki! Bu yüzden bizde sizler için bitkilerinizi koyabileceğiniz minik ama etkili bir proje tasarladık! Evin her köşesine ayrı bir güzellik katacak olan bu bitki kaplarını “ ben yaptım “ diye gururla anlatabileceksiniz! Gören herkesin dikkatini çekecek bu minik bitki kapları nasıl yapılır diye düşünüyorsanız, hiç endişelenmeyin! El yapımı mermer bitki kabı yapılışını sizlere en ayrıntılı ve resimli bir şekilde anlatacağız! Sizleri daha fazla sabırsızlandırmadan el yapımı mermer bitki kabı nasıl yapılır, gösterelim!

MERMER BİTKİ KABI İÇİN MALZEMELER

  • İki farklı renkte fırına girebilen kil
  • Maket bıçağı
  • Kil oyma aleti

MERMER BİTKİ KABI YAPILIŞI

dekoratif bitki kabı nasıl yapılır

Gördüğünüz gibi malzeme listesi oldukça basit! Gelelim yapılış aşamalarına!

dekoratif bitki kabı nasıl yapılır

1. İlk olarak farklı renklerdeki killeri üç ayrı parçaya kesin! Nasıl böleceğinizi aşağıdaki resimden öğrenebilirsiniz!

dekoratif çiçek kabı nasıl yapılır

2. İkinci adımda killer esnek ve yumuşak olana kadar elinizle yoğurun ve daha sonra farklı renklerdeki parçaları resimdeki gibi birleştirin!

dekoratif bitki kabı nasıl yapılır

3. Birleştirme işlemini geri kalan parçalar için devam ettirin! Sırayla bir gri bir beyaz katman olacak şekilde parçaları birleştirdikten sonra karıştırın! Mermer görünümünün alacalı olması için bu işlemi düzgün yapmak önemli!

dekoratif çiçek kabı nasıl yapılır

4. Katman halindeki kili şimdi de rulo haline getirecek şekilde yuvarlayın! Daha sonra bitki kabınızın nasıl bir şekilde olmasını istiyorsanız ona göre şekil verin! Biz bitki kapları için oval bir görünüm elde etmek istedik! Kilin yüksekliği ise yaklaşık 0,5 cm olsun!

dekoratif çiçek kabı nasıl yapılır

5. Kil oyma aracını kullanarak kilin üzerinde küçük bir daire çizin ve o bölgeyi bastırın! Bu kısım bitkinizi yerleştireceğiniz bölüm olacaktır! O yüzden yeteri kadar derin olduğundan iyice emin olun!

dekoratif çiçek kabı nasıl yapılır

6. Sıra geldi bitki kabına daha düzgün bir görünüm vermeye! Maket bıçağı gibi keskin bir bıçakla kili kırpmaya başlayın! Üst kenar boyunca keskin kenarlar oluşturmak için maket bıçağı ile açılı bir şekilde kesin!

dekoratif çiçek kabı nasıl yapılır

7. Aynı işlemi alt kenarlar için de gerçekleştirin!

dekoratif çiçek kabı nasıl yapılır

8. Her bir bitki kabı için farklı desenler veya şekiller oluşturabilirsiniz! İstediğiniz şekle göre maket bıçağı ile kesimler yapabilirsiniz! Şimdi sıra geldi kili pişirmeye! Kil ambalajının üzerinde yer alan talimatlara göre kili pişirin!

dekoratif çiçek kabı nasıl yapılır

9. Kil piştikten sonra bitkilerinizi yerleştirin ve el yapımı mermer bitki kabınız hazır!

CEVAP VER